ЕЛЕКТРОМОБИЛИ
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
А и е със задно
Има над 200 НМ въртящ момент, който започва още от 0 оборота/мин... Представям си какви дрифтове ще могат да се правят с тази машинка

Има над 200 НМ въртящ момент, който започва още от 0 оборота/мин... Представям си какви дрифтове ще могат да се правят с тази машинка

Технологията на електромобилите тепърва ще се развива, както и на хибридите. Тéслата
е страхотен автомобил принципно, за съжаление в момента имат сериозни проблеми със скоростната кутия, отделно че наскоро уволниха основателят на фирмата и вдъхновителят за автомобила, а това малко или много ще даде отражение. А цената все още е доста висока, въпреки че не липсват ентусиасти-купувачи. Важното е че малко по-малко се тръгва в правилната посока, защото докато големите производители се натуткат, току-виж петрола свършил.

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Акумулаторите са сериозен проблем, обаче. Ще ме извиняват, ама на всеки 320 км да правя 3 часа и половина почивка за зареждане... ми не става просто.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Виж, това ако изкарва приличен капацитет на единица обем... може да пораздвижи нещата. Само не ми е ясно 20-ката в 320е какво ще значи. 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
http://tonto.eia.doe.gov/dnav/pet/hist/wtotworldw.htm
Вижте само с какви темпове е нараствала цената на петрола в световен мащаб през последните години. Прогнозите за следващите няколко години са цената да достигне 200$ за барел.
Вижте само с какви темпове е нараствала цената на петрола в световен мащаб през последните години. Прогнозите за следващите няколко години са цената да достигне 200$ за барел.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
ACCELERATOR написа:А и е със задно![]()
Баа колеги ако е със задно и аз искам ЕЛектрокарче
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
eddiebg написа:Тошиба наскоро въведоха нови супер литиево-йонни батерии с живот около 10 години, като времетo за презареждане до 90% от капацитета е 5 мин. Предполагам че тази технология под една или друга форма ще започне да се използва и при електромобилите.
Със сигурност! С тези темпове на поскъпване на петрола, според мен до 10-на години електромобилите с подобни батерии ще станат масови, особено в града. Веднъж да стигне до масово производство, технологията ще се развие лавинообразно.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2