Въпрос за лаптоп?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от Marrshal » 28 Дек 2007, 2:08

logout написа:Готина машинка - един колега си купи и е много доволен. Но аз не бих дал повече от 400-450 кинта за нея. Просто това нещо никой не може да ме убеди, че струва 600 лева. Имах възможност да си го купя за 510 кинта, но се отказах в полза на един Самсунг. Така че ако ти се дават тия пари - взимай! Пак казвам, добро е като машина, но не ми харесва цената ;)

Аз съм си я намерил за 520 лв.

Потребител
Аватар

Мнение от Marrshal » 28 Дек 2007, 2:11

///MapTo написа:а къде го продават това животно и как може човек да се здобие с него? :D

на много места можеж да си го поръчаш но по-добре да изчакаш малко от колкото да платиш 100 лв. повече. В Мултирама са 599лв. но аз съм си го намерил за 520 лв.

Има разлика нали ? :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 29 Дек 2007, 20:00

Понеже въпросният Дядо Коледа много се чудеше какво да ми донесе, реших да му помогна... Колеги, какво ще кажете за тая машинка

Satellite A200-1Ì4, Pentium® Dual-Core processor T2130 (1.86GHz, 1MB L2cache)/ 512+512MB (DDR2-667MHz)/ 120GB SATA (5400rpm)/ 15.4" WXGA TruBrite (1280x800)/ DVD Super Multi drive DL/ Intel GMA 900 up to 256MB (UMA)/ 56K/ LAN/ Wireless LAN (802.11b/g)/ Bluetooth/ 5-in-1 Bridge Media slot (SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™)/ TV-out/ IEEE 1394/ 4x USB 2.0/ Express Card Slot/ Win Vista Home Premium , Toshiba ConfigFree™, Connectivity Doctor/ 2 ?????????????????/ 2.5kg

Струва ми се доста добро. Геймърите ще кажат. че видеото е слабо, аз обаче не геймя чак толкоз, а няма нормална програма дето да не тръгне на това нещо... Има конекторчета от всякакъв тип, слотове за карти, блутут, амнайсе юесбита, тивиаут даже, търсена от мен екстра и др.
Е, има далеч по - мощни машини, вградени камери и чудеса, но на мен по - скоро ми трябва за работа и филми в движение.
Евтинджос е, а има повечето основни неща, които бих искал от компютър.
Та, дайте идеи, особено ако някой го познава тоя комп.
Стабилен ли е?
За какви пари да се пазари?
Колко му държи батерията?
Какви алтернативи и на какви цени бихте ми препоръчали?

Потребител
Аватар

Мнение от Marrshal » 01 Яну 2008, 7:36

D3BEP написа:Понеже въпросният Дядо Коледа много се чудеше какво да ми донесе, реших да му помогна... Колеги, какво ще кажете за тая машинка

Satellite A200-1Ì4, Pentium® Dual-Core processor T2130 (1.86GHz, 1MB L2cache)/ 512+512MB (DDR2-667MHz)/ 120GB SATA (5400rpm)/ 15.4" WXGA TruBrite (1280x800)/ DVD Super Multi drive DL/ Intel GMA 900 up to 256MB (UMA)/ 56K/ LAN/ Wireless LAN (802.11b/g)/ Bluetooth/ 5-in-1 Bridge Media slot (SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™)/ TV-out/ IEEE 1394/ 4x USB 2.0/ Express Card Slot/ Win Vista Home Premium , Toshiba ConfigFree™, Connectivity Doctor/ 2 ?????????????????/ 2.5kg

Струва ми се доста добро. Геймърите ще кажат. че видеото е слабо, аз обаче не геймя чак толкоз, а няма нормална програма дето да не тръгне на това нещо... Има конекторчета от всякакъв тип, слотове за карти, блутут, амнайсе юесбита, тивиаут даже, търсена от мен екстра и др.
Е, има далеч по - мощни машини, вградени камери и чудеса, но на мен по - скоро ми трябва за работа и филми в движение.
Евтинджос е, а има повечето основни неща, които бих искал от компютър.
Та, дайте идеи, особено ако някой го познава тоя комп.
Стабилен ли е?
За какви пари да се пазари?
Колко му държи батерията?
Какви алтернативи и на какви цени бихте ми препоръчали?

Ъъъ извинявай, но твойта "машина" какво общо има със темата ?!
Иначе ми се струва добре ;)

Имам да ви питам нещо... За тоя ASUS EEE PC има ли докинг станция ?!?!?! Че нещо може да ми притрябва и... сещате се , такива работи ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Яну 2008, 17:21

Общото е просто. ТОва са теми, които не е желателно да се натрупват в БМВ форума, тъй като това е форум за коли, а не за компютри. Поради тази причина е правилно когато има една такава актуална тема, въпросите на интересуващите се да се задават вътре. На твоят въпрос отдавна отговориха, друг впрос че можеш да питаш до безкрай колко му трае батерията и дали го дават с чанта, неща които иначе могат да ти кажат и на място. За това си позволих и аз да попитам ,вместо да пускам нова тема. БТВ аз като писах в темата, тя беше на трета страница отгоре в "общи теми".
Та така. Ако смяташ, че моят въпрос ти пречи и ти "разваля темата" аз ще го изтрия, и без това никой не отговаря, а обща представа и аз си имам.

Поздрави и весела нова година!

Потребител
Аватар

Мнение от Marrshal » 02 Яну 2008, 2:11

D3BEP написа:

Общото е просто. ТОва са теми, които не е желателно да се натрупват в БМВ форума, тъй като това е форум за коли, а не за компютри. Поради тази причина е правилно когато има една такава актуална тема, въпросите на интересуващите се да се задават вътре. На твоят въпрос отдавна отговориха, друг впрос че можеш да питаш до безкрай колко му трае батерията и дали го дават с чанта, неща които иначе могат да ти кажат и на място. За това си позволих и аз да попитам ,вместо да пускам нова тема. БТВ аз като писах в темата, тя беше на трета страница отгоре в "общи теми".
Та така. Ако смяташ, че моят въпрос ти пречи и ти "разваля темата" аз ще го изтрия, и без това никой не отговаря, а обща представа и аз си имам.

Поздрави и весела нова година!

Извинявай незнаех защото досега съм чел и писал само във форуми които не е позволено това. А както се вижда по броя на мненията ми не съм се регистрирал много от отдавна и затова незнаех...

Поздрави и весела нова година и на теб ! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 02 Яну 2008, 16:47

Marrshal написа:Имам да ви питам нещо... За тоя ASUS EEE PC има ли докинг станция ?!?!?! Че нещо може да ми притрябва и... сещате се , такива работи ;)

Няма докинг станция. Но има VGA изход за монитор, а USB мишка и клавиатура винаги можеш да му включиш ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от toni m-kata » 02 Яну 2008, 16:54

terziev написа:Не дей си взима asus! ще те боли главата после
аз ти препоръчвам или ДЕЛЛ или нахапаната ябълка

Аватар

Мнение от saarak » 02 Яну 2008, 17:19

Сега да кажа за ЕЕЕ PC-то. Много зарибително на пръв поглед и всички ахват като го видят (мамка му никой не ахва при вида на другия ми лаптоп, който е по як от на повечето хора десктопите), хубавото и на тая играчка, е че е адски лека и супер малка - това в същност е най-ценното в нея. Лошото е, че дисплея (който е 7") поддържа резолюция 800х480, което не е кой знае какъв проблем, но създава проблем с някои приложения (оптимизирани за стандартните резолюции 640х480 или 800х600). Вероятно поради същия този дисплей ако гледам ЕЕЕ РС-то повече от 1 час започват да ме болят очите, а по-късно и главата, не знам дали при всички е така. Хубаво нещо, което си струва да се спомене е адски бързата флаш памет, която замества твърдия диск. Уиндоус ХР зарежда и върви невероятно леко и приятно, дори и само с базовите 512 МБ оперативна памет. Лошо е обаче, че батерията държи най-много 2 часа, ако е пуснат уайърлеса и правите нещо активно с джаджата - в спецификациите пише "до 3.5 часа ..." съзнавам, че 2 часа са ДО 3.5 ... но са почти наполовина - това беше нещото което много ме впечатли когато мислех дали да го взимам - въпреки, че бях скептичен, претърпях голямо разочарование. Та, общо взето според мен, единственото нещо което е незаменимо в тая машинка е ... размера и теглото и (което според мен е най важното за преносим компютър) - НЯМА друга такава, не и за тези пари. Има перфектни 12" Сонита Вайо, които също са много леки и в сравнение с ЕЕЕРС са много по-мощни и функционални, обаче струват по чувал пари ... Доброто при ЕЕЕРС е, че за 600 лева получаваш истински компютър, с който наистина може да си свършиш работа ... аа и можеш да го разнасяш без никакъв проблем...

Надявам се да съм бил полезен ...
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Marrshal » 03 Яну 2008, 4:37

saarak написа:Сега да кажа за ЕЕЕ PC-то. Много зарибително на пръв поглед и всички ахват като го видят (мамка му никой не ахва при вида на другия ми лаптоп, който е по як от на повечето хора десктопите), хубавото и на тая играчка, е че е адски лека и супер малка - това в същност е най-ценното в нея. Лошото е, че дисплея (който е 7") поддържа резолюция 800х480, което не е кой знае какъв проблем, но създава проблем с някои приложения (оптимизирани за стандартните резолюции 640х480 или 800х600). Вероятно поради същия този дисплей ако гледам ЕЕЕ РС-то повече от 1 час започват да ме болят очите, а по-късно и главата, не знам дали при всички е така. Хубаво нещо, което си струва да се спомене е адски бързата флаш памет, която замества твърдия диск. Уиндоус ХР зарежда и върви невероятно леко и приятно, дори и само с базовите 512 МБ оперативна памет. Лошо е обаче, че батерията държи най-много 2 часа, ако е пуснат уайърлеса и правите нещо активно с джаджата - в спецификациите пише "до 3.5 часа ..." съзнавам, че 2 часа са ДО 3.5 ... но са почти наполовина - това беше нещото което много ме впечатли когато мислех дали да го взимам - въпреки, че бях скептичен, претърпях голямо разочарование. Та, общо взето според мен, единственото нещо което е незаменимо в тая машинка е ... размера и теглото и (което според мен е най важното за преносим компютър) - НЯМА друга такава, не и за тези пари. Има перфектни 12" Сонита Вайо, които също са много леки и в сравнение с ЕЕЕРС са много по-мощни и функционални, обаче струват по чувал пари ... Доброто при ЕЕЕРС е, че за 600 лева получаваш истински компютър, с който наистина може да си свършиш работа ... аа и можеш да го разнасяш без никакъв проблем...

Надявам се да съм бил полезен ...

Полезен си ! :D :D :D

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 03 Яну 2008, 17:45

Чудя се дали да не си взема едно такова азисче да си чета електронни книги на него. Някой с впечатления става ли за тая цел?

Като гледах ревютата на размери го докарва точно като книга.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Аватар

Мнение от saarak » 03 Яну 2008, 18:09

става перфектно, ама те съветвам да тестваш първо преди да взимаш, че мен от четене на туй ме болят очите здраво, иначе то май за тая цел е мислено :roll:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Marrshal » 14 Яну 2008, 17:49

Да знаете че проблема е решен - ще си го взимам 8)

(реших да сподела :mhihi: )

Предишна

Назад към Извън Темата