омасляване на въздушния филтър

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

омасляване на въздушния филтър

Мнение от matros » 25 Дек 2007, 22:17

Весела коледа колеги. М51 мотор малко ми цапа въздушния филтър, понеже не съм разглабял по-надолу :mhihi: чувам за некви тръбички за картерните изпарения.Някакви идейки как да намаля това омасляване, не е много ама ме дразни.Пък това според някой е признак за износен двигател :(

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: омасляване на въздушния филтър

Мнение от bmwfena » 25 Дек 2007, 23:19

matros написа:Весела коледа колеги. М51 мотор малко ми цапа въздушния филтър, понеже не съм разглабял по-надолу :mhihi: чувам за некви тръбички за картерните изпарения.Някакви идейки как да намаля това омасляване, не е много ама ме дразни.Пък това според някой е признак за износен двигател :(
нема място за притеснения--нормално е за автомобилна няколко стотин хиляди км да си омаслява възд. филтър--карай си колата и притесненията си ги остави за другаде
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 26 Дек 2007, 2:06

matros написа:Весела коледа колеги. М51 мотор малко ми цапа въздушния филтър, понеже не съм разглабял по-надолу :mhihi: чувам за некви тръбички за картерните изпарения.Някакви идейки как да намаля това омасляване, не е много ама ме дразни.Пък това според някой е признак за износен двигател :(

По-принцип наистина е признак на износен двигател - износени маслени сегменти :(
Изкараи си щеката за проверка на нивото на маслото и някой да форсира колата ако духа масло от там - лошо,ако не духа все още може да пренебрегнеш проблема.Духа ли ти от щеката проблема нетърпи отлагане.
Пуши ли колата?
Другарю Шиков :lol: на мен въобще не ми цапа филтъра ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 26 Дек 2007, 9:21

Wenzy написа:

По-принцип наистина е признак на износен двигател - износени маслени сегменти :(
Изкараи си щеката за проверка на нивото на маслото и някой да форсира колата ако духа масло от там - лошо,ако не духа все още може да пренебрегнеш проблема.Духа ли ти от щеката проблема нетърпи отлагане.
Пуши ли колата?

Венци стига си плашил човека. :mhihi: От къде мислиш ,че ти се омасляват въздухопроводите ,кулера и смукателният колектор-напълно нормално е това омасляване и става защото на тези двигатели неизвестно защо няма филтър за маслените пари. ;)

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 26 Дек 2007, 9:35

Wenzy написа:

Пуши ли колата?
ЕЕЕ твойта е друга бира тогаз :!: моя малкия ТДС му е поизцапан филтъра малко ама бега та са не трае а сутрин при минус 8 не му се чуе стартеро...само дето днес ще сменям горивен филтър щото с таа нафта кара борса май нема да я бъде :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 26 Дек 2007, 10:09

Много благодаря за отговорите колеги.За пушенето на мотора значи не пуши никак, не съм виждал бели,сиви и т.н. пушеци.Само като го настъпя доста почва да пуши черно ама това си е нормално.А относно проверката с щеката за маслото ще я проверя дали духа при форсиран двигател.При ниски обороти на място не духа провериавал съм го това.

ПС на доста астри съм проверявал за това духане и на всичките духа.Мисля си че това е конструктивно за самото ДВГ защото някои от тях бяха доста читави, не тук в БГ.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 26 Дек 2007, 11:20

Е да де омаслява - зависи коко омаслява.
Виждал съм като искараш въздушен филтър и като го стиснеш и от него да тече масло (сигурно повече отколкото има в картера),пък и човека не се доуточни - колко мазно.Дано не съм го стресирал по-празниците
:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Весели празници ;)

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 26 Дек 2007, 20:16

Омасляването на филтера си нормално(както казват колегите)-караи я да 3500оборота(горе долу там му е силата)и няма да го видиш ;)

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 27 Дек 2007, 10:26

Wenzy написа:Е да де омаслява - зависи коко омаслява.
Виждал съм като искараш въздушен филтър и като го стиснеш и от него да тече масло (сигурно повече отколкото има в картера),пък и човека не се доуточни - колко мазно.Дано не съм го стресирал по-празниците
:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Весели празници ;)

Ми кат не се сменя редовно филтъра може и цялото масло да изкара от там като не му достига въздух почва да бара маслото през тоя удушник ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 27 Дек 2007, 11:34

Поема го чрез засмукване :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от shestaka » 30 Дек 2007, 11:23

ми според мен няма никакъв проблем това
и на мен омаслява а нито пуши нито пипа масло
така че няма място за притеснение според мен :D :D :D

Назад към E34