Смяна на масло на 320D 2001
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна на масло на 320D 2001
Здравейте уважеми съфорумици. Първо да ви пожелая весела коледа и изпълнена със здраве и хубави емоции 2008 на вас и вашите семейства и да имаме по-малко проблеми с бе ме ветата ни.
Сега и по същество. Имам 320Д 2001 година и дойде момента да й сменям маслото. Бих искал да ви питам приблилзително колко ще струва цялата смяна на маслото и всичките му там филтри и някой може ли да ми препоръча сервиз, в който биха могли да ми го сменят сега между празниците? Проблем ли ще бъде, ако мина 300 км след oil insepction-a?
Предварително ви благодаря момчета и още веднъж всичко най!
І 

Сега и по същество. Имам 320Д 2001 година и дойде момента да й сменям маслото. Бих искал да ви питам приблилзително колко ще струва цялата смяна на маслото и всичките му там филтри и някой може ли да ми препоръча сервиз, в който биха могли да ми го сменят сега между празниците? Проблем ли ще бъде, ако мина 300 км след oil insepction-a?
Предварително ви благодаря момчета и още веднъж всичко най!

Ами пише ми че ми остават 100 километра до ойл инспекшъна, а на 30 заминавам към Банско. (предоплагам, че ойл инспекшъна е на 10 000 км не на 20 000 и въпроса ми беше, дали ще мога да мина 10 300 без да съм сменял маслото.) Като се сменя маслото какво още трябва да сменя? Мен ме интресува горе-долу колко пари ще струва цялата интеференция. Предварително благодаря за помощта.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
сменяй филтрите (маслен + въздушен) на всяка смяна , а горивния на 3-4 смени . Колко струва - потърси с търсачката и ще откриеш отговора
а тоя брояч въобще не го гледайте
В БГ нафтата е доста богата на сяра и ако карате 30000км с едно масло ме е страх да си помисля какво ще стане . Аз като гледам ми остават 20 880 км според брояча , а вече ще правя 3та смяна (на 8 000км го сменям, 5на30 Лонглайф) . Друг момент , е че борд компа преизчислява постоянно оставащите километри според карането - ако караш повече извънградско можеш и 40 000 да минеш...

а тоя брояч въобще не го гледайте

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
не гледай сервизните книжки, а по добре го смени да си спокоен.
препоръчвам ти Мотул 8100 5-40, около 115лв. е 5л. туба и я сипваш цялата, точно си идва нивото.
също така си смени горивния филтър и филтъра за картерните газове.
цялата работа е към 200лв.
препоръчвам ти Мотул 8100 5-40, около 115лв. е 5л. туба и я сипваш цялата, точно си идва нивото.
също така си смени горивния филтър и филтъра за картерните газове.
цялата работа е към 200лв.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
Analyst написа:Благодаря ви момчета за информацията. Още утре ще отида да го сменя. Дано 200 лв ме оправят, че е тежко покрай празниците.![]()
![]()
в Камор или ДАРУ едва ли ще стигнат

:)
Вчера смених на мойто и то е 320 д 5 литра хубаво масло 110 лв. Филтри 80 лв. Самоче този на картера не съм го сменял?!.... Смених горивен въздушен маслен. в 80-то лева за филтрите ми влиза и смяната 

- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 525d AT
И на мен ми излязоха 80лв. филтрите (маслен, горивен и въздушен). Маслото го купувам от приятел който внася Castrol от Германия- 5л. 5W40 CASTROL Magnetic за 100лв. 

- vfti
- Потребител
-
- Кара: ex. Alfa Romeo 155 2.0 8V 141hp
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2