пропадна педала на съединителя

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

пропадна педала на съединителя

Мнение от horhef » 24 Дек 2007, 12:53

Здравейте колеги, Имам един такъв според мен сериозен проблем, Сутринта се качвам на колата и педала на съединителя се движи абсолютно свободно (все едно е скъсано жило) и не могат да се превключват скорости. Попрочетох на бързо във форума и май става въпрос за някаква помпа Ще съм ви благодарен ако ме ориентирате как моце да се отстрани този проблем
п.с. в събота пътува до монтана с нея и се пробрах съвсем нормално не е имало никакви проблеми престоя едни ден и ето ти изненада

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 24 Дек 2007, 12:57

или е жило или съединителя верно си има помпа братле .така че си трябва маисторче да я пипне :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 24 Дек 2007, 13:03

бе то е хидравличен това е ясмо обаче колата ми трябва а по празниците едвали ще намеря майстор

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Мнение от Alexbmw » 24 Дек 2007, 13:14

Сипи си спирачна течност и помпай на съединителя докато дойде ;)
Така ще изкараш празниците, а след това сменяй или ремонтирай долната помпа на съединителя ;)
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 24 Дек 2007, 13:15

така е верно
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go play » 24 Дек 2007, 13:24

Съединителя е с 2 помпи долна и горна и най вероятно е от някоя от двете.Сподели колко парици ти е излязла смяната след това please .. А и весели празници :have one:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 83 /2.0d /2006
Мечтае да кара: M 3
Детайли за колата: Тайна

Мнение от svetoslavned » 24 Дек 2007, 16:59

Виж си колата на канал и ще разбереш коя помпа е за смяна.Не е голяма философия можеш и сам да си я смениш... 8)
свн

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 24 Дек 2007, 17:49

до сега гледах колата отдолу изцяло няма никъде да е текло а и в казанчето си има достатачно масло. а ако се е прецакала някоя от помпите какво става спира да дава налягане и дори и да няма теч пак няма да имам съединител така ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mamintaiko » 24 Дек 2007, 18:09

сипвай спирачна течност и карай - като ти светне лампичката с въпросителната- ако не ти е светила - пак наливаш и помпаш , както по горе са ти писали - всичко това на твоя отговорност - - след празника отиваш при кожодерите и сменяш помпата - около 30 камъка е .................ама щом не тече сипваи смело и карай яко....и не помпай по светофарите много педала на газта да се юркаш :mhihi:
;
СИГУРЕН ЛИ СИ , ЧЕ НЕ ТИ Е СВЕТИЛА ПРЕДИ ТОВА - ако не ти е светила - прегледаи защо не свети- течността понякога така си заминава и трябва да се долива

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Коцето » 24 Дек 2007, 18:19

преди няколко дни го имах същия проблем , сипах си спирачна течност и се оправи , сипвай и карай смело :winky:
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.

Изображение

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Мнение от Alexbmw » 24 Дек 2007, 18:56

horhef написа:до сега гледах колата отдолу изцяло няма никъде да е текло а и в казанчето си има достатачно масло. а ако се е прецакала някоя от помпите какво става спира да дава налягане и дори и да няма теч пак няма да имам съединител така ли?

В долната е проблема ;) не виждаш теч щото тече в кожуха на скоростите :winky:
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 25 Дек 2007, 15:50

Аз наскоро се качих и натиснах съединителя и така, педала хлътна. Като се наведох и погледнах отдоло нямаше петно, поне не кой знае колко голямо. Като погледнах към скоростната кутия видях, 4е има някакви капчици и разбрах какво е станало :) Смяна на долната помпа на съединителя и всичко си дойде на място. Ако ти беше изтървала горната помпа би трябвало според мен да е текло в краката на шофьорското място. Също би трябвло да си и с 2 помни, а не с жило. Помпата с ремонта ми излезе към 50-тина лева ако не се лъжа понеже беше преди около 2 месеца. Не е скъпа помпата, просто си намери някаква хубава и отивай да ти я сменят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 25 Дек 2007, 16:35

Долната помпа може да се рециклира.Просто се сменят гумичките.Естествено,
това е възможно само ако цилиндърчето не е придобило елипсовидна форма.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от me4ka80 » 25 Дек 2007, 17:03

Брато долната помпа е,сменя се много лесно даржат я само две болтчета отляво на скоростната кутия и една трабичка,10мин.работа ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 25 Дек 2007, 20:36

честита коледа на всички.
абе то едва ли ще ми е проблем да си я сменя ама трябва да търся канал и като незнам точно кава помпа да взема. най добре да я закарам на майстор и той да си и бере грижата каква да купи :mhihi:

Следваща

Назад към E36