Айде да ви питам, умни хора сте ... :)
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Айде да ви питам, умни хора сте ... :)
Абе, няма кой друг да питам, дай поне да е във форум с много мъже, бахти ...
Такааа, случаят е много тежък, един бушон, на който не знам защо, се падат супер много неща в нас, изби един път вечерта, обаче втория вече се разтопи целия ... оттам дадоха фира колоните ми.
Смених го със съседния, на който се пада един телевизор?
Интересува ме, що тоя бущон реши да се разтопи ... и слава богу, компютъра е наред!!!
Та, ако някой знае, къде може да е проблема ... освен, че не знам защо перални, печки, ел. парно, компютър, монитор и колони се падат на него ...
Весели празници и мерси за вниманието!
Такааа, случаят е много тежък, един бушон, на който не знам защо, се падат супер много неща в нас, изби един път вечерта, обаче втория вече се разтопи целия ... оттам дадоха фира колоните ми.

Смених го със съседния, на който се пада един телевизор?

Интересува ме, що тоя бущон реши да се разтопи ... и слава богу, компютъра е наред!!!

Та, ако някой знае, къде може да е проблема ... освен, че не знам защо перални, печки, ел. парно, компютър, монитор и колони се падат на него ...

- KIARA_G
- ентусиаст
-
- Кара: го ... X-treme!
- Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
- Детайли за колата: ...
Re: Айде да ви питам, умни хора сте ... :)
saywhat| написа:...
Такааа, случаят е много тежък, един бушон, на който не знам защо, се падат супер много неща в нас, изби един път вечерта, обаче втория вече се разтопи целия ... оттам дадоха фира колоните ми.![]()
Смених го със съседния, на който се пада един телевизор?...

На 1-я бушон му се падат всички тези неща, най-вероятно защото той е за контактите у вас

Иначе ми стана интересно защо се е разтопил

Пълно е с пациенти
♥™
Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Пич просто това ти е предпазителя за усилените контакти и едно време е проектирано че е достатъчно 25 ампера със 4 квадрата проводник за усилени контакти, ама в наши дни вече 25 ампера и 4 квадрата не са много и ти си вземал фешън котлони от тея дето бърже се загряват и си закичил и печката там и парно и всичко и той за туй е думнал! Ти следователно си сложил усилен предпазител който най-вероятно вътре си сложил яката работа жички (средно от един многожичен проводник каъот изваждаш жичките да усилваш предпазителите една се равнява на 6 ампера) и си го предобрил и не е успял да стопи жичките за да прекъсне ама се е напекъл яката работа и се е стопил! Радвай се че не се е стопила някоя спайка и да ти изчезнат контактите щото тогава ще видиш "Коледата невъзможна"
П.С. В панелка живееш нали?
П.С.2. Не си прави такива експерименти че ще трябва после да дириш къде са спайките който от стройтелните войски са ги правили само с клещата и изолирбанда който по онова време е от оня платнения и в момента състоянието му е като на античен пергамент
Успех и не си разваляй празниците!

П.С. В панелка живееш нали?
П.С.2. Не си прави такива експерименти че ще трябва после да дириш къде са спайките който от стройтелните войски са ги правили само с клещата и изолирбанда който по онова време е от оня платнения и в момента състоянието му е като на античен пергамент

Успех и не си разваляй празниците!

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Хаххахаха, разби ме, братле, честно!
Не бе, точно т'ва е, че си взехме някакъв 32 ампера бушон, нали най-мощния, ама и той даде фира...иначе нищо не съм си играл по него, аз половината термини дето ги каза, не ги разбирам ... ученик съм
п.с.
Да, в панелка съм!
И пак да кажа, че той единият път проработи вечерта, ама втория се стопи!
Не бе, точно т'ва е, че си взехме някакъв 32 ампера бушон, нали най-мощния, ама и той даде фира...иначе нищо не съм си играл по него, аз половината термини дето ги каза, не ги разбирам ... ученик съм

п.с.
Да, в панелка съм!

И пак да кажа, че той единият път проработи вечерта, ама втория се стопи!

Просто си проследи колко контакти имаш на този бушон и се опитай да ги разделиш на поне два. Така няма да имаш проблеми. Лошото обаче е, че най-вероятно до бушонното табло стига само един проводник, а той се разклонява на многото по разклонителните кутии дето са горе високо, обикновенно над контактите или ключовете за лампите. Та или раздели, лампите на сите стай на един бушон(непрепоръчително) а контактите на 2 или 3(също не препоръчителбно). Най-добре е, да се направи всяка стая на собствен бушон. Защото в една стая имашобикновенно, 1-2 лампи и контакт за печката. А примерно в хола да разделиш всичко на два бушона и в кухнята на 2, щото в тия помещения, имаш най-много консумация. А бойлера го направи на собствен бушон. Играчка работа е, изглежда не възможно, но ако имаш късмета, жиците да са горе-долу поразделени, ще стане доста лесно. 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Бушонът вероятно не е сработил по някаква причина. По принцип при пренатоварване той трябва да изгаря или да се вдига, в лош случай да гърми ако не е обезопасен както трябва.
Извикай ел техник, да ти прегледа токовите кръгове и бушоните.
По принцип не е най - доброто контактите ти да са на един кръг; у нас е така и скоро ще правим промени; бушонът твърде често пада при работа.
Извикай ел техник, да ти прегледа токовите кръгове и бушоните.
По принцип не е най - доброто контактите ти да са на един кръг; у нас е така и скоро ще правим промени; бушонът твърде често пада при работа.
13 мнения
• Страница 1 от 1