Е34 VS E36

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 22 Дек 2007, 10:12

Много различна концепция са :)
Ако обичаш по-спокойното шофиране и комфорт си вземи Е34-ката, ако обичаш по-спортното усещане в кола ,значи Е36 е твойта кола.
Покарай наистина и едната и другата и ще си прецениш.
Е34 е страшно сполучлив автомобил :twisted:

Георги Пенчев
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

..

Мнение от bavareca_86 » 22 Дек 2007, 10:16

е34 ми е една от любимите коли,сега карам е30 но напролет мисля да си зема е34,уникален за мен автомобил ;)
е36 ни ма кефи особено и такова бих карал само М
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Дек 2007, 11:02

Преди години Е36-цата ми се струваше откровенно грозна... бях голям фен на Е34.... но от 1-2 години Е36 ми харесва доста повече.... Е34 също е хубава, спор няма.... но да кажеш, че Е36 е по-дървена отвътре от Е34 - т'ва дори няма как да се докаже.... Е36 е по-нова като концепция, докато Е34 е повече към Е32 и Е30...

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 23 Дек 2007, 1:03

карал съм и двете... разликата е космическа :shock: е34 е кола, докато е36 е вариант от голф или балАСТРА да се качиш на бмв... пък и нали мадамите са луди по тая кола бе братле :mhihi: нали им викат пичеловки... ти си прецени - трябва ти истинска кола, или комерсиално автомобилче.... за мен истинския автомобил е пета или седма серия... тройката е повече за изпълнения, но ти си прецени сам :!: ако ти е мил живота и искаш да караш истинска кола - купи си е34 8) ако искащ повече фън... е36 и застраховка живот...
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 23 Дек 2007, 1:28

E34 е хубава кола като кола. Отвън страшна, отвътре обаче не ми харесва. За мене дизайна на E36 е evergreen. Тройките винаги са хващали окото. Вижте преди E30, вижте нататак E46 сравнете с E39 и E92 с E60. Тройката е спортна и агресивна като черти 5ца-та е по-официална кола ;) А интериора на E36 да е по-дървен от E34...сори излез от матрицата.

Иначе човек сам си решава кво му се кара повече, тия черти дето ги казах може да ги усетиш в момента в който седнеш на седалката само и затвориш вратата, да не говорим за возия на едното и на другото и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 23 Дек 2007, 1:55

земи по-доброто предложение-34-ка в перф състояние и 2 пъти по-евтино...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 23 Дек 2007, 2:50

Този форум е уникален, последните месеци имам чувството, че ми четете мислите и си умирам от кеф като си мисля по един въпрос седмици наред и вие пуснете тема по него. В основния за календара, в Е36 за някакви други проблема - а сега и по спора Е34/Е36.

Аз също съм доста раздвоен:) Карал съм и двете и е трудна мисия. Има шанс скоро отново да се върна Е34, което донякъде обеснява накъде ще е насочен моят пост. За Е36 какво мога да кажа - много добра кола, като всяко БМВ носи голямо удоволствие от шофирането, много пъргава кола, спортно усещане, усещам всяка неравност по пътя - моята специалност е доста твърдичка, друса, но е и много стабилна по завоите. На мокро и особено сега в студа задницата е много лека и ми бяга постоянно - норнмалния човек го е страх, но мен ме кефи и давам още повече газ :) АБС-а си работи супер, инжекцията си покрива студения въздух и колата си върви на 6. Пластмасите са под всякакви критика, всичко е раздърпано вътре, има си ръждичка (нищо фатално, но има за правене).

Е34 - невероятен автомобил!!! Автомобил, доказан солидно през годините, признат от мнозина автофенове за един от най-стабилните и сигурни автомобили въобще. Много здраво купе (много по-сигурен при катастрофа), никаква ръжда (ако не е имала удар), страхотна возия, страхотни двигатели, много агресивен и як дизайн, въобще нямам думи! Баща ми също е страхотен фен на модела, както и всеки разумен БМВ фен. Вече му научихме проблемите, които са доста малко на брой и не са сериозни. По-тежък и голям автомобил от тройката, не става толкова много за простотии, но пак може да си направиш голям кеф с него, а на пътя стъпва много по-стабилно от всяка тройка. Дразни ме само, но доста лошата маневреност - с тройката (и Е30, и Е36) си правя обратен завой и разни маневри от ситуации, само като за Корса/Поло, а с петицата се мъча и правя няколко маневри, дори понякога не успявам (примерно Мерцедеса 124 е много по-маневрен).
Разхода въобще не е толкова голям, тройката пак си ми гълта доста прилично. Дори съм на мнение, че М20 май харчи една идея по-малко от М50.

Взимай Е34-ката!!! Няма да си поредното тъпо дупе в студентски град, няма да си фешън момче и ще ти е много трудно да я продадеш след време. Но ако си истински БМВ фен и искаш да караш истинско БМВ, вземи си Е34 и знай, че има солиден автомобил!

На дупетата с Е36 просто им върни една предавка на светофара и ги остави да агонизират под звука на 6-те :twisted: Може и един среден да им покажеш (ако съм аз няма да се сърдя :mhihi: )
BMW only!

User
Аватар

Мнение от b00st » 23 Дек 2007, 4:09

На дупетата с Е36 просто им върни една предавка на светофара и ги остави да агонизират под звука на 6-те Може и един среден да им покажеш (ако съм аз няма да се сърдя )

Май няма нужда чак от такъв филм, да не обръщаме темата на левски v cska. Все пак всички ние сме зад волан дето има 3 букви и синьо-бял сектантски знак, независимо дали купето е с 2 номера повече или по-малко ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 23 Дек 2007, 9:16

zBoost написа: А интериора на E36 да е по-дървен от E34...сори излез от матрицата.

като вид не е по дървен

но като функционалност Е
седалките са много по неудобни от на е34 много по измурително е да пътуваш на дълъг път с е36 докато при е34 не се усе6та пътя
пепелника е сложен на такова място че трябва да си извъртиш ръката че да тръснеш цигара
няма каде да си оставиш някакви дребни неща като джиесем и тн.
докато при е34 около ск.лост има доста място там даже чаша с кафе слагаш и няма да се излее
седалките са много усобни особено приятно се пътува отзаде
шиофирането при двете носи доста различни усещания

не казвам че са лоши е 36,всеки си има вкус нека сам си преценя
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GOGY » 23 Дек 2007, 10:33

искам неква класика да си взема олд скулл дето се вика :) имах Е30 320 до преди година и се прецаках ло6о продадох я за без пари за да си зема по бърза кола ама на бързата кола и се нарадвах ве4е и сега искам да си зема колата (дето 6е я карам дълго време ) и понеже 6е ми доиде тегаво да си зема и да подържам Е32 маи везната ще натежи в полза на Е34 ката ... незнам ама тея модели имат някакво странно излъ4ване поне на мене ми влиаят по странен на4ин тука в квартала има една 4ерна Е32 730и с 17ки оз е незнам ама по гангстрески автомобил нема тва е . :twisted: :D
jba jbu jbadu jmuc bajuu

User
Аватар

Мнение от b00st » 23 Дек 2007, 13:10

stambo_81dg написа:
zBoost написа: А интериора на E36 да е по-дървен от E34...сори излез от матрицата.

като вид не е по дървен

но като функционалност Е
седалките са много по неудобни от на е34 много по измурително е да пътуваш на дълъг път с е36 докато при е34 не се усе6та пътя
пепелника е сложен на такова място че трябва да си извъртиш ръката че да тръснеш цигара
докато при е34 около ск.лост има доста място там даже чаша с кафе слагаш и няма да се излее

Тва е спортна кола, не е за да си пушиш цигарата с кеф или да пиеш кафето :)
Въпреки, че от седалкда до седалка има разлика особено ако говорим за рекаро. За чашите има барче, може да се сложи поставка за чаши и монетник, а телефона влиза точно под OBC-то и има място за кутия цигари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 23 Дек 2007, 14:24

zBoost написа:
stambo_81dg написа:

като вид не е по дървен

но като функционалност Е

Тва е спортна кола, не е за да си пушиш цигарата с кеф или да пиеш кафето :)
Въпреки, че от седалкда до седалка има разлика особено ако говорим за рекаро. За чашите има барче, може да се сложи поставка за чаши и монетник, а телефона влиза точно под OBC-то и има място за кутия цигари.

:yes:
караи си е36-то аз ще си карам е34 и така :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 23 Дек 2007, 14:48

318исссссс значи искам те :mhihi: :mhihi:
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan