Основни причини за дигане разхода на гориво ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Основни причини за дигане разхода на гориво ?
Избройте някоя друго, не съм запознат със тази материя, за това се обръщам към вас. колата е 1.6 но имам чуството че разхода и отива към 9-10 средния.... на какво може да се дължи ?? 

1. Стил на каране (всичко друго се оправя, но това е непоправимо)
2. Състояние на двигателя - компресия, лагери, смазване, запалителна и горивна система ...
3. Състояние на охладителната система - работа при по-ниски от нормалните температурни режими (води и до ускорено износване)
4. Включени допълнителни консуматори (климатик, усилватели, фарове, халогени и т.н.)
4. Състояние на ходовата част - гуми (качество на материала, грайфери, тегло, зимни, летни ....)
5. Нарушена аеродинамика - допълнителни багажници, неподходящи спойлери и т.н. (включително и отворени стъкла!!!)
Освен това всичко зависи и от доста субективни фактори, като качество на горивото, натоварването на колата, пътната настилка, пътната обстановка (задръствания) и климатичните условия, които никога не са еднакви

2. Състояние на двигателя - компресия, лагери, смазване, запалителна и горивна система ...
3. Състояние на охладителната система - работа при по-ниски от нормалните температурни режими (води и до ускорено износване)
4. Включени допълнителни консуматори (климатик, усилватели, фарове, халогени и т.н.)
4. Състояние на ходовата част - гуми (качество на материала, грайфери, тегло, зимни, летни ....)
5. Нарушена аеродинамика - допълнителни багажници, неподходящи спойлери и т.н. (включително и отворени стъкла!!!)
Освен това всичко зависи и от доста субективни фактори, като качество на горивото, натоварването на колата, пътната настилка, пътната обстановка (задръствания) и климатичните условия, които никога не са еднакви
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
абе джеки мойта кола ако прави 9-1О разход аз ще си удара чекия от кеф...
м/у другото възможно ли е заради термостата да ми скочи разхода с 5-6 литра?
просто неиска да загрее и тва е... духа ми слабо парното... 4 часа я мъча на леда и тя пак не иска да стигне до 12 часа... стои на предната стрелка ( 11 часа може би
)
м/у другото възможно ли е заради термостата да ми скочи разхода с 5-6 литра?

просто неиска да загрее и тва е... духа ми слабо парното... 4 часа я мъча на леда и тя пак не иска да стигне до 12 часа... стои на предната стрелка ( 11 часа може би

- Biggy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d '13
- Мечтае да кара: М-power
Ogi написа:м/у другото възможно ли е заради термостата да ми скочи разхода с 5-6 литра?![]()
просто неиска да загрее и тва е... духа ми слабо парното... 4 часа я мъча на леда и тя пак не иска да стигне до 12 часа... стои на предната стрелка ( 11 часа може би)
възможно е, смених термостат и сега е по-добре. Имам и една алфа 147 и на борд компютъра проследих този факт. След смяната на термостата средния разход падна с 2-3л/100кв. За 2 литров двигател става дума
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ogi написа:абе джеки мойта кола ако прави 9-1О разход аз ще си удара чекия от кеф...
м/у другото възможно ли е заради термостата да ми скочи разхода с 5-6 литра?![]()
просто неиска да загрее и тва е... духа ми слабо парното... 4 часа я мъча на леда и тя пак не иска да стигне до 12 часа... стои на предната стрелка ( 11 часа може би)
100% термостат

Сложи един вестник от пред и ше се сгрееш

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
vld написа:Ogi написа:абе джеки мойта кола ако прави 9-1О разход аз ще си удара чекия от кеф...
м/у другото възможно ли е заради термостата да ми скочи разхода с 5-6 литра?![]()
100% термостат![]()
Сложи един вестник от пред и ше се сгрееш
и да си напиша рейсинг на предния джам?

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
пич човека казва, че това му е средният разход. Демек около 14-15л градско, което за М40 не е малко.Ogi написа:абе джеки мойта кола ако прави 9-1О разход аз ще си удара чекия от кеф...
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
колата в момента е в сервиз. Ще сменят някакъв семеринг на коляновия вал ли какво е там не съм сигорен. Изпуска капки масло но не са кои знае колко 2-3 най-много след като я спра колата. И съединителя май е за смяна...както и да е.
Колата няма климатик, върви без проблем. Къде мога да я закарам някъде из пловдив и на какъв майстор, на диагностика ли какво, да видя на какво се дължи щото т'ва с разхода ме плаши....
Знам, че 10 е нормалния разход ако стрелката редовно минава 4-5 хил. оборота ама, в моя случай при 1.6 двигател това е средния.... дайте някакви идей.....
Колата няма климатик, върви без проблем. Къде мога да я закарам някъде из пловдив и на какъв майстор, на диагностика ли какво, да видя на какво се дължи щото т'ва с разхода ме плаши....

Знам, че 10 е нормалния разход ако стрелката редовно минава 4-5 хил. оборота ама, в моя случай при 1.6 двигател това е средния.... дайте някакви идей.....

- agent smit
- младши ентусиаст
-
При неправилно комбиниране на гуми с джанти, също може да се получи по-висок разход на гориво.
Ето как е по каталог:
Размер на джантата ------------ Размери на гумите
6x15 --------------------------------- 185/65/15
6.5x15 ------------------------------- 205/60/15
6.5x15 ------------------------------- 225/55/15
7x15 --------------------------------- 205/60/15
7x15 --------------------------------- 225/55/15
Ето как е по каталог:
Размер на джантата ------------ Размери на гумите
6x15 --------------------------------- 185/65/15
6.5x15 ------------------------------- 205/60/15
6.5x15 ------------------------------- 225/55/15
7x15 --------------------------------- 205/60/15
7x15 --------------------------------- 225/55/15
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
абе колеги не знам заради студеното време ли е?ламбда ли е родила... или ддз зна4и слагам си 20 лв бензин и минавам в града 80 90 км мах при супер икономи4но каране(то каде да настъпи6...) извън града ми е 130 140 км пас 20 лв винаги омв с малко пове4е гонене .. а лятото разхода ми бе6е бая по малък с климатик при това 350 км с 50 лв от които 80 км градско София и Пловдив с минимум 140 на магистралата... дали да не я карам на диагностика?
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Вие луди ли сте бе
Аз с моята 30 лева правя 80 километра, вие ми се оплаквате - разхода си ви е перфектен направо. Аз се хванах за главата - чисто нова ламбда сонда, изчистиха всички грешки, на газ анализатор перфектни показания - държи обороти, върви перфектно моята кола (М40Б18). Но разхода си е ебал мамата. Сипвам си бензин 95 и стягам колана
Карам нормално, без никакви ексцесии - ръчна го 2-3 пъти до края на някоя улица и това е. Остава аз да не засичам правилно и бензиномера да не работи коректно, но няма логика според моите изчисления. Карам, карам и хоп светне лампата.
По-добре да си бях взел едно Е34 535 от Видин, еба тва 318

По-добре да си бях взел едно Е34 535 от Видин, еба тва 318

BMW only!
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3