Подгряване на огледалата
Модератор: Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
zvetiko написа:Pavlinius написа:маречков написа:bobby02 написа:ехеееееее,явно аз съм от тарикатите ,щом съм дал 100лв за стъклата![]()
![]()
евала
![]()
![]()
![]()
шегички
![]()
![]()
![]()
Ся да не някой да се засегне.
Как ги сметна тея 3А ? Нали каза 60 ома ? 60 ома на 12В - 0.2А . Мощността ти е 2.4 вата.
Тока ,който протичаше през тия 60 ома беше 3А.
12V*3А=36 вата.
В края на краищата важни са не сметките ,а това ,че работи.
3А ток за да мине през 60 ома съпротивление му трябва напрежение 180V ! Измерил си го грешно. При съпротивление 10 ома в огледалото, при положение, че няма вързано последователно на огледалото друго съпротивление и напрежение при запалена кола 14V , означават цели 20W мощност върху нагревателя, което ми се струва много, но като се замислиш при положение, че е само за няколко минути може да е нормално. Все пак аз ако съм бих пробвал с 14-15 ома , за да огранича тока под 1А и за по-голяма сигурност.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Pavlinius написа:zvetiko написа:Pavlinius написа:маречков написа:bobby02 написа:ехеееееее,явно аз съм от тарикатите ,щом съм дал 100лв за стъклата![]()
![]()
евала
![]()
![]()
![]()
шегички
![]()
![]()
![]()
Ся да не някой да се засегне.
Как ги сметна тея 3А ? Нали каза 60 ома ? 60 ома на 12В - 0.2А . Мощността ти е 2.4 вата.
Тока ,който протичаше през тия 60 ома беше 3А.
12V*3А=36 вата.
В края на краищата важни са не сметките ,а това ,че работи.
3А ток за да мине през 60 ома съпротивление му трябва напрежение 180V ! Измерил си го грешно. При съпротивление 10 ома в огледалото, при положение, че няма вързано последователно на огледалото друго съпротивление и напрежение при запалена кола 14V , означават цели 20W мощност върху нагревателя, което ми се струва много, но като се замислиш при положение, че е само за няколко минути може да е нормално. Все пак аз ако съм бих пробвал с 14-15 ома , за да огранича тока под 1А и за по-голяма сигурност.
Днес пробвах с около 30 ома-кантала се нажежи до степен да топи пластмаса-значи не става,а ако го сложа на 15 ома ще се нажежи до червено.Мултицета ми показа 6А.Не знам може и да не мери вярно-меря с китайски(даже погледнах в книжката му дименсиите за съответният диапазон) от 5лв. ,че хубавият нещо се скапа.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
За любителите на сметките.
Днес премерих със свестен мултицет
При 30 ома и 15 волта(от зарядно) ,тока който протича е 0.5 ампера.Ако се сложи този нагревател на огледалото мощността му ще е около 7 вата.Лошото е ,че при тези стойности нагревателя почва да грее силно и след време почва да топи пластмасата.Оргиналният нагревател е със съпротивление 10 ома ,но сигурно е от друг материал ,затова при 10 ома и 14 волта нагрява нормално.
Така ,че посочените по-горе стойности от 60 ома,когато се използва кантал от 100 ватов поялник са оптимални-грее, но не топи пластмасата.Недостатък е ,че мощността на нагревателя ще е по-малка от фабричната-все пак импровизираме.
Днес премерих със свестен мултицет
При 30 ома и 15 волта(от зарядно) ,тока който протича е 0.5 ампера.Ако се сложи този нагревател на огледалото мощността му ще е около 7 вата.Лошото е ,че при тези стойности нагревателя почва да грее силно и след време почва да топи пластмасата.Оргиналният нагревател е със съпротивление 10 ома ,но сигурно е от друг материал ,затова при 10 ома и 14 волта нагрява нормално.
Така ,че посочените по-горе стойности от 60 ома,когато се използва кантал от 100 ватов поялник са оптимални-грее, но не топи пластмасата.Недостатък е ,че мощността на нагревателя ще е по-малка от фабричната-все пак импровизираме.

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Все пак номера е докато ти се постопли колата,леда от огледалата да е потекъл.Дона да е успешна импровизацията-ако не разменям дясно огхледало с нагревател за комплект сегменти за едното бутало 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Wenzy написа:Все пак номера е докато ти се постопли колата,леда от огледалата да е потекъл.Дона да е успешна импровизацията-ако не разменям дясно огхледало с нагревател за комплект сегменти за едното бутало
След 10 минути тече.

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
zvetiko написа:Wenzy написа:Все пак номера е докато ти се постопли колата,леда от огледалата да е потекъл.Дона да е успешна импровизацията-ако не разменям дясно огхледало с нагревател за комплект сегменти за едното бутало
След 10 минути тече.
Явно ще трябва да разлепиш пгледалото от пластмасата,залепяш жиците на гърба на огледалото и така трябва да се поскъси времето за подгрева

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Wenzy написа:zvetiko написа:Wenzy написа:Все пак номера е докато ти се постопли колата,леда от огледалата да е потекъл.Дона да е успешна импровизацията-ако не разменям дясно огхледало с нагревател за комплект сегменти за едното бутало
След 10 минути тече.
Явно ще трябва да разлепиш пгледалото от пластмасата,залепяш жиците на гърба на огледалото и така трябва да се поскъси времето за подгрева
С твойто бих пробвал,с мойто нямам нерви.

- Dragon4e
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 3.0d 01г.
- Мечтае да кара: Вече го кара
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Dragon4e написа:извинете а аз как да разбера дали имам подгряване на огледалата?
Погледни от дясната страна на дясното и от лявата на лявото, на стъклото на огледалото,вътре в корпуса-трябва да видиш кабелите.Но това не е критерий ,че имаш подгряване-при мен кабелите ги имаше ,но стъклата бяха обикновени,така ,че трябва да свалиш стъклата.И не знам по поведението на огледалата не си ли разбрал-трябва да топят снега и леда и да сушат водата при температури под 3 градуса.
- Dragon4e
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 3.0d 01г.
- Мечтае да кара: Вече го кара
изобщо нямам признаци за подгряващи огледала седят си замръзнали и това е! Значи те се включват автоматично да греят когато дадеш на контакт и са замръзнали така ли?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Dragon4e написа:изобщо нямам признаци за подгряващи огледала седят си замръзнали и това е! Значи те се включват автоматично да греят когато дадеш на контакт и са замръзнали така ли?
Точно така-под определена температура се включват автоматично и те и дюзите за чистачките, ако имат подгряване.
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3