Към специалистите...?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Към специалистите...?

Мнение от gazzzar » 02 Май 2004, 22:54

Та значи и аз да питам каква да я свърша...Искам да направя малко по качествена музика в колата(не искам да се чува силно, а качествено), лошото е, че касетофона е вграден (оригинален БМВ Бизнес - 4 x 15W) и има на същия панел и навигация, а този касетофон няма извод за усиловател, субуфер....за нищо! А и не ми се иска да го свалям и да слагам друг плеър, понеже ще си изгубя навигацята а и ще стане много грозно! Звука вътре съперничи на радиоточка :D ! Това което направих аз като подобрение е, че смених задните оригинални говорители(Nokia, номер от ETk:65138368233-4 ома, 16см) с Pioneer (незнам модела), които са двукомпонентни бас и отделно една малка пищялка и звука се подобри малко но не задоволително :? !
Преди време бях ходил в Тояга да ми кажат кви са вариантите и те казха, че вариант за усилувател наистина няма, освен ако не се върже към високите честоти на говорителите-което според мен си е бая тъпо и по-скоро ще има обратен ефект!? Тоягаджиите тогава бяха казали, че варианта е да сложа по-добри говорители и те имали впредвид такива на Alpine (някви елипси бяха, но не мога да се сетя за модела) и да ми направят кора отзад за да можело багажника да дава обем! А Pioneer-ите щели да ги преместят отпред в корите на вратите (то сега и там са Nokia :) )
Кажете кво да правя? Какви говорители да сложа(марка, модел), от къде да ги купя и къде да отида да ми ги сложат (в TOYAGA ли)? Да направя ли кора за говорителите? Ако според вас има и други варианти за подобряването на качеството на звука кажете(аз пак казвам, силата не ме итересува, аз не слушам на MAX :) )?

ПС: И моля ви, не ми се смейте :D ако нещо съм объркал,...в тази област съм пълен лаик :D Айде, чакам съвети :wink:
Последна промяна gazzzar на 03 Май 2004, 8:17, променена общо 1 път
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 02 Май 2004, 23:15

Преди време аз също се заех да сменям орегиналните колни на Мазда-та .. (на японците е още по шит) и със голям зор си намерих хубави предни колони марка Lanzar - AX 530 мисля че бяха но за баварката ще са ти малки точно тези .. но като марка ти ги казвам ! Супер доволен съм от тях .. вадят перфектни среди и високи ... отзад см сложил 2-е елписи .. който купих от един приятел .. марка Boss .. за модел не си спомням (скоро изхвърлих кутята им) .. и също вадят добри среди и високи .. като имат и зачатъци на бас .. и сега съм си приготвил един ковчег(45/45/77) със 15" бас отново Lanzar - Vibe Pro 154d ... и сега събирам парични за усилвател .. та ако питаш мен .. вземи си Lanzar ... аз съм мн доволен от тях ... офицялен вносител са им АудиоМания .. на Гео Милев им е магазина ... и така :lol:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар

Мнение от gazzzar » 02 Май 2004, 23:24

Благодаря ти, rtzankov! А кой говорител вади по-качествен звук-елипста или овала? Там в Аудиомания могат ли да ми направят кадърно и кора?
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 03 Май 2004, 13:53

значи ще се пробвам и аз да се включа :wink:
виж сега за твоята (ако става въпрос за трамвай номер 46) :wink:
има вариант за смяна на касетофона като има готови панели за тия модели, на който се лсага обикновено стандартно плейърче... и не се променя линията на таблото, това си е една пластмаса...
като сложиш готино плейърче оттам нататък отзад може да си остане двукомпонентната система или да се сложи нещо по силничко,
отпред също може да се сменят колоните като се сложат и едни високи във вратите, ако няма...
като всичко мине през усилвател трябва да се усети доста голяма разлика, а и другото което можеш да причиниш е един 12' (примерно) нискочестотен говорител на задната седалка като отвориш подлакътника да си набие песента в главата качествено :wink: :lol:
но както знаеш всичко е свързано с пари... и е важно също какво ти търсиш от музиката в колата...
аз лично предпочитам вариант с плайър, усилвател и колони за не много силан но качествена музика в подобен автомобил... но всчико е въпрос на вкус :):):)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар

Мнение от gazzzar » 04 Май 2004, 0:48

Ясно за смяната на панела и слагането на друг плеър, ама аз имам и навигация, която е в едно с плеъра и не искам да я загубя! Пък и се губи целоста на средната конзола, сега всичко изглежда в едно :D :!: Благодаря ти Наско, чакам още мнения!
Изображение
Ayrton Senna

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 04 Май 2004, 10:29

проблем със слагането на усилвател/и нямаш,всички нови усилватели имат нискочестотен вход за сигнал.Това ще рече,че си слагаш усилвател,и не те интересуват никакви чинчове,сигнала се взима направо от изхода на усилвателя на сидито или от клемите на говорителите.Този начин ни най-малко не трябва да те притеснява,че ще се влуши звука.Този начин е изпробван неколкократно и то точно на нови коли,на които главните устройства са си заводски.Това връзване на усилвателя има и едно предимство-не могат да влизат разни шумове,понеже сигнала е нискочестотен.
Това че си сменил оригиналните говорители,не е най-доброто което си направил.Ти си мислиш,че свирят дървено!!!Да така е защото не възпроизвеждат ефективно честотите под 60-80Hz,но пък от друга страна имат висока чувствителност.Точно такива говорители(с висока чувствителност) се слагат при сериозните кар аудио системи.Представиси,че към твоята система,която свири дървено се ограничи да свири от 80-100Hz нагоре и се добави един суббас който да свири ниските,разляти,меки честоти.....какво става А?Ще ти помогна с отговора,става чудничко.ТРЯБВА ДА УТОЧНЯ,ЧЕ ЗА ТАЗИ СИСТЕМА ТИ ТРЯБВА СКИ БАГАЖНИК(ПОДЛАКЪТНИКА),ако няма се правят един или два отвора на кората,които да не се явяват басрефлекси.
При е36 комбинацията е доста успешна защото задните говорители са затворени в собствен обем,но незнам дали при е46 е така?
Изображение
0889424666

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 05 Май 2004, 1:45

Съгласен съм със ASEsound systems за това, че не е правилния варянт да сменяш орегиналните колона на колата .. аз сложих други на моята защото някой кретен ми ги беше изкорубил .. и нямах никъкви .. видях обаче че орегиналните говорители на повечето коли са да не кажа голяма дума перфектни ... говора за коли от 90-95 година ... какво остава за е46 :lol:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320D 163 hp

Мнение от panter » 08 Май 2009, 14:08

Сори че я вадя от прахта тая тема ама нали има правила да не се отваря нова ако има вече такава, пък и моя проблем е същия като на колегата ! Не искам някаква супер мощна музика, но искам да подобря качеството на звука в колата ! Взех си колони 2х80 вата от колега от форума, но не съм сигурен че само с колони ще стане ! Дайте акъл какво мога да направа, като искам да си оставя оригиналния касетофон ! Някои ако знае колко мощни колони може да захранва оригиналния касетофон на БМВ и може ли към него да се вързва усилвател с буфер да казва ;) :help:
Абе изобщо ще съм благодарен за всякакво инфо по въпроса даже мога и да черпя някои колеги от Варна които могат да го погледнат на място :bchug:
ИзображениеИзображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 08 Май 2009, 19:54

Този уикенд организираме пикник над Аксаково, заповядай и ще обменим опит, ще те насоча към нещо добро ще има и още 1 2 добре озвучени машини и ще придобиеш някаква представа кое как се получава и колко ще ти излезе ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320D 163 hp

Мнение от panter » 09 Май 2009, 1:14

Icco написа:Този уикенд организираме пикник над Аксаково, заповядай и ще обменим опит, ще те насоча към нещо добро ще има и още 1 2 добре озвучени машини и ще придобиеш някаква представа кое как се получава и колко ще ти излезе ;)

Колега дай повече инфо за пикника ! Колко кила пържоли да носим и къде примерно ? :mhihi:
ИзображениеИзображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 09 Май 2009, 2:05

panter написа:
Icco написа:Този уикенд организираме пикник над Аксаково, заповядай и ще обменим опит, ще те насоча към нещо добро ще има и още 1 2 добре озвучени машини и ще придобиеш някаква представа кое как се получава и колко ще ти излезе ;)

Колега дай повече инфо за пикника ! Колко кила пържоли да носим и къде примерно ? :mhihi:

Следи тази тема >> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 12#1624912

Назад към Car аудио и видео