Стрелките на таблото падат

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от daisy » 20 Дек 2007, 23:24

Колеги, срамота е ! Момиче да ви дава акъл! Карам 316 i 1995 год, при мен го има същия проблем, но е всеизвестно, че това се получава от неграмотно връщане на километраж, а хем колата си я взех от Германия. И аз ходих веднъж на еладжия, но нищо. :roll: Но като свикнеш с дефекта спира да ти прави впечатление, така че газ! Молете се ако я продавате да не го види клиента.

Потребител
Аватар

Мнение от daisy » 20 Дек 2007, 23:27

Колеги, срамота е ! Момиче да ви дава акъл! Карам 316 i 1995 год, при мен го има същия проблем, но е всеизвестно, че това се получава от неграмотно връщане на километраж, а хем колата си я взех от Германия. И аз ходих веднъж на еладжия, но нищо. :roll: Но като свикнеш с дефекта спира да ти прави впечатление, така че газ! Молете се ако я продавате да не го види клиента.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Coupe, BMW E91 320
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: BMW E36 Coupe - N52B20

Мнение от kbmw » 26 Дек 2007, 11:38

vitamincpp написа:Според мен всички сте за нови табла, но все пак проверете да не би пък да е от щекери и контакти. Моето го смених преди повече от година и съм нямал проблеми оттогава, ако и това се прецака пак ще го сменям :)

Ами аз от чиста упоритост го следих няколко месеца за да разбера моментите когато го прави проверявах връзки, букси, заряда на акумулатора следих с един уред в купето докато карам и всичко си беше наред а таблото пак умираше.
Накрая взех едно от едни мои хора от една морга и карах с него около 2 седмици без този проблем да се появи повече след което отидох и го платих, оттогава минаха около 2 месеца и за сега проблеми нямам. Един италиянец, който работи в BMW в Торино ми каза че проблема е в комуникацията между паметта и процесора вътре в таблото.

Ами това е дано съм ви помогнал.
/На мен ми умираха всички уреди, работеха само директните лампи - масло, акумулатор, ръчна спирачка/.

Успех на всички.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката

Мнение от Vozq_bez_pari » 27 Дек 2007, 3:57

daisy написа:Колеги, срамота е ! Момиче да ви дава акъл! Карам 316 i 1995 год, при мен го има същия проблем, но е всеизвестно, че това се получава от неграмотно връщане на километраж, а хем колата си я взех от Германия. И аз ходих веднъж на еладжия, но нищо. :roll: Но като свикнеш с дефекта спира да ти прави впечатление, така че газ! Молете се ако я продавате да не го види клиента.

колега какво лошо има момичето да даде съвет доколкото знам .. тя доста пове4е знае за колата си от повечето дето влизат тук...а ти даде страхотен съвет да го оставят така и да свикват.. :roll: ....
аз лично четах за тоя проблем и има доста неща от които може да е , трябва а се проверят едно по едно просто.. доста теми има изписано в форума по въпроса, а за таблото специално ако се окаже че за нищо не става.....---> някое втора ръка..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от brobot » 27 Дек 2007, 6:01

добре че се оттървах от този проблем ..смених колата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 25 Яну 2008, 17:42

интересното при мен е че като ударя таблото два-три пъти по силно и хоп таблото тръгва, всички стрелки пак се съживяват. според мен проблема е некаде по спойките и некой добър токаджия може да го оправи ако си иска...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 26 Яну 2008, 11:42

Смяна на таблото е решението. А за това че се получава от връщане на километраж не е вярно. Проблемът си е в самото табло, на сегашното ми табло от компакт още като го вземах отидох и му върнах километража понеже показваше 230к и ме дразнеше и досега нито веднаж не ми е правило проблем.

Предишна

Назад към E36