Катализатор смяна ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Катализатор смяна ?
Колеги, на колко километра трябва катализатора да се смени с нов ?
на 320и 91г. ?
на 320и 91г. ?
Колега въпроса ти е много "скъп"
Занаеш предполагам колко струва катализатора и ако гърнето му е здраво (не е пробито или подбито) и питите не са се изпочупили и не дрънчат можеш още да го караш. Трябва да е много зле катализатора (запушен) за да тръгнеш да го сменяш. А кога точно - това никой не може да ти каже със сигурност. Ако ти върви колата и не е "спъната" карай така.
Много колеги тук свалят катализатора и слагат резонансно гърне, но лично аз не съм фен на тази идея.

Занаеш предполагам колко струва катализатора и ако гърнето му е здраво (не е пробито или подбито) и питите не са се изпочупили и не дрънчат можеш още да го караш. Трябва да е много зле катализатора (запушен) за да тръгнеш да го сменяш. А кога точно - това никой не може да ти каже със сигурност. Ако ти върви колата и не е "спъната" карай така.
Много колеги тук свалят катализатора и слагат резонансно гърне, но лично аз не съм фен на тази идея.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Преди два дена си махнах катализатора защото колата бе леко спъната напоследък. Разрязаха ми катализатора, избушиха го сложиха тръба,която надупчеха и натъпкаха гърнето с вата. Да ти кажа честно звука не се промени, ако е станало по-шумно то е с една идея, а иначе колата по-свободно диша. Самия катализато ми казаха че има още хляб в него и че ако е спъната не е от това ама знам ли?
Колата ми е 94 в момента на 174000 км, по сервизна книжка отговарят, уж са реални.
Колата ми е 94 в момента на 174000 км, по сервизна книжка отговарят, уж са реални.

- koko14koko
- Потребител
-
Ами колега да не правя излишна реклама ама след като чипосах мойта + K&N + дребни неща се държи доста по добре машинката ... общо взето нямам проблеми с изпреварването в 90% от случаите, което е много добре за кола за 7000.
А идеята която даваш за катализатора е добра според мен.
А идеята която даваш за катализатора е добра според мен.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Катализатор смяна ?
to6ko написа:Колеги, на колко километра трябва катализатора да се смени с нов ?
на 320и 91г. ?
Преди известно време пуснах тема за катализатора и за съжаление никой не можа да ми отговори. Не мога да установя дали е запушен, или не, но понякога, особено след повече каране изгорелите газове имат характерна миризна на нещо изгоряло /на бакелит например/, при това много силна, чак в купето се усеща.
- koko14koko
- Потребител
-
Ами така е защото тука темата за катализатора се свързва предимно с махане за да се повиши мощността. Едва ли някой мисли за екология, 17-18 годишните "рацинг" ги вълнува ... и аз дето съм на 35 и аз съм същия лапешки акъл 

Re: Катализатор смяна ?
ивчо3 написа:to6ko написа:Колеги, на колко километра трябва катализатора да се смени с нов ?
на 320и 91г. ?
Преди известно време пуснах тема за катализатора и за съжаление никой не можа да ми отговори. Не мога да установя дали е запушен, или не, но понякога, особено след повече каране изгорелите газове имат характерна миризна на нещо изгоряло /на бакелит например/, при това много силна, чак в купето се усеща.
честно казано и аз незнам кога един катализатор е за смяна,но мога да споделя какво ми каза мой приятел който работи на ГТП-пункт,та неговите думи са,че когато мирише отзад като на сяра (или там нещо подобно) значи,че катализатора РАБОТИ
11 мнения
• Страница 1 от 1