Процедури при покупка на автомобил/Купих я, но имам въпроси!
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
това е номера ама все ме е страх да го прилагам///М Теchnic написа:Има един номер, който минава, при липса на платен данък.
По адреса на собственика определяш в коя данъчна служба си плаща данъците, намираш в интернет или по друг начин банковата сметка на службата и превеждаш по сметката някъква сума, която да отговаря долу-горе на конските сили на колата.Казвате на банковата служителка, да напише срещу "Основание за превод", местни данъци за 200_г, имената на собственика, ЕГН-то му, марка, модел, VIN и регистрационен номер на колата.
Нотариусите и КАТ признават такива касови ордери.

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
///М Теchnic написа:Е, щом е кола за 1100 лв, може да се пише 200 на база техническо състояние, ако питат ще кажете че нещо не е наред.
Но бъди сигурен, че и 1100 и 200 да се пише, нотариуса ще ти вземе същитие пари, 40-45 лв.Има минимален праг.
Занижената застрахователна оценка, те облекчава, при внасянето на 2% от застр. оценка, по сметка на общината в която живеещ, но това е по закон, някъде и без нея става.
Нестава ....... винаги ти искат 2% - ако нямаш бележка,проверяват и ако са там те мятат;ако нямаш нямам представа какво става

По-добре не отивай в данъчното аз за ТДС-а плащам 115,50

- ///М Теchnic
- кандидат ентусиаст
-
Моето впечатление е, че в малките градове с 1 -2 нотариуси процедурата "Покупко-продажба на МПС" преминава по установения ред.
Посещавал съм нотариуси във Варна и София, където 2% по сметка на общината не са ми търсили, но мисля че ми казаха, че те ще ги внесат от мое име по-късно, закоето вземат повече пари.Но не вярвям да внасят 2%.
Посещавал съм нотариуси във Варна и София, където 2% по сметка на общината не са ми търсили, но мисля че ми казаха, че те ще ги внесат от мое име по-късно, закоето вземат повече пари.Но не вярвям да внасят 2%.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
100% внасят - ТДС-а го взех от Търново и след няма два месеца отидох и 2% бяха преведени на общ.Добрич (аз бях оставил пари на нотариуската в Търново)
- ///М Теchnic
- кандидат ентусиаст
-
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
///М Теchnic написа:Както и да е, гледаш да минеш по-бързо и това е!
Е тука сме 100% на едно мнение

Много ги мразя тия гишета и писанки и всякакви глупости
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ако не се обяви в данъчното,а след време нещата станат такива,че неможе да се "прескочи" и се наложи да я обявиш има санкция,която не е никак за пренебрегване,на мен за закъснение от 2 мвсеца ми шибнаха акт 50лв.
А не виждам смисъл да се спестява точно от този данък
Все пак не е някаква космическа сума на година .
А не виждам смисъл да се спестява точно от този данък

Все пак не е някаква космическа сума на година .

Взех я колата, прехвърлих я нотариално, 85 лв. струваше
В кат просто нямаше как да стане, утре ще ходя в 8 дано да мина.
Ако някой знае точно на кое гише трябва да застана защото днес на всичките ми даваха информация да ходя на еди косе си от там на друго...
п.п.: Много яко се лъзга
п.п.2.: Само 4 часа след покупката искаха да ми напишат акт за непуснати фарове, куката беше пич обаче

Ако някой знае точно на кое гише трябва да застана защото днес на всичките ми даваха информация да ходя на еди косе си от там на друго...

п.п.2.: Само 4 часа след покупката искаха да ми напишат акт за непуснати фарове, куката беше пич обаче

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
[quote="porostorm"]Взех я колата, прехвърлих я нотариално, 85 лв. струваше
[/quoteтва колта от галерията ти ли е
ако да мажни само тия цигнаски халогенчета и колата става кукла
а иначе честито и много безварийни

а иначе честито и много безварийни

Свърших и работата в КАТ, там си говорих с един много точен човечец, кйто ми каза, че сега с;ед като съм я прехвърлил и в КАТ трябва или да си подновя гражданската в някакъв кратък срок или да си направя нова, че имало някви глоби и недай си боже да стане нещо...
То е ясно, че аз ще си направя нова де но все пак ми стана интересно дали има такова нещо.
А за данака все още се чудя

То е ясно, че аз ще си направя нова де но все пак ми стана интересно дали има такова нещо.
А за данака все още се чудя

bmwfena написа:това е номера ама все ме е страх да го прилагам///М Теchnic написа:Има един номер, който минава, при липса на платен данък.
По адреса на собственика определяш в коя данъчна служба си плаща данъците, намираш в интернет или по друг начин банковата сметка на службата и превеждаш по сметката някъква сума, която да отговаря долу-горе на конските сили на колата.Казвате на банковата служителка, да напише срещу "Основание за превод", местни данъци за 200_г, имената на собственика, ЕГН-то му, марка, модел, VIN и регистрационен номер на колата.
Нотариусите и КАТ признават такива касови ордери.
Аз така си продадох моята преди 2 години и все още не са ме търсили от данъчното да ме питат защо само 8лв. съм внесла, за кола която даже не е регистрирана при тях!

Незнам обаче дали след време ще може да се прескача така

45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3