проблем , помагайте -проблема решен !

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

проблем , помагайте -проблема решен !

Мнение от Vasko » 17 Дек 2007, 20:11

Колеги, помагайте ...
Случайно днес открих следното -сутринта запалвам колата и слушам едно свистене , отварям двигателя и гледам под едната кихалка гумата се размекнала и оттам изпуска въздух . Притискам с ръка ''кихалката'' към гумата и работата на двигателя се подобрява, после махам си ръката и пак същото .Днес цял ден си търся такава гума -поради специфичността си на това,което търся така и не успях да си намеря . В петък ми предстои преход-прибирам се за празниците към родният си край ,а сега съм чак на морето . Търся си такава гумичка -тази, която е под ''кихалката'' .... Предварително Ви благодаря ! Спомням си ,че тук някъде във форума нещо бяхте препоръчали един ваш газаджия -предполагам ,че той ще има такива неща.Аз днес тук съм обърнал целият Бургас и не успях да открия такова нещо ... Има ли начин да се свържа с него и да ми е прати тази гумичка по ЕКОНТ-а ? Ако знаете сега как съм е хванал с едно секундно лепило -късче по късче съм е лепил тази гума-цялата беше прокъсана за да не гасне поне двигателя - ама познайте като загрее двигателя и какво ще стане с лепилото ... Трябва да си намеря от някъде такава гумичка ... Помагайте! Предварително Ви благодаря !
Последна промяна Vasko на 19 Дек 2007, 18:16, променена общо 1 път

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: проблем , помагайте

Мнение от bmwfena » 17 Дек 2007, 20:13

sineok_pi4_ написа:Колеги, помагайте ...
Случайно днес открих следното -сутринта запалвам колата и слушам едно свистене , отварям двигателя и гледам под едната кихалка гумата се размекнала и оттам изпуска въздух . Притискам с ръка ''кихалката'' към гумата и работата на двигателя се подобрява, после махам си ръката и пак същото .Днес цял ден си търся такава гума -поради специфичността си на това,което търся така и не успях да си намеря . В петък ми предстои преход-прибирам се за празниците към родният си край ,а сега съм чак на морето . Търся си такава гумичка -тази, която е под ''кихалката'' .... Предварително Ви благодаря ! Спомням си ,че тук някъде във форума нещо бяхте препоръчали един ваш газаджия -предполагам ,че той ще има такива неща.Аз днес тук съм обърнал целият Бургас и не успях да открия такова нещо ... Има ли начин да се свържа с него и да ми е прати тази гумичка по ЕКОНТ-а ? Ако знаете сега как съм е хванал с едно секундно лепило -късче по късче съм е лепил тази гума-цялата беше прокъсана за да не гасне поне двигателя - ама познайте като загрее двигателя и какво ще стане с лепилото ... Трябва да си намеря от някъде такава гумичка ... Помагайте! Предварително Ви благодаря !
ако съмна тебе сменям цялата кихалка
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 17 Дек 2007, 20:41

докато намериш такава гумичка сложи върху нея малки ластичета,че иначе е възможно да ти вдигне разхода(особено на бензин) ;)

ентусиаст
Аватар

Re: проблем , помагайте

Мнение от Vasko » 17 Дек 2007, 20:47

bmwfena написа:
sineok_pi4_ написа:Колеги, помагайте ...
Случайно днес открих следното -сутринта запалвам колата и слушам едно свистене , отварям двигателя и гледам под едната кихалка гумата се размекнала и оттам изпуска въздух . Притискам с ръка ''кихалката'' към гумата и работата на двигателя се подобрява, после махам си ръката и пак същото .Днес цял ден си търся такава гума -поради специфичността си на това,което търся така и не успях да си намеря . В петък ми предстои преход-прибирам се за празниците към родният си край ,а сега съм чак на морето . Търся си такава гумичка -тази, която е под ''кихалката'' .... Предварително Ви благодаря ! Спомням си ,че тук някъде във форума нещо бяхте препоръчали един ваш газаджия -предполагам ,че той ще има такива неща.Аз днес тук съм обърнал целият Бургас и не успях да открия такова нещо ... Има ли начин да се свържа с него и да ми е прати тази гумичка по ЕКОНТ-а ? Ако знаете сега как съм е хванал с едно
секундно лепило -късче по късче съм е лепил тази гума-цялата беше прокъсана за да не гасне поне двигателя - ама познайте като загрее двигателя и какво ще стане с лепилото ... Трябва да си намеря от някъде такава гумичка ... Помагайте! Предварително Ви благодаря !
ако съмна тебе сменям цялата кихалка

ами съгласен съм и да си купя цяла кихалка заедно с гумичката отдолу стига да има от къде ... Очаквам оферти

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 17 Дек 2007, 20:48

всеки майстор с ъкъла си газажия ги има
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

ре

Мнение от slavianko » 17 Дек 2007, 20:55

Да ги махате тез измислените газови уредби. Като ще правим цигански работи и да си караме колите на газ то поне да го направим като хората. Направо ми е мъка като ви слушам с тези кихалки, пръцкалки и какво ли още не. Не разбрахте ли че хем излиза на финала по евтино с газовото инжекционче хем нямаш кахъри. Не киха не пръцка. :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

БМВманиачения
Аватар

Re: ре

Мнение от bmwfena » 17 Дек 2007, 21:07

slavianko написа:Да ги махате тез измислените газови уредби. Като ще правим цигански работи и да си караме колите на газ то поне да го направим като хората. Направо ми е мъка като ви слушам с тези кихалки, пръцкалки и какво ли още не. Не разбрахте ли че хем излиза на финала по евтино с газовото инжекционче хем нямаш кахъри. Не киха не пръцка. :mhihi: :mhihi:
ще ти спра доставките на гуми за тия приказки :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko » 17 Дек 2007, 21:11

slavianko написа:Да ги махате тез измислените газови уредби. Като ще правим цигански работи и да си караме колите на газ то поне да го направим като хората. Направо ми е мъка като ви слушам с тези кихалки, пръцкалки и какво ли още не. Не разбрахте ли че хем излиза на финала по евтино с газовото инжекционче хем нямаш кахъри. Не киха не пръцка. :mhihi: :mhihi:

ами аз така съм си е взел с такава газова бе СЛАВЯНКО....
До сега не съм имал проблем с тази газова- само карам и сипвам ГАЗ ама ето ,че идва време и малко да се обърне внимание и на тази система. То това едва ли е кой знае какъв консуматив ама като попаднеш някъде в град, в който всичко ти е чуждо ...Сигурно не съм търсил на подходящото място ..Ако съм си у нас знам къде да отида и знам как да го направя, но тук ....Помагайте ичове- искам за празниците да съм си в къщи, а не да ги карам тук на морето ....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko » 17 Дек 2007, 21:12

До сега не съм имал проблем с тази газова- само карам и сипвам ГАЗ ама ето ,че идва време и малко да се обърне внимание и на тази система. То това едва ли е кой знае какъв консуматив ама като попаднеш някъде в град, в който всичко ти е чуждо ...Сигурно не съм търсил на подходящото място ..Ако съм си у нас знам къде да отида и знам как да го направя, но тук ....Помагайте пичове- искам за празниците да съм си в къщи, а не да ги карам тук на морето ....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko » 17 Дек 2007, 21:12

До сега не съм имал проблем с тази газова- само карам и сипвам ГАЗ ама ето ,че идва време и малко да се обърне внимание и на тази система. То това едва ли е кой знае какъв консуматив ама като попаднеш някъде в град, в който всичко ти е чуждо ...Сигурно не съм търсил на подходящото място ..Ако съм си у нас знам къде да отида и знам как да го направя, но тук ....Помагайте пичове- искам за празниците да съм си в къщи, а не да ги карам тук на морето ....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko » 17 Дек 2007, 21:17

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 18 Дек 2007, 12:54

sineok_pi4_ написа:

Колега нямаше смисъл да отговаряш три пъти. И от първият път бих те разбрал. Та не разбрах само защо тогава са ти тази кихалки след като си с инжекцион ??? :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko » 18 Дек 2007, 13:15

Славянко, не съм с газов инжекцион ако това имаш в предвид .Газовата ми е правена и исках да напича,че съм е взел така с тези клапи ,защото преди като ги нямаше и като гръмне изкачаше един маркуч ,който се намира между вторият и третият колектор-там отдолу .. А така като има клапи през тях ...Това е всъщност целта на тези клапи -кихалки .И тъй като не могат да прилепнат плътно ,защото отдолу е пластмаса, се слага тази гума,която е с двойни ръбчета и всъщност клапите лежат варху нея. С времето и от топлината на двигателя, тази гума се напуква и загубва свойствата си да уплътнява и колата започва да губи мощност и да прекъсва.. Сега си мислех след като съм свалил едната клапа се чудя с какво да затворя тази дупка докато си намеря такова уплътнение ,защото все пак искам да е карам колата дори и на бензин .Вече стана ясно ,че скоро няма да намеря такова нещо :((

Назад към E34