Имам проблем моля за помощ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530д
Имам проблем моля за помощ
Имам следния проблем : става вьпрост за това че когато колата загрее , стигне до средата температурата и реша да си пусна парното на 2 - ра степен стрелката спада с няколко сьнтиметра , моля да ми помогнете според вас на какво се дьлжи това прави го само когато пусна парното иначе няма проблем и си загрява нормално.Това почна да го прави когато си смених антифриза за зимата защото ня бях го сменял от както сум купил колата, става вьпрост за сега през зимата. Благодаря ви предварително.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Донякъде е нормално мисля. Аз като карам в някое брутално задръстване по центъра и понеже нямам добро виско, почва да минава средата и стига до последната бяла линия преди червеното - аз включвам парното на 4 и бързо температурата спада до средата. Явно просто вентилаторчето на парното е кораво и успява да охлади радиаторчето на парното, от което пада и температурата на цялата охладителна течност. Това е, защото сме с 318-ки - много ме съмнява колегите с 320 и по-големи мотори да го имат този "проблем", защото при тях охладителната течност и самите радиатори са много по-големи.
BMW only!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
tsb_bg написа:Според мен термостата трябва да компенсира включването на парното (все пак не е -20 градуса навън)
Сигурно е за смяна
И при минус 20 градуса по целзий, с включено парно стрелката трябва да е по средата и да не мърда от там. Според мен причината е в термостата.
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
:)
amd Само гледай да не ти направи някоя мизерия така като гледам си си за смяна на виско ти сам го казваш. По добре седмица без кола /ще спестиш за виско/ от колкото главоболия после 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
ивчо3 написа:tsb_bg написа:Според мен термостата трябва да компенсира включването на парното (все пак не е -20 градуса навън)
Сигурно е за смяна
И при минус 20 градуса по целзий, с включено парно стрелката трябва да е по средата и да не мърда от там. Според мен причината е в термостата.

Миналата седмица всяка седмица излизах с колата към 9 и проверих точно това. Паля колата и тръгвам, парното спряно докато стрелката не закове горе, отварям клапите(стрелката връща леко)и пускам ветилаторчето на 4-ри, стрелката след време пак отиде на 12. Термостата бонбон..

AMD да си оправиш колата

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
По един път ве
Ако потвърди моя тест, те подкрепям. Може да е трябвало да изчака с пуснато парно и при безпроблемна система стрелката щеше да си цопне на мястото.
Но ще се убедя за пореден път ,че се пускат теми с неточни обяснения и накрая става мазало.

Ако потвърди моя тест, те подкрепям. Може да е трябвало да изчака с пуснато парно и при безпроблемна система стрелката щеше да си цопне на мястото.
Но ще се убедя за пореден път ,че се пускат теми с неточни обяснения и накрая става мазало.

- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
Защо да са не точни темите от това по точно как да го напиша . А пук защо да е чакам да загрее на пуснато парно , така загрява по бавно от там работи на студено и гори повече бензин така, не ли е редно като си загрее тогава да си пуне6 парното какво толкова секи сам си решава кога да си го пусне,ина4е ако го пусна от начало стига средата и не се врьща на зад стрелката ама по бавно загрява в тоя студ сега.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Milen83 написа:Защо да са не точни темите от това по точно как да го напиша . А пук защо да е чакам да загрее на пуснато парно , така загрява по бавно от там работи на студено и гори повече бензин така, не ли е редно като си загрее тогава да си пуне6 парното какво толкова секи сам си решава кога да си го пусне,ина4е ако го пусна от начало стига средата и не се врьща на зад стрелката ама по бавно загрява в тоя студ сега.
Ами за това говоря, даже и със сърдития си тон поясни , че нямаш никакъв проблем

Аз също не пускам парно, докато не загрее двигателя.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ивчо3 написа:tsb_bg написа:Според мен термостата трябва да компенсира включването на парното (все пак не е -20 градуса навън)
Сигурно е за смяна

термостата минимум, по-скоро, т.е. може и други проблеми да имаш.
независимо кога, как и защо се пуска парно, стрелката като си загрее не отлепя от средата. макс загрява 1 идея по-бавно.
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички за получените отговори , 6те е разгледам и вероятна 6те се сменя термостата.
Пожелавам ви весели празници
Пожелавам ви весели празници
14 мнения
• Страница 1 от 1