Ел стъкло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Ел стъкло

Мнение от katev » 17 Дек 2007, 15:56

Имам проблем с ел стъклото на моята ис-ка купе.Всичко работи на обратно при отварянето на вратата стъклото трябва леко да слезе и като затворя да се връща в горно положение но при мен то не реагира така а реагира когато е в долно положение и то се вдига леко когато затворя и се сваля пак когато отворя.При алармата пак действа на обратно като заключа то се сваля до долу и остава така.
Това се получи след като смених една пластмасова зъбчатка в механизма.
Ако някои знае от какво може да е моля да ми пише щото си отходих на майстори и никой не можа да ми каже нищо. :help: :help: :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Табуретка със спортно окачване...
Мечтае да кара: Фотьойл
Детайли за колата: БМВ e46, M54B25

Мнение от indianeca » 17 Дек 2007, 18:23

Да не си объркал някъде при тази пластмасова зъбчатка?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 17 Дек 2007, 18:36

забравени/променени настройки.. :roll:
Бутона на колонката(който изключва плафона и дава сигнал за затворена/отв. врата) да не е износен?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар

Мнение от katev » 18 Дек 2007, 16:29

Le Transporteur написа:забравени/променени настройки.. :roll:
Бутона на колонката(който изключва плафона и дава сигнал за затворена/отв. врата) да не е износен?

Не е износен подава си сигнал.
Не е от зъбчатката там всичко си влиза както трябва.Нещо по електрониката има ама и аз не знам какво е.
Надявах се някой тук да ми каже :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 18 Дек 2007, 16:45

Колега ако само едното стъкло се държи така странно не е от управлението, а е от машинката (просто тя не дава сигнал към управлението, когато стъклото е в крайно горно положение, а когато е долу. Предполагам, че като си я разглобявал, не си я зацепил правилно към задвижващия механизъм и сега модула за управление "не занае" къде е стъклото при затворена врата, за да го управлява правилно. В моторчето и механизма с предавките трябва да има крайни изключватели, които се задействат при напълно затворено/отворено стъкло. Би трябвало тях да погледнеш как са в зависимост от реалното положение на стъклото

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 18 Дек 2007, 21:23

тоя проблем го имах и аз като си взех колата .като отидох да ми слагат аларма и комфорт модула не бачкаше както трябва, т.е. като цъкнеш да заключиш на отворен джам и едното стъкло до доло,а другото до горе :shock: майстора каза,че е пипано по машинката и нещо са обърнали-както и да е. проблема се реши като сряза 2 жици и им размени местата. и сега всичко е ОК

Потребител
Аватар

Мнение от katev » 19 Дек 2007, 15:09

tsb_bg написа:Колега ако само едното стъкло се държи така странно не е от управлението, а е от машинката (просто тя не дава сигнал към управлението, когато стъклото е в крайно горно положение, а когато е долу. Предполагам, че като си я разглобявал, не си я зацепил правилно към задвижващия механизъм и сега модула за управление "не занае" къде е стъклото при затворена врата, за да го управлява правилно. В моторчето и механизма с предавките трябва да има крайни изключватели, които се задействат при напълно затворено/отворено стъкло. Би трябвало тях да погледнеш как са в зависимост от реалното положение на стъклото

Moже и от това да е тя машинката има две крайни полооения ама като знам как трудно я сложихме чак не ми се разглабя пак ама май няма на къде.
И аз пробвах да сменя двата кабела ама дава на късо :(

Назад към E36