РОМИЗИРАМЕ се!!! А честито братя и сестри :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

РОМИЗИРАМЕ се!!! А честито братя и сестри :)

Мнение от turboto » 17 Дек 2007, 9:12

... и те така....

Източник: http://news.ibox.bg/news/id_1670757327

Ромското население в България се е увеличило три пъти от 1998 г. насам.

Това е показало проучване на Агенция „Медиана" и Института за социални дейности и структури „Иван Хаджийски", предаде БНР.

Според социолога Кольо Колев има основания да се прогнозира ромизация на обществото.

Докато сред българите безработицата намалява, то сред ромите тя се увеличава.

50% от безработните роми са без образование, 42% са с основно, 8% са със средно, а висшисти почти няма.

Проучването е показало, че след около 25 години възрастовата група от 15-25 годишни българи ще бъде съставлявана от 40% роми.

Според социолозите ромският проблем се очертава като най-тежък за страната както сега, така и през следващите 20-30 години.
Налице е ясна тенденция за "ромизация на бедността" заедно със засилено самосъзнаване на тази група като дискриминирана. Това създава предпоставка за етническа конфронтация в близко бъдеще.

Друго заключение от изследването е, че за период от 8 години крайната мизерия в България е намаляла 7 пъти, а бедността като цяло - 2 и половина пъти .

Изследването е направено в периода 1999-2007 г. сред над 17 000 българи над 18 години.

Изследването показва още, че за първи път от 1998 година през 2007 г. повече от половината от хората са преодолели тежките материални притеснения, засягащи жизнените им потребности, а групата на добре вписалите се в пазарните отношения хора се е увеличила 4 пъти за последните 8 години.

П.С. БЕЗ КОМЕНТАР!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 17 Дек 2007, 9:30

Ае това "ромизиране" не е продукт на ромската раждаемост а е дело на роми - "паразити", номади, които и в следствие на войните в съседни държави, и в следствие на минимално икономическо замогване, роднини и по - добри перспективи избраха България.
Те още тогава се мъчеха да бягат... Сега като им се поотворят границите, ще плъзнат... За тях България е спирка, нема как да ни предпочетат пред Италия и Швеция например.

Пък и ми е много чудно как изкараха цифра - аз съм много скептичен към нея, тъй като повечето роми нямат ни паспорт, ни регистрация, ни можеш да отидеш да ги броиш без 9/10 да избягат и 1/10 да останат да вдигат гюрултия... Малко фантазии има в тея цифри. А въпросните агенции, които ги цитират, не са НСИ, а са ПОЛИТИЧЕСКИ агенции, дори мисля, че отразяваха изборите. Методиката на "преброяване" пък да не я коментираме, вижте само статията и се посмейте, "проучване сред 17 000 българи в рамките на 10 години" :mhihi:

Истинският проблем с ромите е напирането им в определени селища и обезбългаряването не на политически, а на икономически принцип - стари хора живеят там, живеят трудно, а разни чергари постояно ги нападат и крадат. Такива села са трайно загубени. А икономика и туризъм без селото няма да е лесно да градим.

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 17 Дек 2007, 11:05

"Тате каза, че требва да имам 8 деца, да ми стигат помощите да пием цел месец!"...неизвестен хасковски малолетен ром... :shock:
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 17 Дек 2007, 11:22

Цял нарот се струди че да могат да живеят мизерниците :evil:
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

ентусиаст
Аватар

е

Мнение от bobi_maxo » 17 Дек 2007, 12:01

Аз викам да почнем да се е*ем повече и да свършваме вътре, иначе ще ни надминат тия! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 17 Дек 2007, 13:22

...стига сте бягали на гурбет :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Дек 2007, 13:27

Явор написа:...стига сте бягали на гурбет :mhihi:
бе бягам,ама аз съм сиганин,тъй 4е по-добре :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mk4 » 17 Дек 2007, 14:11

трябва законово да се ограничи популацията от роми, че взе да става страшноооооо :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 17 Дек 2007, 15:24

Нали им спират помощите от нова година, стига сте ги оревавали тея помощи :) Циганите се пререгистрираха заради тоя закон и се писаха половината румънци, половината българи. От една страна заради помощите. От друга страна си показва накъде я мислят работата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 17 Дек 2007, 15:37

LAST RIDE написа:Цял нарот се струди че да могат да живеят мизерниците :evil:
:yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 17 Дек 2007, 17:53

след 20 години всяка една българска майка ще е спокойна и винаги ще знае каде е нейното дете,защото като погледне през балкона само нейното от всеки 10 ще белее всичко друго ще е църно....м***ка им и роми

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 17 Дек 2007, 17:58

Трябва закон за циганската популация.
Дзверо много малка част са бежанци/изселници от други държави
Той циганина докато се научи да ебе и пълни къщата с деца.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Табуретка със спортно окачване...
Мечтае да кара: Фотьойл
Детайли за колата: БМВ e46, M54B25

Мнение от indianeca » 17 Дек 2007, 18:17

:banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 17 Дек 2007, 18:26

Wenzy написа:Трябва закон за циганската популация.
Дзверо много малка част са бежанци/изселници от други държави
Той циганина докато се научи да ебе и пълни къщата с деца.

Бежанци?
Аз тея за които говорим ги викам номади... Те не пресичат чужди граници. Те навсякъде са си у тях си...
Точно те са проблема, Венци. Мирно живеещите и устроени хора тук на никого не пречат. Пречат т. нар. махали, изцяло незаконно построени и номадите, които нападат и крадат през пребиваването, щото знаят, че ако стане нещо в най - лошия случай ше се преместят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: е

Мнение от Tech0 » 17 Дек 2007, 18:30

bobi_maxo написа:Аз викам да почнем да се е*ем повече и да свършваме вътре, иначе ще ни надминат тия! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:yes: :mhihi:
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

Следваща

Назад към Извън Темата