10 години затвор за предизвикалият катастрофата край Бяла

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

10 години затвор за предизвикалият катастрофата край Бяла

Мнение от Fast_lady » 16 Дек 2007, 20:20

Изображение

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 16 Дек 2007, 20:32

мъка мъка

според мен на момчето доста му го сложиха, за повечето от нас тои е свършен , туи да причиниш смъртта на някои без да искаш е наи тежкото наказание. А тои по невнимание е отнел 18 живота. Аз не виждам тоя човек в затвора и извън него няма да види бял ден

Сещаи се преди няколко години за паднали автобус с деца в р. Лим. Изкараха шофиора виновен , а простите учителки които са ги изтикали да се спасят и с това са ги обрекли. Никои не ги закачи ...

Защо не потърсиха вина в другия шофиор....

Защо камиона не е бил и спрян от движение преди това.... :?:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 16 Дек 2007, 20:45

На мен ми е жал за момчето. Всъщност при него всичко е поредица от лошо стекли се обстоятелства. Нито е бил пиян (за разлика от Максим Ставийски), нито е карал с несъобразена скорост. Просто камиона му се е развалил.
Отделно по БТВ дадоха кратко интервю с него, в което той спомена, че шофьорът на автобуса не е спрял на знак СТОП, преди да завие и да се качи на моста. Защо нищо не се споменава за това? Ами защото шофьора на автобуса бил роднина на кмета на град Бяла...
Не казвам, че е невинен, но според мен 10 години са много в този случай. :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 16 Дек 2007, 20:47

добре е че има правосъдие,но със сигурност не присъдата му тежи на момчето.... :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 16 Дек 2007, 21:03

lubeto написа:добре е че има правосъдие,но със сигурност не присъдата му тежи на момчето.... :(

за какво правосъдие говориш :?:
за мен момчето не е виновно :!:
не е виновно че шофьра на автобуса е бил пиян,да правилно прочетохте-пиян,че не е спрял на знак стоп и за да е пълна трагедията са отказали спирачките на камиона :!:
да ама понеже няма влиятелни годнини го изяде :!:
е те тва ако е правосъдие незнам просто до къде ще стигнем :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 16 Дек 2007, 21:06

И аз знам, че шофьора е бил пийнал - говоря за този на автобуса. Не съм бил там затова не мога да бъда сигурен в това, но мои познати така ми казаха още тогава :confused:
И според мен му дадоха доста .... вероятно има вина, но не е само негова .... :confused:
Сега ще му минат младите години в някой затвор, предполагам ще е на по лек режим, но все тая ... там времето е спряло :confused: ако е с малко по-лабилна психика може и да сдаде багажа .... :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 16 Дек 2007, 23:08

И същият този ВКС постанови за делото "Опицвет", че хората там са невинни - 330 килограма дрога са били направени с научна цел и нямало доказателства че са били с цел продажба - разбира се, нали е нямало касов апарат и фактури, които да са били издавани на дилърите и с които да се докаже, че дрогата е била за продан.

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 17 Дек 2007, 0:23

Момчето е до толкова виновно че не е преценил ситуацията и начина за спиране,може да се случи на всеки. Според мен повече от 6 месеца ефективна присъда са му много.Шофьорът на автобуса също е нямал много избор,на това място върволицата от коли е непрекъсната и е цяло чудо да успееш да се вмъкнеш.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 17 Дек 2007, 0:29

Дълги години ще има аномалии по съдилищата още. Бъдете сигурни, че ставииски няма и условна да получи. А момчето го е отнесло заради връзки и добри адвокати. А никой не си дава сметка, че се погубва не един а поне два живота. Щото съсипват живота на момч
то и шанса да има семеиство и да има поне едно дете. Трагедията е станала, за тях е важно да има виновен, щот става скандъл и толкоз.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 17 Дек 2007, 11:35

ACCELERATOR написа:На мен ми е жал за момчето. Всъщност при него всичко е поредица от лошо стекли се обстоятелства. Нито е бил пиян (за разлика от Максим Ставийски), нито е карал с несъобразена скорост. Просто камиона му се е развалил.
Отделно по БТВ дадоха кратко интервю с него, в което той спомена, че шофьорът на автобуса не е спрял на знак СТОП, преди да завие и да се качи на моста. Защо нищо не се споменава за това? Ами защото шофьора на автобуса бил роднина на кмета на град Бяла...
Не казвам, че е невинен, но според мен 10 години са много в този случай. :confused:

Колегата го е казал най-точно, а отделно правосъдие в България няма. Който има пари се оправя, който няма лежи!!!
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 17 Дек 2007, 12:20

според правилника за движение, шофиорът и превозното средство трябва да са способни при екстремна ситуация да спрат със собствени средства наречени спирачки. Да не говорим, че и скоростта трябва да е съобразена с товара, пътните условия и т.н.
Вие ми говорите, че този с камиона не бил виновен!
Кой е виновен, че камиона е бил препълнен?
Кой е виновен, че спирачките са му отказали, защото са били неизправни и камиона е бил препълнен?
Не може да го оневинявате в никакъв случай, защото това той го е направил напълно УМИШЛЕНО. Камиона е претоварен умишлено и това е довело до отказване на спирачките. Замислете се, че камиона така или иначе няма да е могъл да спре - ако не е бил автобуса, щяла е да бъде или някоя лека кола (едно изтрито семейство) или някой пешеходец, НО при всички случай в това положение и при отказали спирачки той е щял да предизвика ПТП!

Ако това беше в "белите" държави, щеше да лежи доживот и щеше да плаща той и неговата фирма милиони обезщетения.

Ако шофиора на автобуса е бил пил, той също ще трябва да си понесе вината, но той определено не е виновен за жертвите!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 17 Дек 2007, 12:30

кво правосъдие бе, вие нещо сте настинали май.
да убиеш 18 човека и да получиш 10 години нещо не ми се връзва.
или да кажат че е невинен или да го осъдят на 400 години затвор.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Дек 2007, 13:21

CheGevara написа:............Ако шофиора на автобуса е бил пил, той също ще трябва да си понесе вината, но той определено не е виновен за жертвите!
Как ти се връзва логи4ески пиян шофер и липса на вина??? :confused: А относно този на камиона,той знае 4е кара претоварен камион,но предполагам 4е камиона не е негов,и ако е само служител и откаже да кара заради това,просто ше го изгонят,а ако е ли4но негов камиона и го е правил от лакомия,тогава си на 100 процента прав :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 17 Дек 2007, 13:58

Шофйора на автобуса него е изчакал на знак стоп трябваше да има някой виновен и всичко го претупаха, съжелявам за момчето, но не само то е виновно :(
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 17 Дек 2007, 18:40

За който е карал камион трябва да знае че не спира основно с спирачките,а с скоростите и двигатела!!!При скорост от 60 км/ч ако ритнеш спирачката до упор и чакаш само така да спреш има голяма вероятност да ги запалиш да ги извадиш извън строя и после вече няма спиране(това за пълен камион).

Следваща

Назад към Извън Темата