10 години затвор за предизвикалият катастрофата край Бяла
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
мъка мъка
според мен на момчето доста му го сложиха, за повечето от нас тои е свършен , туи да причиниш смъртта на някои без да искаш е наи тежкото наказание. А тои по невнимание е отнел 18 живота. Аз не виждам тоя човек в затвора и извън него няма да види бял ден
Сещаи се преди няколко години за паднали автобус с деца в р. Лим. Изкараха шофиора виновен , а простите учителки които са ги изтикали да се спасят и с това са ги обрекли. Никои не ги закачи ...
Защо не потърсиха вина в другия шофиор....
Защо камиона не е бил и спрян от движение преди това....
според мен на момчето доста му го сложиха, за повечето от нас тои е свършен , туи да причиниш смъртта на някои без да искаш е наи тежкото наказание. А тои по невнимание е отнел 18 живота. Аз не виждам тоя човек в затвора и извън него няма да види бял ден
Сещаи се преди няколко години за паднали автобус с деца в р. Лим. Изкараха шофиора виновен , а простите учителки които са ги изтикали да се спасят и с това са ги обрекли. Никои не ги закачи ...
Защо не потърсиха вина в другия шофиор....
Защо камиона не е бил и спрян от движение преди това....

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
На мен ми е жал за момчето. Всъщност при него всичко е поредица от лошо стекли се обстоятелства. Нито е бил пиян (за разлика от Максим Ставийски), нито е карал с несъобразена скорост. Просто камиона му се е развалил.
Отделно по БТВ дадоха кратко интервю с него, в което той спомена, че шофьорът на автобуса не е спрял на знак СТОП, преди да завие и да се качи на моста. Защо нищо не се споменава за това? Ами защото шофьора на автобуса бил роднина на кмета на град Бяла...
Не казвам, че е невинен, но според мен 10 години са много в този случай.
Отделно по БТВ дадоха кратко интервю с него, в което той спомена, че шофьорът на автобуса не е спрял на знак СТОП, преди да завие и да се качи на моста. Защо нищо не се споменава за това? Ами защото шофьора на автобуса бил роднина на кмета на град Бяла...

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
lubeto написа:добре е че има правосъдие,но със сигурност не присъдата му тежи на момчето....
за какво правосъдие говориш

за мен момчето не е виновно

не е виновно че шофьра на автобуса е бил пиян,да правилно прочетохте-пиян,че не е спрял на знак стоп и за да е пълна трагедията са отказали спирачките на камиона

да ама понеже няма влиятелни годнини го изяде

е те тва ако е правосъдие незнам просто до къде ще стигнем

И аз знам, че шофьора е бил пийнал - говоря за този на автобуса. Не съм бил там затова не мога да бъда сигурен в това, но мои познати така ми казаха още тогава
И според мен му дадоха доста .... вероятно има вина, но не е само негова ....
Сега ще му минат младите години в някой затвор, предполагам ще е на по лек режим, но все тая ... там времето е спряло
ако е с малко по-лабилна психика може и да сдаде багажа .... 

И според мен му дадоха доста .... вероятно има вина, но не е само негова ....

Сега ще му минат младите години в някой затвор, предполагам ще е на по лек режим, но все тая ... там времето е спряло

И същият този ВКС постанови за делото "Опицвет", че хората там са невинни - 330 килограма дрога са били направени с научна цел и нямало доказателства че са били с цел продажба - разбира се, нали е нямало касов апарат и фактури, които да са били издавани на дилърите и с които да се докаже, че дрогата е била за продан.
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Момчето е до толкова виновно че не е преценил ситуацията и начина за спиране,може да се случи на всеки. Според мен повече от 6 месеца ефективна присъда са му много.Шофьорът на автобуса също е нямал много избор,на това място върволицата от коли е непрекъсната и е цяло чудо да успееш да се вмъкнеш.
Дълги години ще има аномалии по съдилищата още. Бъдете сигурни, че ставииски няма и условна да получи. А момчето го е отнесло заради връзки и добри адвокати. А никой не си дава сметка, че се погубва не един а поне два живота. Щото съсипват живота на момч
то и шанса да има семеиство и да има поне едно дете. Трагедията е станала, за тях е важно да има виновен, щот става скандъл и толкоз.
то и шанса да има семеиство и да има поне едно дете. Трагедията е станала, за тях е важно да има виновен, щот става скандъл и толкоз.
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
ACCELERATOR написа:На мен ми е жал за момчето. Всъщност при него всичко е поредица от лошо стекли се обстоятелства. Нито е бил пиян (за разлика от Максим Ставийски), нито е карал с несъобразена скорост. Просто камиона му се е развалил.
Колегата го е казал най-точно, а отделно правосъдие в България няма. Който има пари се оправя, който няма лежи!!!
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
според правилника за движение, шофиорът и превозното средство трябва да са способни при екстремна ситуация да спрат със собствени средства наречени спирачки. Да не говорим, че и скоростта трябва да е съобразена с товара, пътните условия и т.н.
Вие ми говорите, че този с камиона не бил виновен!
Кой е виновен, че камиона е бил препълнен?
Кой е виновен, че спирачките са му отказали, защото са били неизправни и камиона е бил препълнен?
Не може да го оневинявате в никакъв случай, защото това той го е направил напълно УМИШЛЕНО. Камиона е претоварен умишлено и това е довело до отказване на спирачките. Замислете се, че камиона така или иначе няма да е могъл да спре - ако не е бил автобуса, щяла е да бъде или някоя лека кола (едно изтрито семейство) или някой пешеходец, НО при всички случай в това положение и при отказали спирачки той е щял да предизвика ПТП!
Ако това беше в "белите" държави, щеше да лежи доживот и щеше да плаща той и неговата фирма милиони обезщетения.
Ако шофиора на автобуса е бил пил, той също ще трябва да си понесе вината, но той определено не е виновен за жертвите!
Вие ми говорите, че този с камиона не бил виновен!
Кой е виновен, че камиона е бил препълнен?
Кой е виновен, че спирачките са му отказали, защото са били неизправни и камиона е бил препълнен?
Не може да го оневинявате в никакъв случай, защото това той го е направил напълно УМИШЛЕНО. Камиона е претоварен умишлено и това е довело до отказване на спирачките. Замислете се, че камиона така или иначе няма да е могъл да спре - ако не е бил автобуса, щяла е да бъде или някоя лека кола (едно изтрито семейство) или някой пешеходец, НО при всички случай в това положение и при отказали спирачки той е щял да предизвика ПТП!
Ако това беше в "белите" държави, щеше да лежи доживот и щеше да плаща той и неговата фирма милиони обезщетения.
Ако шофиора на автобуса е бил пил, той също ще трябва да си понесе вината, но той определено не е виновен за жертвите!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Как ти се връзва логи4ески пиян шофер и липса на вина???CheGevara написа:............Ако шофиора на автобуса е бил пил, той също ще трябва да си понесе вината, но той определено не е виновен за жертвите!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Шофйора на автобуса него е изчакал на знак стоп трябваше да има някой виновен и всичко го претупаха, съжелявам за момчето, но не само то е виновно 

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
За който е карал камион трябва да знае че не спира основно с спирачките,а с скоростите и двигатела!!!При скорост от 60 км/ч ако ритнеш спирачката до упор и чакаш само така да спреш има голяма вероятност да ги запалиш да ги извадиш извън строя и после вече няма спиране(това за пълен камион).
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2