Скорости -трудно включване?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Скорости -трудно включване?
Когато колата е студена скоростите влизат една идея по трудно ,като 1 трябва "налучкаш" мястото и да влезне.След като повърви всичко си идва на мястото с изключение на 1-та , която понякога си влиза лесно понякога по трудно.Това нормално ли е и имал ли е някой подобен проблем?
Колата като я взех и смених маслото на скоростната кутия(червено на Кастрол) така ,че не е от маслото.Може ли да се регулират скоростите по някъкъв начин или е от нещо друго?
Колата като я взех и смених маслото на скоростната кутия(червено на Кастрол) така ,че не е от маслото.Може ли да се регулират скоростите по някъкъв начин или е от нещо друго?
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Не, нормално е колега - прочети книжката с ръководството за екплоатация на Е36 (оригиналната от завода) и там също пише, че при по-студено време е нормално отначало да се включват по-трудно, защото маслото в скоростите е много гъсто, пък в студа му отнема време докато се разбие хубаво (загрее). Карай смело!
BMW only!
Vaskooo написа:незнам колега ама на мен в студено време жси4ки скотости си влизат идеално
Знaчи нещо не ти е наред

Последна промяна euroto на 16 Дек 2007, 23:01, променена общо 1 път

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
euroto написа:Vaskooo написа:незнам колега ама на мен в студено време жси4ки скотости си влизат идеално
Знчи нещо не ти е наредИ при мен така .... скоростите си влизат еднакво при студено и топло време
проверете си маслото в кутията

- CONAN
- 8910 фен
-
GEORGIEV написа:euroto написа:Vaskooo написа:незнам колега ама на мен в студено време жси4ки скотости си влизат идеално
Знчи нещо не ти е наредИ при мен така .... скоростите си влизат еднакво при студено и топло време
Ами при мен е сменено и пак е така.
GEORGIEV написа:euroto написа:Vaskooo написа:незнам колега ама на мен в студено време жси4ки скотости си влизат идеално
Сменявах го преди 2 месеца и от тогава е зазимена на топло

- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
Vaskooo написа:незнам колега ама на мен в студено време жси4ки скотости си влизат идеално
Зависи с какво масло я караш мойта до като се разбие маслото влизат гадно но като се разбие няма проблем колко и да е студено на вън
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- CONAN
- 8910 фен
-
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Аз пък съм сложил едно Mobil 1 85W90 и на кутията, и на дифа, пък гледам, че си върви
Сипвал съм от него на Е34 520-ка, на Е30 с М10.
Нямам грижи.

BMW only!
- CONAN
- 8910 фен
-
А добавки за скоростната кутия някой ползвал ли е и има ефект при проблем като моя?
На коя фирма са най добри и ефикасни? Нещо такова например.
"Добавка за скоростни кутии и диференциали. Понижава шума, подобрява характеристиките при екстремно налягане, намалява износването и позволява по-леко включване на скоростите. Третира максимум до 3 л."
На коя фирма са най добри и ефикасни? Нещо такова например.

"Добавка за скоростни кутии и диференциали. Понижава шума, подобрява характеристиките при екстремно налягане, намалява износването и позволява по-леко включване на скоростите. Третира максимум до 3 л."
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2