E34 XENON

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 15 Дек 2007, 10:47

BMW5820iA написа:
SaSo написа:
BMW5820iA написа:и аз си поръчах ксенонки платих точно 107.69 лв за тях, само че от друг човек не този който закчо е казал....

другата седмица трябва да дойдат ....

ПП: по какво да ги позная дали са бързопалещи преди да ги купя ?

Ти глей да не познайш тия дето ти искат после пари и за доставка предварително...Че един така ни запали с първата ни доставка... :evil: :evil: Още ме е яд...Поне се продаде на същата цена която дойде...

ми за първи път плащам по нета, уж четох всичко подробно ...

ами какво да ти кажа ... пишеше там в е-бея да плащам и аз платих ... пишеше ксенон кит + доставка тотал - мотал - 108 кинта почти

после оня ми прати е-маил в който ми пишеше че ми е пуснал пратката по незнам си какъв куриер и ми даде номерче да я следя къде се намира ...
ама като въведа номера и пише че нямат информация за този номер :confused:

сега чакам

Незнам един така ми искаше още 45 долара за международна доставка... Куца работа е да знайш внимавай...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 15 Дек 2007, 14:08

Аз си поръчах от ".....co.uk" 20 лири кита и 27 до Англия.
При един фриенд ги поръчах,а тяхните ще му ходят на гости по коледа и така...... 47х3(грубо) = 141лв.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Дек 2007, 22:55

Открих един недостатък на ксенонната светлина в нашите фарове :arrow: прибрах се от Банско и пътувах в няма такива снежни фартуни :shock: Сетлината е студена и не топи снега и леда от фаровете,спирах поне 3 пъти по Предела да ги чистя :confused:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 15 Дек 2007, 22:58

Penchev написа:Открих един недостатък на ксенонната светлина в нашите фарове :arrow: прибрах се от Банско и пътувах в няма такива снежни фартуни :shock: Сетлината е студена и не топи снега и леда от фаровете,спирах поне 3 пъти по Предела да ги чистя :confused:

Георги Пенчев

Пенчев направо ме разбиваш брат :mhihi: :mhihi: ...
Са серозно де... Иначе верно няма да топлят ама като се има впредвид че няма да виждаш със халогенките мисля по си заслужава...А и земи баничарката за Банско бе... Разбрах че там имало бая сняг вече...Рай за скиорите... :mhihi: :mhihi:
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 15 Дек 2007, 23:38

Penchev написа:Открих един недостатък на ксенонната светлина в нашите фарове :arrow: прибрах се от Банско и пътувах в няма такива снежни фартуни :shock: Сетлината е студена и не топи снега и леда от фаровете,спирах поне 3 пъти по Предела да ги чистя :confused:

Георги Пенчев
оооо така лиии-нема да си взема-НИКОГА :mhihi: :mhihi: колкото ме мързи и сега трябва да слизам да чистя снега--оо --не става :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 16 Дек 2007, 7:34

Георги Пенчев

ще монтираме чистачки на фаровете и се решава проблема ;) :mhihi: :mhihi: :mhihi: ...или ако имаш пръскала за фаровете сложи ракия(в казанчето) да разтапя снегът :mhihi: :mhihi: :mhihi: :drinking: :mhihi:
ако я изпиеш няма да ти трябват и фарове (ще виждаш идеално) ;)

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 16 Дек 2007, 12:03

the_gate написа:ще монтираме чистачки на фаровете и се решава проблема ;) :mhihi: :mhihi: :mhihi: ...или ако имаш пръскала за фаровете сложи ракия(в казанчето) да разтапя снегът :mhihi: :mhihi: :mhihi: :drinking: :mhihi:
ако я изпиеш няма да ти трябват и фарове (ще виждаш идеално) ;)

Луд ли си бре :help: :help: :help: Дай ракията на мене, да я дръпна
пък после ша седя на предния капак и ша чистя фаровете в движение :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Дек 2007, 12:48

който има пръскалки на фаровете си е добре - пръскаш със спирта и няма замръзване :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
сигурно сега който си е сложил ксенон ще иска да сложи и пръскалки
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 17 Дек 2007, 10:41

Георги Пенчев

Има държави в които изискването към монтирането на ксенон е към него да върви и уредба за измиване на фаровете/халогените. Аз още преди да сложа ксенон-а бях помислил за този ефект зимата, но без пръскалки на фаровете е неразрешим.
Изображение

Аватар

.

Мнение от nikolloff » 19 Дек 2007, 9:23

колеги я ми обяснете на какъв принцип работи ксенона
благодаря предварително
:D

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: .

Мнение от zAcK » 19 Дек 2007, 9:24

nikolloff написа:колеги я ми обяснете на какъв принцип работи ксенона
благодаря предварително
:D

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Има един газ и едни 20000 волта и
в тоя газ прескача високоволтова дъга и свети та се не трае :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 19 Дек 2007, 11:20

_65536_kb_sec_ написа:който има пръскалки на фаровете си е добре - пръскаш със спирта и няма замръзване :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

На мен ми е мечтата пръскалки на фаровете :) Искааааааааам такиваааа :bcry:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 19 Дек 2007, 22:20

колеги много съм щастлив - днес ми пристигнаха ксенонките.

в събота ще ги слагам ... :driving:

а пък за пръскалките - купуваш си 2 дюзи , правиш едно разклоненние на маркуча който захранва тези на чистачките и си готов - това е най- евтиния и лесен вариант ...

е ще ти намалее малко водата която мие стъклото ама .... другия вариант е втора помпичка и пак мъркучи и дюзички
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Дек 2007, 22:45

Zubcho написа:
_65536_kb_sec_ написа:който има пръскалки на фаровете си е добре - пръскаш със спирта и няма замръзване :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

На мен ми е мечтата пръскалки на фаровете :) Искааааааааам такиваааа :bcry:

Сменяш оргиналната помпа с една ,която си взех в едно магазинче за водни съединения в Красна поляна до ЖП линията и има два щуцера-в единият се включва маркуча за стъклото ,в другият ще включиш маркуча за миячките за фаровете(взимаш две дюзи за предно стъкло и ги слагаш на предната броня,няколко метра маркуч,един тройник)Помпата, за която ти говоря има качеството когато и подадеш + и - пръска през единият щуцер,когато обърнеш полюсите пръска през другият(ще ти трябва и един бутон и ключе с независимо командване на + и - в купето ,с които да реверсираш захранването на помпата ).Помпата 20лв. две дюзи втора ръка по 5лв,маркуч 4лв.,бутон или ключе 2-3лв.-за около 40 лв имаш миячки за фаровете.;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 19 Дек 2007, 22:52

ми така или иначе ще си купува нова помпа да ги връзва и двете едновременно да бачкат ... тогава ключето за превключване на полюсите става излишно
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34