не стига нафта до дюзите?
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
не стига нафта до дюзите?
Колеги имам голям проблем 325 тд М51 вчера сутринта се въчих няма палене.Нещо ел. ша да е ама незнам точно кво. Някой ако има компетентен по въпроса ще съм
.......
ПС. развих едната дюза грам нафта не идват при въртене.........

- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Цедката на помпата в резервоара,горивен филтър,металните тръбички, другото няма е приятно.
А може просто "прекрасната" нафта във филтъра да е станала на маргарин
А може просто "прекрасната" нафта във филтъра да е станала на маргарин

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: не стига нафта до дюзите?
matros написа:Колеги имам голям проблем 325 тд М51 вчера сутринта се въчих няма палене.Нещо ел. ша да е ама незнам точно кво. Някой ако има компетентен по въпроса ще съм.......
Колега,най-напред виж дали работи електромагнитният клапан върху ГНП-трябва да има + при контакт и да усещаш ,че отваря.
След това,откачаш горивопровода след филтъра и даваш 23 бушон на +,след като потече,трябва да изтече 1литър за 1минута,ако е по-малко откачаш горивопровода преди филтъра и виждаш колко изтича-ако е 1литър за 1минута сменяш филтъра,ако е по-малко виж филтъра на помпата в резервоара,ако е чист ,или след като го почистиш дебита не се промени, значи помпата е свършила.УСПЕХ.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Re: не стига нафта до дюзите?
първо си смени горивния филтър--щото и аз го ядох с моя мини ТДСmatros написа:Колеги имам голям проблем 325 тд М51 вчера сутринта се въчих няма палене.Нещо ел. ша да е ама незнам точно кво. Някой ако има компетентен по въпроса ще съм.......

- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
След като разкачих полвината от горивната система проблема е открит.Имаше запушване в тръбата след резервоара и преди горивния филтър.Ката надух с помпата посока към резервоара нещо изхвърча от там но не можах да видя какво е.Или е замръзнала вода във вид на кристалче или някакъв боклук.Счупих и двата края на пласмасовата тръбичка която влиза и излиза от горивния филтър и сега незнам кво да слагам прозрачен силиконов маркуч 8мм не мога да намерия и ще сложа обикновен маркуч за бензин.....
ПС ако стане пак и се окаже вода влизам в ОМВ направо с колата вътре, мамка им
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
matros написа:След като разкачих полвината от горивната система проблема е открит.Имаше запушване в тръбата след резервоара и преди горивния филтър.Ката надух с помпата посока към резервоара нещо изхвърча от там но не можах да видя какво е.Или е замръзнала вода във вид на кристалче или някакъв боклук.Счупих и двата края на пласмасовата тръбичка която влиза и излиза от горивния филтър и сега незнам кво да слагам прозрачен силиконов маркуч 8мм не мога да намерия и ще сложа обикновен маркуч за бензин.....
За да влизат и излизат лесно накрайниците на маркучите в горивният филтър се мажат с малко грес.Жалко ,че си ги счупил маркучите-сложи на първо време обикновени и когато намериш ги смени със силиконови-така можеш да следиш за наличието на въздух.
На ОМВ уж са добри горивата...
7 мнения
• Страница 1 от 1