не стига нафта до дюзите?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

не стига нафта до дюзите?

Мнение от matros » 15 Дек 2007, 12:08

Колеги имам голям проблем 325 тд М51 вчера сутринта се въчих няма палене.Нещо ел. ша да е ама незнам точно кво. Някой ако има компетентен по въпроса ще съм :P .......
ПС. развих едната дюза грам нафта не идват при въртене......... :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 15 Дек 2007, 12:22

провери помпата в резервоара и зеления кабел на помпата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 15 Дек 2007, 13:41

Цедката на помпата в резервоара,горивен филтър,металните тръбички, другото няма е приятно.
А може просто "прекрасната" нафта във филтъра да е станала на маргарин ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: не стига нафта до дюзите?

Мнение от zvetiko » 15 Дек 2007, 20:33

matros написа:Колеги имам голям проблем 325 тд М51 вчера сутринта се въчих няма палене.Нещо ел. ша да е ама незнам точно кво. Някой ако има компетентен по въпроса ще съм :P .......

Колега,най-напред виж дали работи електромагнитният клапан върху ГНП-трябва да има + при контакт и да усещаш ,че отваря.

След това,откачаш горивопровода след филтъра и даваш 23 бушон на +,след като потече,трябва да изтече 1литър за 1минута,ако е по-малко откачаш горивопровода преди филтъра и виждаш колко изтича-ако е 1литър за 1минута сменяш филтъра,ако е по-малко виж филтъра на помпата в резервоара,ако е чист ,или след като го почистиш дебита не се промени, значи помпата е свършила.УСПЕХ.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: не стига нафта до дюзите?

Мнение от bmwfena » 15 Дек 2007, 23:24

matros написа:Колеги имам голям проблем 325 тд М51 вчера сутринта се въчих няма палене.Нещо ел. ша да е ама незнам точно кво. Някой ако има компетентен по въпроса ще съм :P .......
първо си смени горивния филтър--щото и аз го ядох с моя мини ТДС :mhihi: :mhihi: :mhihi: немапалене--смених му филтъра--таа сутрин нема му стартеро-чакмак :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 17 Дек 2007, 22:05

След като разкачих полвината от горивната система проблема е открит.Имаше запушване в тръбата след резервоара и преди горивния филтър.Ката надух с помпата посока към резервоара нещо изхвърча от там но не можах да видя какво е.Или е замръзнала вода във вид на кристалче или някакъв боклук.Счупих и двата края на пласмасовата тръбичка която влиза и излиза от горивния филтър и сега незнам кво да слагам прозрачен силиконов маркуч 8мм не мога да намерия и ще сложа обикновен маркуч за бензин.....

ПС ако стане пак и се окаже вода влизам в ОМВ направо с колата вътре, мамка им

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 17 Дек 2007, 22:11

matros написа:След като разкачих полвината от горивната система проблема е открит.Имаше запушване в тръбата след резервоара и преди горивния филтър.Ката надух с помпата посока към резервоара нещо изхвърча от там но не можах да видя какво е.Или е замръзнала вода във вид на кристалче или някакъв боклук.Счупих и двата края на пласмасовата тръбичка която влиза и излиза от горивния филтър и сега незнам кво да слагам прозрачен силиконов маркуч 8мм не мога да намерия и ще сложа обикновен маркуч за бензин.....

ПС ако стане пак и се окаже вода влизам в ОМВ направо с колата вътре, мамка им

За да влизат и излизат лесно накрайниците на маркучите в горивният филтър се мажат с малко грес.Жалко ,че си ги счупил маркучите-сложи на първо време обикновени и когато намериш ги смени със силиконови-така можеш да следиш за наличието на въздух.

На ОМВ уж са добри горивата...

Назад към E34