Виена, от летището до гара Зюдбанхоф
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Виена, от летището до гара Зюдбанхоф
Утре ми се налага да осъществя този преход - от летище Швехат до ж.п. гара Зюдбанхоф. Досега знам, че има автобус и влак, които обаче тръгват от различни места на летището (предполагам). Ако някой е запознат с транспортната система на Виена, нека сподели информация относно следните неща:
- къде се намира стоянката, от която тръгва въпросният автобус (върви по кръгов маршрут летището - Зюдбанхоф - Вестбанхоф), вероятно е на изхода от терминала пристигащи;
- от водача ли се купуват билетите;
- как се стига до гарата на летището - табелите достатъчно добре ли ориентират;
- откъде се купуват билетите (вероятно каса на входа към пероните);
- някакви специфични неща ако има - опашки за билети и др. подобни?
Благодаря предварително!
- къде се намира стоянката, от която тръгва въпросният автобус (върви по кръгов маршрут летището - Зюдбанхоф - Вестбанхоф), вероятно е на изхода от терминала пристигащи;
- от водача ли се купуват билетите;
- как се стига до гарата на летището - табелите достатъчно добре ли ориентират;
- откъде се купуват билетите (вероятно каса на входа към пероните);
- някакви специфични неща ако има - опашки за билети и др. подобни?
Благодаря предварително!
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Зеленото влакче CAT дето го рекламират веднага след като кацне самолета, отива до метростанция Wien-Mitte. Билети се купуват от машините със същата емблема на летището (9 Евро, ако не бъркам), може и от кондуктора, но е 1-2 евро по-скъпо.
Стига до там за около 20 минути.
От метростанцията вече можеш да си ходиш където искаш.
Има и автобус, но не знам какъв му е маршрута.
По принцип ако питаш на информация на летището във Виена ще ти обяснят. Не се притеснявай да питаш, там не е България и хората са много отзивчиви.
Стига до там за около 20 минути.
От метростанцията вече можеш да си ходиш където искаш.
Има и автобус, но не знам какъв му е маршрута.
По принцип ако питаш на информация на летището във Виена ще ти обяснят. Не се притеснявай да питаш, там не е България и хората са много отзивчиви.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Georgieff написа:Билети се купуват от машините със същата емблема на летището (9 Евро, ако не бъркам), може и от кондуктора, но е 1-2 евро по-скъпо.
Задължително си взимаи от автомоата, не е сигурно че ще има кондуктор пък не е хубаво да пътуваш без билет

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Благодаря за отговорите!
Към момента съм се ориентирал към автобуса, обикалящ по кръговия маршрут летишето - Зюдбанхоф - Вестбанхоф - летището. Номера му доколкото мога да видя в сайта на австрийската железница, е 1187 - на него, пише в сайта, имало табелка с направлението (Вестбанхоф). Разбрах, че тръгва от Ankunftseben (превеждам си го като място, от където пристигащите напускат летищния терминал), което би трябвало да се намира на изхода на салон за пристигащи. Надявам се шофьора да продава билети, инак ще преживее кошмара чужденец да го пита на собствения му език откъде да си купи билет
...
Остава утре да намеря мястото и да се повозя
.
Към момента съм се ориентирал към автобуса, обикалящ по кръговия маршрут летишето - Зюдбанхоф - Вестбанхоф - летището. Номера му доколкото мога да видя в сайта на австрийската железница, е 1187 - на него, пише в сайта, имало табелка с направлението (Вестбанхоф). Разбрах, че тръгва от Ankunftseben (превеждам си го като място, от където пристигащите напускат летищния терминал), което би трябвало да се намира на изхода на салон за пристигащи. Надявам се шофьора да продава билети, инак ще преживее кошмара чужденец да го пита на собствения му език откъде да си купи билет

Остава утре да намеря мястото и да се повозя

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Postman написа:Разбрах, че тръгва от Ankunftseben (превеждам си го като място, от където пристигащите напускат летищния терминал).
Тва вероятно е нещо като "Терминал 7 за Пристигащи"... AnkunftSieben e правилното изписване... Ankunft значи Пристигане, Abfahrt - заминаване...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
щото сега масово зимат хора и всичките ходят във Виена на обучение
и си казах я някой от мойта фирма във форума ама .... нейсе
само пенчев и сие дето обикаля от време на време района около ул"Кукуш"

Mollov написа:Postman написа:Разбрах, че тръгва от Ankunftseben (превеждам си го като място, от където пристигащите напускат летищния терминал).
Тва вероятно е нещо като "Терминал 7 за Пристигащи"... AnkunftSieben e правилното изписване... Ankunft значи Пристигане, Abfahrt - заминаване...
Така де, и аз така си го преведох - Ankunft - пристихане; -s- - съврзващото "с" за съставни думи и - (die) Ebene - платформа, равнина, площадка и т.н.
Между другото, намерих каквото търсех АДСКИ лесно, понеже е направено изключително добре - табели навсякъде, на информация - любезни.
Намерих си и въпросния автобус, и гарата без абсолютно никакви моменти на колебание.
_65536_kb_sec_ написа:щото сега масово зимат хора и всичките ходят във Виена на обучение
Аз на практика не съм във Виена, а трябваше да стигна до Чехия, Бърно (още съм тук/там де), но поради някакво временно халюциногенно състояние избрах да ходя през Виена (самолет + влак), вместо да летя през Прага (самолет+самолет) - исках да разгледам циганията на чехите докато пътувам във влака. Та понеже след Зюдбанхоф нещата бяха ясни (качвам се на влака и слизам в Бърно), питах само за прехода от летището до гарата. Така или иначе влака мина покрай Зименсщрасе

- Kriso
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E46 M3
_65536_kb_sec_ написа:щото сега масово зимат хора и всичките ходят във Виена на обучение
Ние с теб май сме колеги

На Кукуш 2 ли си ?
BMW - The king of the route.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Postman написа:
Между другото, намерих каквото търсех АДСКИ лесно, понеже е направено изключително добре - табели навсякъде, на информация - любезни.
Намерих си и въпросния автобус, и гарата без абсолютно никакви моменти на колебание.
Е не, т'ва да не ти е BG....

13 мнения
• Страница 1 от 1