Лампа на АБС светии... защо?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Лампа на АБС светии... защо?
Здравейте колеги... вчера заваля снежец и се развъртяхме... след около час-час и половина въртене лампата на абс светна... оставих колата да пренощува и на сутринта вече не светеше... какво може да е станало.. трябва ли да се притеснявам 

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
- Ogi
-
Плевен тийм
-
EnimEn написа:командващ блок, кабел, датчик ...
абе Оги, а колата асц има ли?
няма... ама снощи пак светна след обилно тормозене от моя страна и на сутринта пак беше огаснала....
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
Ogi написа:EnimEn написа:командващ блок, кабел, датчик ...
абе Оги, а колата асц има ли?
няма... ама снощи пак светна след обилно тормозене от моя страна и на сутринта пак беше огаснала....
Продължавай да я тормозиш скоро ще светне всичко

НЕВОЛЯТА УЧИ........

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Bullet_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA E39 M-pack
- Мечтае да кара: E30 S50 на широко
Аз лично смятам че компа натрупва някакви грешки и затова светва лампата
П.П.
Имам и един Опел Кадет с АБС на който не му работеше един датчик на АБС с 300 зора си намерих датчик и го смених сичко заработи идеално (Мери се съпротивлението на датчиците което трябва да е между 800-1200 ома ) Но докато му се нарадвам скачах яко на кучките секи път и видиш ли ти в края на деня лампата светна викам си аидееее и тоа замина обаче а сутринта сичко ОК и до сега нямам грижи но вече несе и гавря с нея

П.П.
Имам и един Опел Кадет с АБС на който не му работеше един датчик на АБС с 300 зора си намерих датчик и го смених сичко заработи идеално (Мери се съпротивлението на датчиците което трябва да е между 800-1200 ома ) Но докато му се нарадвам скачах яко на кучките секи път и видиш ли ти в края на деня лампата светна викам си аидееее и тоа замина обаче а сутринта сичко ОК и до сега нямам грижи но вече несе и гавря с нея

- Ogi
-
Плевен тийм
-
Bullet_1 написа:Аз лично смятам че компа натрупва някакви грешки и затова светва лампата![]()
П.П.
ми да ти кажа на лед знаеш как се спира предполагам

- Bullet_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA E39 M-pack
- Мечтае да кара: E30 S50 на широко
Именно тук не говорим за няколко спирания през период от време а за истински тормоз над АБС и аз да съм и аз ще ти светна лампата 

- mamintaiko
- кандидат ентусиаст
-
имаше такава подобна тема тука наскоро .............щом датчика ту светва ту не- най - ама най- добре е да отидеш на диагностикаи там да ти кажат откъде идва проблема - от компа или от датчика-и двете се сменят.......на бушоните не би трябвало да пише абс- трябва просто да видиш кои е заминал и да го смениш ама на дали е от бушона щом таблото ти свети като диско - ако е бушона просто няма да свети .............................на мене преди 3 години ми се случи това и смених компа за абс -а и датчика .............ще се пробвам да ти дам линк за темата да не се повтарям пък и другите да прочетеш какво са писали......................и последно - виж на колелото да не се е вклинил някакъв боклук на датчика- кабелчето за абс а - лятото се набиват тревички , зимата лед а през дъждовете- влага - ако е влага обаче просто пак ще сменяш кабел - явно някъде е издъхнал- гумита там маншона и т.н.на кабела де........................еи ти го - късмет
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=73167
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=73167
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
.
Един от първите признаци при падане на напрежението е да светне лампата на АБС-а.Недозареждане на алтернатора, знам ли?Провери и това.Аз имах преди време подобен проблем.Спира АБС-а, ЦД Плейъра и той спира... Смених четките и релето и всичко заспа.
...............................
- mamintaiko
- кандидат ентусиаст
-
забравих да попитам- когато ти свети лампата имаш ли абс?............................тогава може да е и от самият циферблат или тоците , смисъл жиците- да те ебават...............
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2