Помаци оскверниха параклис, чупят икони, къртят кръстове!
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Помаци оскверниха параклис, чупят икони, къртят кръстове!
Помаци оскверниха християнски параклис в Белица с надпис “Не щем ви, гяури”, изкъртиха и кръста
Град Белица настръхна, след като мюсюлмани оскверниха с надпис “Нечем ве кауре” /б.р. Не щем ви, гяури/ православния параклис “Св. Атанас” на хълма над градчето, изграден от младежите от махала Вотраче. Божията сграда бе изградена през лятото от младежите и с помощта на населението от махалата. Вратата на параклиса е била изкъртена, храмовата икона счупена надве, кръстът на покрива изкъртен и захвърлен, както и свещникът. Скандалният надпис на белишки диалект е изписан на две места, а над него има добавка “Това е за вас”. Строихме параклиса от пролетта до есента, до едно място изкарвахме материалите с товарна кола, от там нагоре на гръб, някой се изгаври с труда ни, но това е опасна игра, искра, която може да запали голям пожар, коментираха младежите от Белица, градили параклиса. До него издигнали и метален кръст, който се вижда от центъра на града. Явно той е подразнил българомохамеданите-осквернители, защото в подножието му се намира джамията. Извършителите трябва да бъдат открити и порицани, а не да се потулват нещата, щото ще стане голям зулум, младежите като научиха за гаврата, бяха готови да тръгнат да мъстят на джамията, спряхме ги, вразумиха се, но това е измамно затишие, каза координаторът в информационния център Йордана Георгиева.
Старая се да не отдавам голяма важност на това деяние, за да не ескалира напрежението, сторилите го са млади, градилите параклиса - също, и на двата лагера кръвта кипи, знаете каква може да бъде ответната реакция, обясни скандалната ситуация местният свещеник отец Николай. Той първо се видял с Мехмед - ходжата на Белица, и го помолил след петъчната молитва да осъди вандалския акт. Дали обаче го е направил - не знам, каза отец Николай вчера, докато ремонтираше камбаната на черквата “Свети Георги”. Попът след това отишъл и в полицията, където му казали, че са уведомени за инцидента, направили оглед и работели по въпроса. В понеделник отец Николай отишъл и при кмета на Белица Ибрахим Палев, който също му казал, че е информиран. Според полицията извършителите са открити, били деца шестокласници. Не вярваме те да са измислили това нещо, някой ги е подучил какво да направят, казаха младежите, градили параклиса. Според тях извършителят на гнусното деяние трябва да бъде открит и наказан, защото след като има прецедент, като нищо може да посегнат и на другата църква, въпреки че тя е включена към СОТ. Докато писне, ще избягат, ходи ги търси после, казаха младежите Иван Илиев, Лъчезар Зотев, Георги и Лазар Мраценкови, Георги Джонджугов, Георги Мадолев и Христо Георгиев.
в. Струма
Новината във Фокус
Младежите, градили параклиса и кръста.
п.с. Помашката омраза към българите-християни отдавна ескалира, нормално беше да се стигне до такъв изблик на ярост. Мразеха ни навремето - да не забравяме Батак..., мразят ни и сега гадните еничари.
Както се и очаква - пълно мълчание от националните ни медии (които са турски, гръцки и американски). Ако това се случи с джамия, щяха да го повтарят седмици наред, но за гаврата с православен храм са безмълвни.
Град Белица настръхна, след като мюсюлмани оскверниха с надпис “Нечем ве кауре” /б.р. Не щем ви, гяури/ православния параклис “Св. Атанас” на хълма над градчето, изграден от младежите от махала Вотраче. Божията сграда бе изградена през лятото от младежите и с помощта на населението от махалата. Вратата на параклиса е била изкъртена, храмовата икона счупена надве, кръстът на покрива изкъртен и захвърлен, както и свещникът. Скандалният надпис на белишки диалект е изписан на две места, а над него има добавка “Това е за вас”. Строихме параклиса от пролетта до есента, до едно място изкарвахме материалите с товарна кола, от там нагоре на гръб, някой се изгаври с труда ни, но това е опасна игра, искра, която може да запали голям пожар, коментираха младежите от Белица, градили параклиса. До него издигнали и метален кръст, който се вижда от центъра на града. Явно той е подразнил българомохамеданите-осквернители, защото в подножието му се намира джамията. Извършителите трябва да бъдат открити и порицани, а не да се потулват нещата, щото ще стане голям зулум, младежите като научиха за гаврата, бяха готови да тръгнат да мъстят на джамията, спряхме ги, вразумиха се, но това е измамно затишие, каза координаторът в информационния център Йордана Георгиева.
Старая се да не отдавам голяма важност на това деяние, за да не ескалира напрежението, сторилите го са млади, градилите параклиса - също, и на двата лагера кръвта кипи, знаете каква може да бъде ответната реакция, обясни скандалната ситуация местният свещеник отец Николай. Той първо се видял с Мехмед - ходжата на Белица, и го помолил след петъчната молитва да осъди вандалския акт. Дали обаче го е направил - не знам, каза отец Николай вчера, докато ремонтираше камбаната на черквата “Свети Георги”. Попът след това отишъл и в полицията, където му казали, че са уведомени за инцидента, направили оглед и работели по въпроса. В понеделник отец Николай отишъл и при кмета на Белица Ибрахим Палев, който също му казал, че е информиран. Според полицията извършителите са открити, били деца шестокласници. Не вярваме те да са измислили това нещо, някой ги е подучил какво да направят, казаха младежите, градили параклиса. Според тях извършителят на гнусното деяние трябва да бъде открит и наказан, защото след като има прецедент, като нищо може да посегнат и на другата църква, въпреки че тя е включена към СОТ. Докато писне, ще избягат, ходи ги търси после, казаха младежите Иван Илиев, Лъчезар Зотев, Георги и Лазар Мраценкови, Георги Джонджугов, Георги Мадолев и Христо Георгиев.
в. Струма
Новината във Фокус

Младежите, градили параклиса и кръста.
п.с. Помашката омраза към българите-християни отдавна ескалира, нормално беше да се стигне до такъв изблик на ярост. Мразеха ни навремето - да не забравяме Батак..., мразят ни и сега гадните еничари.
Както се и очаква - пълно мълчание от националните ни медии (които са турски, гръцки и американски). Ако това се случи с джамия, щяха да го повтарят седмици наред, но за гаврата с православен храм са безмълвни.

Ответната реакция е: http://bnh.hit.bg/iozer/geto.zip
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007

YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам

Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
..
2advanced написа:Ответната реакция е: http://bnh.hit.bg/iozer/geto.zip
то хубу тва,много отдавна не сам я слушал тая песен,ма никви мерки пак няма да се земат.как е тръгнало тая зган ще стан пове4е от нас до няколко години
пс.баЙ Тошо каде сиии....!!!
Сидеров

Много жалко за случилото се.Аз самият съм Мюсюлманин и смея да твърдя,че Исляма не проповядва подобни действия.В Исляма се възпитава толерантност към хората с друга вяра,но както знаете на всякъде има черни овци,които да вършат глупави неща.За тези от Вас,които наистина вярват в Господ бих искал да им кажа,че Господ вижда всичко,така че тази вандалщина дали тук ще я осъдят или не,то на другия свят няма да бъде подмината.Хора които вършат подобни дела не са Мюсюлмани ,а по-скоро хулигани.
Поздрави и здраве на семействата на всички добри Българи!
Търсим шофьор без книжка с крадена кола. За контакти тел. 166
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
road666 написа:Много жалко за случилото се.Аз самият съм Мюсюлманин и смея да твърдя,че Исляма не проповядва подобни действия.В Исляма се възпитава толерантност към хората с друга вяра,но както знаете на всякъде има черни овци,които да вършат глупави неща.За тези от Вас,които наистина вярват в Господ бих искал да им кажа,че Господ вижда всичко,така че тази вандалщина дали тук ще я осъдят или не,то на другия свят няма да бъде подмината.Хора които вършат подобни дела не са Мюсюлмани ,а по-скоро хулигани.

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Значи кво коментираме сега? Драсканото от незнайно кой по стените на някакъв самоделен храм нейде в планината с неизвестен мотив и причина или греша?
Голема тема, голем проблем бай Аспарух. Чудя се това нещо журналята дали понякога се вглеждат в себе си колко са малоумни(болшинството). И кво сега? От един тебешир някъде си да направим този път религиозен проблем с българомохамеданите. Евала. Ами да се разходят по центъра на София, да видят какви работи пише там, и повечето са написани от българи
Тва журналята са голяма сила, ей!
Голема тема, голем проблем бай Аспарух. Чудя се това нещо журналята дали понякога се вглеждат в себе си колко са малоумни(болшинството). И кво сега? От един тебешир някъде си да направим този път религиозен проблем с българомохамеданите. Евала. Ами да се разходят по центъра на София, да видят какви работи пише там, и повечето са написани от българи

Тва журналята са голяма сила, ей!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Нищо лично към някой от вас, но за мен журналистите понякога са най-големите копелета на света
Живеем си нормално с различни групи от хора (моите колеги много си ги уважавам и обичам от УНСС-то, макар, че имаме всякакви - албанци, македонци, българи, всякакви народности и вяри), ама ей такива простотии могат да ни скарат за глупости. Айде сензация!!! Голяма шок, направо ще си почешим единия тестис от притеснение 

BMW only!
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Аз без да съм мюсюлманин,мога да твърдя че това е нарочна провокация от хора неживеещи там или има някаква друга странична причина. Никой не би запалил плевнята на комшията си,ако смята да живее до него
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Да, нарочна етническа провокация на шестокласници с неизяснен произход.
Мисля, че въпросът трябва да се внесе в народното събрание.
Аве, а аз едно време като тийн, вече беше паднал комунизма, над шести клас бях, написах на едно дърво "Уведомяваме всички членове и симпатизанти на БКП че тази година юлския пленум ще се проведе на 20-ти май" След това опрях дървото на училището където учех и го оформих като монумент.
Я сега кажете: аз сталинист ли съм, шеф на ЦК ли, какво или полицията ме издирва?
Според полицията извършителите са открити, били деца шестокласници.
Мисля, че въпросът трябва да се внесе в народното събрание.
Аве, а аз едно време като тийн, вече беше паднал комунизма, над шести клас бях, написах на едно дърво "Уведомяваме всички членове и симпатизанти на БКП че тази година юлския пленум ще се проведе на 20-ти май" След това опрях дървото на училището където учех и го оформих като монумент.
Я сега кажете: аз сталинист ли съм, шеф на ЦК ли, какво или полицията ме издирва?
D3BEP написа:Значи кво коментираме сега? Драсканото от незнайно кой по стените на някакъв самоделен храм нейде в планината с неизвестен мотив и причина или греша?
1. Не е "незнайно кой", извършителите са разкрити от полицията.
2. Тоя храм е самоделен, направен от деца и нейде в планината, но защо? Защото Турция и Саудитска Арабия финансират строежа на хиляди джамии с огромни минарета из тоя регион, а българите немат пари за голем храм, и не могат да го строят на централно место, също като през турското робство, нашите храмове са ниски, малки и забутани в планината. Това е регион, в който българите-християни са малцинство и са крайно подтиснати от мюсюлманите. Требва да се срамуваш от своя коментар, на тебе ти е добре в София на топло нали? Лесно е от там да се омаловажава един такъв малък забутан храм в планината, но децата са го строили сами и са мъкнели на гръб строителните материали по тоя хълм. Жалка картинка сте и лично мен ме е срам от такива "българи" (ако изобщо си българин).
3. Освновното в тая новина е във факта, че живееш в информационна завеса, манипулиран си ТИ ЛИЧНО от националните медии, до теб достига само "правилната" информация, а знаеш ли колко новини като тая са останали скрити от полезрението на масовия българин? Тая новина нема да я чуеш никъде, нема да разбереш за положението на православните българи, които са малцинство и са подтиснати, ще разбереш само за "подтиснатите" цигани, турци, педераси и сектанти.

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Брадчед,
Що не си бегаш в другите форуми, там на лов, за кашалоти и други подобни, където се опитваш да популяризираш тая евтина статия и евтина пропаганда и не си ни оставиш нас в "информационно затъмнение".
Да ме е срам. А ти требва да си горд, че първите ти и единствени постове във форум за автомобили са политическа пропаганда, евтина, глупава, безмислена и безпочвена, инспирират омраза и ти лично се заяждаш.
И ... недей ми говори така.
Само на патриот ше ми станеш ако те сбарам. Ше ти обясня кои редиш в цогани, турци, педераси и сектанти и кой е жалка картинка. Ае пътувай си обратно в гората... Мангал.
Що не си бегаш в другите форуми, там на лов, за кашалоти и други подобни, където се опитваш да популяризираш тая евтина статия и евтина пропаганда и не си ни оставиш нас в "информационно затъмнение".
Да ме е срам. А ти требва да си горд, че първите ти и единствени постове във форум за автомобили са политическа пропаганда, евтина, глупава, безмислена и безпочвена, инспирират омраза и ти лично се заяждаш.
И ... недей ми говори така.
Само на патриот ше ми станеш ако те сбарам. Ше ти обясня кои редиш в цогани, турци, педераси и сектанти и кой е жалка картинка. Ае пътувай си обратно в гората... Мангал.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
ДЗВЕР, защо упорито оспорваш всичките новини за подобни неща
Според теб това не е истина? Или сами момчетата са го потрошили
И само не ми казвай, че новината за онези две Българчета изнасилени на 3ти Март е лъжа?

Според теб това не е истина? Или сами момчетата са го потрошили

И само не ми казвай, че новината за онези две Българчета изнасилени на 3ти Март е лъжа?
- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Не вярвам да са шестокласници но както и да е . Това е подигравка с труда на тези които са построили този храм ! Случаят няма да бъде разрешен ще бъде потулено както много неща но все пак това е България 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2