Пътуване до Гърция.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 11 Дек 2007, 16:26

Да бе да ги еба наркоманите, на мене ми задигнаха и дискмена, не са били много интелегентни щото радиото не са пипнали, само скъсали кабелчето на активаната касета...

Как да е.

Стин Атина име. Wink Де пирази,та пао ме то леофорио тоте.Евхаристо падос.

Паре тин амаксостихиа мехри салоники ке перимене еки :) Дакси ;

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 11 Дек 2007, 21:43

Еййй аз тоя език гръцкия въобще не го владея. Ще се оправям по познатия начин махане с ръце:) ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 11 Дек 2007, 21:49

zvezdo88 написа:Еййй аз тоя език гръцкия въобще не го владея. Ще се оправям по познатия начин махане с ръце:) ;)

Тоя па,до солун повечето си знаят ачик български,друг е въпроса ,че не искат да го говорят. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 11 Дек 2007, 22:07

GVT написа:Тоя па,до солун повечето си знаят ачик български,друг е въпроса ,че не искат да го говорят. :mhihi:

Официалното положение на гръцките власти спрямо малцинствата е тъпчи и мачкай, от балканските войни още.

Българите в Костурско и Кукуш (Килкис) например ако са ги чуели да причат по български бой, заточение по острови, конфискации на имущество...

И който знаел забравял, който бил към екзархията минавал към патриаршият под натиска на андартските чети и така лека полека и с подписването на споразумения за обмен на населението да говориш български не било толкова престижно вече и здравословно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 12 Дек 2007, 16:03

MARFI написа:
GVT написа:Тоя па,до солун повечето си знаят ачик български,друг е въпроса ,че не искат да го говорят. :mhihi:

Официалното положение на гръцките власти спрямо малцинствата е тъпчи и мачкай, от балканските войни още.

Българите в Костурско и Кукуш (Килкис) например ако са ги чуели да причат по български бой, заточение по острови, конфискации на имущество...

И който знаел забравял, който бил към екзархията минавал към патриаршият под натиска на андартските чети и така лека полека и с подписването на споразумения за обмен на населението да говориш български не било толкова престижно вече и здравословно.
БаЙ дъ уеи кога имаш път към БГ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 12 Дек 2007, 16:21

Eмена ротас;

Его сти БГ име ке тора, апла м'ареси и Елада поли ке пао синехиа еки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 12 Дек 2007, 19:25

Шшшшш малаки такива - ще пишете на БГ тука ей - това да не е Византия :lol: :lol:

Аз като ходих на Солунски БМВ срещи, където живях 2 години да не съм говорел на Български :mhihi:

За пътя грижи нямаш - идеален е, и да си с 10-15км на ограниченията отгоре няма да те спрат, само не изпреварвай на непресечена линия че... :help: - и не се лъжи да караш след някой с надеждата че няма да те спрат, че по 5 по 5 ги паркират в полето :lol:

За неправилно паркиране ти вземат само предния номер, задния с пломбата не го пипат и плащаш 40Е глоба (не ме питай откъде знам) - добра идея е ако се съмняваш дали си спрял ок да си го прибереш в багажника предварително ;)
BMW 5-series POWER!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWACSCHNITZER » 12 Дек 2007, 21:31

MARFI написа:Eмена ротас;

Его сти БГ име ке тора, апла м'ареси и Елада поли ке пао синехиа еки.
Опос се влепо ксерис ке кала та елиника е? 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 12 Дек 2007, 21:41

BMWACSCHNITZER написа:Опос се влепо ксерис ке кала та елиника е? 8)

Еухаристо, ке еси тин ксерис кала :)

Проспата на тин мато, тетартоетис име сто панепистимио каи матено акома.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWACSCHNITZER » 13 Дек 2007, 0:19

MARFI написа:
BMWACSCHNITZER написа:Опос се влепо ксерис ке кала та елиника е? 8)

Еухаристо, ке еси тин ксерис кала :)

Проспата на тин мато, тетартоетис име сто панепистимио каи матено акома.
Исе се елинико панепистимио?Браво су,его име акома микрос ке матено моно сто схолио. :P Μπορεις να γραφεις?

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 13 Дек 2007, 11:36

а бе ние сме бая народ дет сме го усвоили тоя гръцки...!! аз мислех,че е слаба работа. дет се вика... то не е само да говориш-треа и писане! ;) майтапя се. аз нещо напоследък съвсем съм го зарязал -преди време бех доста добър,ма явно не се забравя тая пущина. а па ида ли там почвам и да мисля на гръцки...! те тия гърците -рибари като бех последно переха с едни нисанчета тип-датсун от времето на бъд спенсър и теренс хил...! явно са подновили автопарка и вече имат запалки в колите да си включват радарите.
мисля да немаме ядове па ше видим ,а сме и три коли и първата ше обира ядовете и после ше си разделиме масрафа. приготвил съм и три радиостанции да си лафиме по пътя и да се предупреждаваме за засади ,па ше видим кой е по,по,най- ....! те ли са гяволи или ние повече...! най-много да ги намразим и да не им стъпим ако ме изнерват. в турция ядове по шосетата не съм имал ,ма никакви! даже на едно място ме целнаха с радара и не можах да намаля и като ме спряха-полисаркадаша вика: госин турист,карайте по-полека и добър път!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 13 Дек 2007, 13:12

а гръцкия като не е латиница признава ли се да се пише на него или....!? :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KiNG » 13 Дек 2007, 20:42

MARFI написа:Ура, кеф че хората знаят гречески.

Мправо Скиса, етси препи оли адерфес имасте ке турки ке елинес :)

Ma на ерто ке его ан та минис тосо керо сти халкидики, е;

Нито адерфес нито адерфи е правилното а аделфиа(αδέλφια)
Δεν μπορείς φίλε μου να εξισώνεις τους γαμωτουρκους με τους έλληνες ούτε αδέλφια είναι ούτε τίποτα παρόμοιο.Η Τουρκία το μόνο που έκανε είναι να κρατήσει την Ελλάδα πολλά πολλά χρόνια πίσω και να παραμένει μια απειλεί .
Η Ελλάδα είναι δεύτερη στο Νατο μετά την USA σε αμυντικές δαπάνες, ξέρεις τι σημαίνει αυτό? Πολλά πολλά εκατομμύρια ευρο πηγαίνουν στον στρατό ενώ θα μπορούσαν να δοθούν σε άλλους τομείς κάνοντας την ζωή όλων μας πολύ ποιο άνετη και ποιοτική.
Όλα αυτά εξ αιτίας των ανεγκέφαλων και οπισθοδρομικών γαμωτουρκων.

Πάντα φιλικά :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 14 Дек 2007, 0:36

BMWACSCHNITZER написа:Μπορεις να γραφεις?

Γράφω σαν εσενα, χωρις τονους!

Περιμενω μεταρυθμιση στο γραφικο συστημα :)

[quote=KiNG]Δεν μπορείς φίλε μου να εξισώνεις τους γαμωτουρκους με τους έλληνες ούτε αδέλφια είναι ούτε τίποτα παρόμοιο.[/quote]

Ε οι Τουρκοι κρατησαν και εμας 100 χρονια περρισοτερά. Ευτυχως που δεν ξοδεουμε τοσο πολλα σαν εσας για οπλα και τετοια.

Αλλα πρεπει να το παραδεχθουμε ολλοι, ετσι ειναι η ζωη, οι Τουρκοι ηταν πολυ δυνατοι και μας νικησαν, μετα εμεις προσπατησουμε να παρουμε την Πολη, και δεν καταφεραμε, εσεις προσπαθησατε να παρετε Σμυρνη και την Πολη και Ατατυρκ σας σταματησε και σας οδηδησε στην Μικροασικη Καταστροφη, και η Σμυρνη ηρθε στον ηπειρο, και η Πολη αδειασε από ελληνων.

Ε τι, να κανουμε τωρα, να παλεψουμε μεχρι να πεθανουμε ολοι; Δεν γινεται, και δεν ειναι λογικο.

Καλυτερα να ζουμε σαν αδελφια, αντι να παλεψουμε μεταξυ μας.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KiNG » 14 Дек 2007, 1:00

Συμφωνώ έχεις δίκιο, απλά να σε ενημερώσω ότι η Τουρκία έχει kazus belli στην Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα, αυτό σημαίνει απειλεί πόλεμου .Κατάλαβες? αυτοί δημιουργούν προβλήματα και καθημερινά κάνουν παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας.

Παρόλα αυτά χαίρομαι πραγματικά παρά πολύ που υπάρχουν στην Βουλγαρία άνθρωποι σαν και εσένα που μαθαίνουν ελληνικά, μπράβο σου.Ε δεν είναι και λίγοι οι έλληνες που έχουν μάθει βουλγάρικα. :P
Επίσης μου άρεσε πολύ που χρησιμοποίησες την λέξη «πόλη» για την Κωνσταντινούπολη, εξ’άλλου η σημερινή ονομασία της σημαίνει «εις την πόλη»

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата