Относно окачването
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Относно окачването
Абе хора кажете кои пружини и амортисьори са най-добри в смисал, искам да стане колата доста по ниска (е не да троша броните на всяка дупка). Да кажем на 5-6см от земята. Какъв цвят пружини да търся и за амортисьорите ако са регулиращи (кони) може ли да се вдига и сваля колата?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
На всеки комплект, който "сваля" пише с колко см отпред и отзад. Комплект окачване Билщан или Апекси ти е около 1000лв в Heed auto, само, че за Билщайна се чака. Апексито го имат в наличност. От регулировка на височината не виждам смисъл, едва ли ще се ровиш по колата преди всяко каране.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Относно окачването
CSS2 написа:Абе хора кажете кои пружини и амортисьори са най-добри в смисал, искам да стане колата доста по ниска (е не да троша броните на всяка дупка). Да кажем на 5-6см от земята.
При това положение просто си търсиш белята.... една по-прилична дупка да не успееш да пропуснеш и предната броня е готова...
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Колега нещо не си наясно какво е 5-6см. от пътя, ако ще я возиш на платформа да я показваш визията наистина ще е убийствена.. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
A pък моите пружини са черни, с амортисьори Sachs със синя лепенка отстрани, пък колата е прилично твърда? Може ли само от амортисьори да се твърди?
BMW only!
освен че ще я раздереш отдолу ..
ще се абонираш и за задни тампони на амортисьорите
зависи в кои град си и .. къде и колко караш
ако ще я вадиш за кисел ден .. да поразходиш поредното гаже .. е екстра
ако ще караш яко .. из града по задачи ... забрави
моята е 8см от земята .. и тоя месец не сам я палил
виси и ръждясва на паркинга и .. карам друга из София
бтв: видях че спирачните дискове .. са целите в ръжда от последния дъжд явно
ще се абонираш и за задни тампони на амортисьорите

зависи в кои град си и .. къде и колко караш
ако ще я вадиш за кисел ден .. да поразходиш поредното гаже .. е екстра
ако ще караш яко .. из града по задачи ... забрави

моята е 8см от земята .. и тоя месец не сам я палил
виси и ръждясва на паркинга и .. карам друга из София
бтв: видях че спирачните дискове .. са целите в ръжда от последния дъжд явно
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Re: Относно окачването
CSS2 написа:Абе хора кажете кои пружини и амортисьори са най-добри в смисал, искам да стане колата доста по ниска (е не да троша броните на всяка дупка). Да кажем на 5-6см от земята. Какъв цвят пружини да търся и за амортисьорите ако са регулиращи (кони) може ли да се вдига и сваля колата?
Кони с променяща се височина свалят 55-65мм мисля. влез в страницата на кони там има каталог и дават кои колко свалят.
Серийте са три едните са за градско и мисля не се регулират, спорт-серията се регулира твърдостта на амортисьорите, а третите са такива, на които се регулира и твърдостта и височината.
Последните тука в България струват 2200лв комплекта. Но за БГ наистина ще е трудно да се кара с тях.
За мен най-добрия вариант е Koni Sport серията има варианти -40мм предни и -20 задни, -35;-35, -40,-25...
Мой приятел е с -40;-20мм картер не е чупил, обаче гредите на пода редовно го отнасят...но пък като видиш как стои колата и забравяш за тия проблеми. А и като покарам неговата кола и после се кача на моята, все едно съм на лодка в бурно море...Аз лично сложа ли такова окачване, ще трявба да кърдя пордюра на тротоара, за да си прибирам колата в гаража...но пък..визията и поведението на пътя...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
11 мнения
• Страница 1 от 1