проблем с паленето на бензин сутрин
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
проблем с паленето на бензин сутрин
Здравейте колеги,
От няколко дена сутрин като е запаля колата на бензин и докато вдигне стрелката на температурата до синята зона ако е карам на бензин ми губи оборотите -в смисъл започват да глъхнат много под 800 и ако не давам Газ започва да тресе и ще загасне. Странното е ,че като е запаля и веднага прехвърля на ГАЗ колата си работи без проблем . Този номер с претрисането и губенето на обороти го прави само на бензин и когато е студена.Сменял съм въздушен и маслен филтър преди 5 000 км. Горивният беше добре -бях го сменил на предишната смяна и реших сега да го пропусна -да не е от него или е нещо друго?Помагайте -предварително Ви благодаря!
От няколко дена сутрин като е запаля колата на бензин и докато вдигне стрелката на температурата до синята зона ако е карам на бензин ми губи оборотите -в смисъл започват да глъхнат много под 800 и ако не давам Газ започва да тресе и ще загасне. Странното е ,че като е запаля и веднага прехвърля на ГАЗ колата си работи без проблем . Този номер с претрисането и губенето на обороти го прави само на бензин и когато е студена.Сменял съм въздушен и маслен филтър преди 5 000 км. Горивният беше добре -бях го сменил на предишната смяна и реших сега да го пропусна -да не е от него или е нещо друго?Помагайте -предварително Ви благодаря!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ами мойта освен че притрисаше един два пъти, после придърпваше и тъкмо се бях изплашил се оказа че е вода в горивото (бях наливал А95 от ОМВ). Сложих няколко килца А100, изфорсирах я по цариградско 3-4 км и повече не го е правила. Незнам дали е същото при теб но може да пробваш. Просто имаме прекрасни бензини 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Пешек--прави го само на бензин-чети малко де///peter написа:датчика за температурата как е? а маторчето за празния ход?

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Синеокия, виж ся ко става:
- почисти си помпата с резервоара
- ако не се оправи налеи по-добър бенз
- ако пак ти лаги колата се слага газ за горене в бенз-а,за да може да издуха водата,но за количеството се консултирай с някой,който вече е слагал
(лично мое мнение 10 - 1 ще свърши работа)
Приятен ден
- ако пак ти лаги колата се слага газ за горене в бенз-а,за да може да издуха водата,но за количеството се консултирай с някой,който вече е слагал
Приятен ден

- Vasko
- ентусиаст
-
Wenzy написа:Синеокия, виж ся ко става:
Приятен ден
Мерси на всички колеги,който ме посъветваха и изказаха мнение по темата . WENZY, искам да те попитам възможно ли е от запушен катализатор да ми прави този номер?
- bmwfena
- БМВманиачения
-
аз не съм Венци ама НЕЕsineok_pi4_ написа:Wenzy написа:Синеокия, виж ся ко става:
Приятен ден
Мерси на всички колеги,който ме посъветваха и изказаха мнение по темата . WENZY, искам да те попитам възможно ли е от запушен катализатор да ми прави този номер?

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
По принцип на газ има по-ниска емисия на изгорели газове,но ако ти е запушен катализаторя мисля,че няма значение на какво ще караш все ще е зле работата - колата няма да има тяга и ще забива муцината.
Прегледай си:
- цедката на помпата
- ако караш на газ хвърляй въздушния филтър на 5-6К
- може и горивен филтър да е
Ако искаш купи горивен филтър смени го и ако не се оправи пак връщаш стария и го караш,докато се задръсти
Ако имаш пари в джоба все пак си изкарай катализатора - много ще облекчиш работата на мотора и някой грам ще ти падне разхода
Иначе от друго елементарно нещо не се сещам какво може да е.
Все пак като правиш нещо почваш от най-елементарното - докато не отстраниш проблема
Прегледай си:
- цедката на помпата
Ако искаш купи горивен филтър смени го и ако не се оправи пак връщаш стария и го караш,докато се задръсти
Ако имаш пари в джоба все пак си изкарай катализатора - много ще облекчиш работата на мотора и някой грам ще ти падне разхода

Все пак като правиш нещо почваш от най-елементарното - докато не отстраниш проблема
- Vasko
- ентусиаст
-
Wenzy написа:По принцип на газ има по-ниска емисия на изгорели газове,но ако ти е запушен катализаторя мисля,че няма значение на какво ще караш все ще е зле работата - колата няма да има тяга и ще забива муцината.
Прегледай си:
- цедката на помпата
Ако имаш пари в джоба все пак си изкарай катализатора - много ще облекчиш работата на мотора и някой грам ще ти падне разхода![]()
Минавах технически ,защото ми беше време и когато е прехвърлих на бензин и ми сложиха онова дето се слага отзад в ауспуха за да мери вредните емисии , въобще не успя да падне под границите -все беше високо и се наложи друга кола да мине вместо мен за да може да ми ударят и на мен техническият .Въпроса ми е -къде е проблема все пак ,а на ГАЗ си върви перфектно колата ,а на бензин - като е студена въобще не може да държи обороти,чак като загрее започва да ги държи ама леко тресе все едно не и достига нещо и отзад като минеш покрай нея мирише на неизгорял бензин от ауспуха дори и при загрят двигател .. Някакви други идеи ?
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Vasko
- ентусиаст
-
Wenzy написа:На газ гърмял ли си
Тва меришене на бензин - може да неможе да си изгори сместа
е, тя на Газ и да гърми аз си имам ''кихалки'' Случайно днес открих проблема от къде е... Спирам аз и слушам едно свистене отпред и отварям капака и какво мислиш? - гледам гумата,която е под едната ''кихалка'' се размекнала и от нея взима въздух... Сложих ръка да притисна кихалката и веднага се подобри работата на мотора , махам ръката и пак същото .Сега си търся такава гумичка,която е под кихалката .Това е много специфично,защото днес цял ден съм обикалял да търся такава гума и не намерих ..Колеги, помагайте . В петък ми предстои преход и до тогава колата трябвва да е станала, а не знам от къде ще си намеря такава гумичка ....
- Vasko
- ентусиаст
-
Wenzy написа:На газ гърмял ли си
Тва меришене на бензин - може да неможе да си изгори сместа
е, тя и да гърми аз си имам ''кихалки''.Случайно днес открих следното -сутринта запалвам колата и слушам едно свистене , отварям двигателя и гледам под едната кихалка гумата се размекнала и оттам изпуска въздух . Притискам с ръка ''кихалката'' към гумата и работата на двигателя се подобрява, после махам си ръката и пак същото .Днес цял ден си търся такава гума -поради специфичността си на това,което търся така и не успях да си намеря . В петък ми предстои преход-прибирам се за празниците към родният си край ,а сега съм чак на морето .Колеги, помагайте ! Търся си такава гумичка -тази, която е под ''кихалката'' .... Предварително Ви благодаря !
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2