спирачки от зад?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
спирачки от зад?
Значи днес бях на годишен технически преглед на колата ми бмв 318 е36,провериха ми предните спирачки всичко е ок,но като проверяваше задните(челюсти) нещяха да спират от първия път,тоест трябваше педала на сирачките да се натиска двапати.имам спирачна течност-проверих.някои знае ли защо се получава това да не би да има някаде въздух в спирачната система? 

- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го полека..
Може да имаш запушване по системата и провери дали не хварля от някаде някое спукано цилиндарче на барабана може да е!! при мен така беше и излезе спукано дясно цилиндарче на барабана с-щу 15 лв. и 10 мин. работа и си готов ако е от това!!!!
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
но ако има спукано чилиндърче не трябва ли да ми се губи спирачната течност,защото не съм доливал може би 2-3 години и все си седи на нормално положение.
причините според мен може да са 3
- въздух в системата
- накладките не се саморегулират (с износване на феродото остават далеч от барабана)
- спирачни маркучи (понякога от много стара спирачна течност набъбват и се стеснява вътрешния диаметър, при което спирачната течност, която минава не е достатъчно да създаде налягане)
- въздух в системата
- накладките не се саморегулират (с износване на феродото остават далеч от барабана)
- спирачни маркучи (понякога от много стара спирачна течност набъбват и се стеснява вътрешния диаметър, при което спирачната течност, която минава не е достатъчно да създаде налягане)
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Според мен щом хващат от втория път 99% е въздух в системата (задния кръг). Ако маркучите са повредени (запушени) спирачките задържат.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
6 мнения
• Страница 1 от 1