Поддръжка на 525tds

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Поддръжка на 525tds

Мнение от piNky » 09 Дек 2007, 11:51

Чета тук, че доста хора се оплакват от спукана глава, проблеми с плочката на ГНП.
Въпроса ми е как това да се избегне? От какво се причиняават най-честите проблеми стези коли? Ако има преди писано по въпроса, извинявам се не успях да открия нищо, само евентуално решения на проблемите.
На 18 години съм, това ми е първа кола и не искам да я съсипя от неопитност.
Благодаря предварително.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 09 Дек 2007, 12:01

Пло4ката има писти,върху които се движи 4етеца и там има триене,макър и минимално с те4ение на времето се износват,като помагат про4истващите добавки,бензин в нафтата,гориво без или с ниска смазо4ност наи-ве4е годините.Главата е спорен въпрос(имам 100000км на тдс,карал съм на ръ4ка и никога не ми е загрявал,сигурно трябва да 4укна на дърво :roll: )водна помпа с метални перки,хубав термостат ,да няма те4ове на антифриз и въздух в с-мата и нямаш проблеми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 09 Дек 2007, 15:24

Навременна смяна на консумативи,не я юркай като е студена,сутрин чакай на място поне да свали оборотите,
отвреме навреме профилактика.
Добре дошъл в клуба и приятно и безаварийно шофиране. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Дек 2007, 16:27

Да я чакаш да загрее на място е най-сигурният начин да съкратиш многократно живота на двигателя-на място двигателя достига най-бавно работната си температура.Чакаш когато е много студено най-много 30сек.,потегляш бавно и я караш така докато загрее.В никакъв случай не минавай 1500-2000 оборота преди да си на 12часа.

За главата това са легенди-ако не прегрееш двигателя,няма начин да се спука.Колегата е прав-ако искаш профилактично смени водната помпа с такава на Бош за 60лв. с метални перки-пластмасовите се пръскат понякога.Ако случайно забележиш ,че стрелката почва да бяга дори и леко от 12 часа,търси веднага причината.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Мнение от piNky » 10 Дек 2007, 1:04

Благодаря много за съветите. Двигателя ми е на 78 000 километра. Предния явно е бил издънен и е сменян, затова ми казаха принципно да не я настъпвам и си я карам на около 2500 оборота. Много рядко отивам нагоре.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 10 Дек 2007, 16:36

zvetiko написа:
За главата това са легенди-ако не прегрееш двигателя,няма начин да се спука.

Че аз мойта като я прегрях дя не би да я спука случайно :mhihi: :mhihi: :mhihi: Смелло пич давай и газ повече че иначе се запушват дюзите :mhihi: :mhihi: :mhihi: и сяка пролет промивка на радиаторите и никви проблеми няма да имаш с охлаждането ;) За плочката сичко е от горивото когато и дойде времито тогава ще му мислиш то и не е някаква философия да се смени ;)

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 10 Дек 2007, 21:43

dinozab написа:
zvetiko написа:

Че аз мойта като я прегрях дя не би да я спука случайно :mhihi: :mhihi: :mhihi: Смелло пич давай и газ повече че иначе се запушват дюзите :mhihi: :mhihi: :mhihi: и сяка пролет промивка на радиаторите и никви проблеми няма да имаш с охлаждането ;) За плочката сичко е от горивото когато и дойде времито тогава ще му мислиш то и не е някаква философия да се смени ;)
как благо приказваш само--ще ме хвърлиш и мен в огъня :mhihi: :mhihi: :mhihi: и аз да изгоря :mhihi: :mhihi: блага приказка ДИНООО :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 10 Дек 2007, 22:25

Биска,тоя младеж какво слага между филийките на момиченцата :mhihi:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 10 Дек 2007, 22:45

Wenzy написа:Биска,тоя младеж какво слага между филийките на момиченцата :mhihi:
поне сърцето му е здраво :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 10 Дек 2007, 22:47

ivan. написа:
Wenzy написа:Биска,тоя младеж какво слага между филийките на момиченцата :mhihi:
поне сърцето му е здраво :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 11 Дек 2007, 11:04

bmwfena написа:
dinozab написа:
zvetiko написа:

как благо приказваш само--ще ме хвърлиш и мен в огъня :mhihi: :mhihi: :mhihi: и аз да изгоря :mhihi: :mhihi: блага приказка ДИНООО :mhihi: :mhihi:

Блага ракия пия блага праказка казвам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E kak BMW
Мечтае да кара: MMMMMPower

Мнение от cvetoslav » 11 Дек 2007, 22:03

dinozab написа:
zvetiko написа:

Да се смени не е философия ама да се намери си е цяла наука. В магазина хилядарка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 12 Дек 2007, 7:34

Батка,който не му е притрябвало, той не е намерил на добра цена ;)
Питай Гълаба и какво си купи за 400лв. преди няколко дни ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E kak BMW
Мечтае да кара: MMMMMPower

Мнение от cvetoslav » 12 Дек 2007, 10:59

Е аз търся ама няма, ако знаеш някоя казвай.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 12 Дек 2007, 11:03

купува/продава пиши обяви ..... той човека поне половин месец търси
и пак бързо стана работата
Кобрата ще те уреди с помпа ..... коментар за качество и други неща няма да правя,защото не съм виждал стоката ;)

Следваща

Назад към E34