Как да разглобя фаровете и к'ви са тея тръби от възд. филтър

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Как да разглобя фаровете и к'ви са тея тръби от възд. филтър

Мнение от Pavlinius » 09 Дек 2007, 16:43

Колеги днеска щастлив, че най-после ще имам време да сменя леко счупената кутия на въздушния филтър слизам долу и почвам да свалям, обаче огледах кутиите и гледам, че от моята излизат ей тея тръби долу на снимката, а на другата(която взех то DEO и мисля, че е от 525) гледам отвор липсва, просто няма нищо там :shock:. За какво са тея тръби и кво да правя сега ?
http://img81.imageshack.us/my.php?image=trybiol6.jpg

Друг въпрос какво е това долу на снимката? Намира се точно до казанчето за водата за чистачките.
Изображение

Имам и друг въпрос много важен. Искам да сваля фара на късите светлини и днеска доста се озорих ама не успях.
Изображение
Гледайки снимката, трябва да сваля фара (1) . Доколкото разбрах трябва да сваля пластмасовата решетка (2). За да я сваля обаче трябва ли да сваля бялото нещо което държи и бъбреците (3) ? Стигнах до там, че не успях да сваля 2. Доста я дърпах решетката и излиза до някъде ама после се запъва.

Имам и още един въпрос. Какво означават тези 3355кг на тази снимка :

Изображение
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 09 Дек 2007, 16:50

бате таз кутия от 25цата няма да стане :mhihi: а тва под казаня за чистачките е дехидратора на климатика :mhihi: за да свалиш фара бая трее да поразчастиш :mhihi: за другото,не се отварят снимките и ме мързи да пиша :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Как да разглобя фаровете и к'ви са тея тръби от възд. фи

Мнение от zvetiko » 09 Дек 2007, 16:57

Pavlinius написа:Колеги днеска щастлив, че най-после ще имам време да сменя леко счупената кутия на въздушния филтър слизам долу и почвам да свалям, обаче огледах кутиите и гледам, че от моята излизат ей тея тръби долу на снимката, а на другата(която взех то DEO и мисля, че е от 525) гледам отвор липсва, просто няма нищо там :shock:. За какво са тея тръби и кво да правя сега ?
http://img81.imageshack.us/my.php?image=trybiol6.jpg

Друг въпрос какво е това долу на снимката? Намира се точно до казанчето за водата за чистачките.
Изображение

Имам и друг въпрос много важен. Искам да сваля фара на късите светлини и днеска доста се озорих ама не успях.
Изображение
Гледайки снимката, трябва да сваля фара (1) . Доколкото разбрах трябва да сваля пластмасовата решетка (2). За да я сваля обаче трябва ли да сваля бялото нещо което държи и бъбреците (3) ? Стигнах до там, че не успях да сваля 2. Доста я дърпах решетката и излиза до някъде ама после се запъва.

Имам и още един въпрос. Какво означават тези 3355кг на тази снимка :

Изображение

Това е клапан върху дехидрататора на климатика ,който спира компресора когато загубиш фреона и при някои модели включва втора степен на перката на кондензатора на климатика,когато се вдигне много налягането на фреона.

Сваляш най-напред 3-натискаш две зъбчета от ляво и дясно между 3 и бронята и две вътре,долу , през решетката на бъбреците и един винт от горе над бъбреците.Като свалиш 3 вече ще видиш какво да правиш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavlinius » 09 Дек 2007, 23:14

Аааа ебаси как съм прецакан ! Мислех, че тоя фар лесно ще го сменя, а то се разглабя половината кола. И верно къде ми изчезнаха снимките от поста, баси работата ! Някой няма ли да каже защо на табелката където пише вина има и 3355кг ?

Заменям кутия за въздушен филтър от 525и за такава за 520и !! Може и с минимално доплащане от моя страна :roll: .

ПС: Сега пък се появиха :confused: .
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 09 Дек 2007, 23:50

Pavlinius написа:Аааа ебаси как съм прецакан ! Мислех, че тоя фар лесно ще го сменя, а то се разглабя половината кола. И верно къде ми изчезнаха снимките от поста, баси работата ! Някой няма ли да каже защо на табелката където пише вина има и 3355кг ?

Заменям кутия за въздушен филтър от 525и за такава за 520и !! Може и с минимално доплащане от моя страна :roll: .

3355кг е максимално допустима маса на автомобила и прикачено отзад ремарке или каквото има закачено-може каравана или др. :!: :!: общата маса на двете заедно с пасажерите и багажа не трябва да превишават това тегло.Нещо подобно както при товарните автомобили :shock: :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 09 Дек 2007, 23:52

вбах тез мъди :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 10 Дек 2007, 9:19

///peter написа:вбах тез мъди :mhihi:
:mhihi: :mhihi: :mhihi: а не ве, сигурно не са скоро цедени :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 10 Дек 2007, 9:23

///peter написа:вбах тез мъди :mhihi:

надарени :mhihi: :mhihi: :mhihi:
по темата: кoлега първо трябва да освободиш номер 9 (от двата края),после върху номер 8 има отгоре и отдолу по две пластмасови зъбчета (които лесно се повдигат) и предната маска е свободна за сваляне
ето ти и нея номер 10:
Изображение
после продължаваш с развиването на номер 3 (4 броя са 2 отгоре и 2 отдолу)за едната ти маска(лява или дясна)...след като ги развиеш,ти остава още една видия която е захваната долу на маската с основата на предния ти калник....развиваш и нея и сваляш маската на фаровете
същото трябва да го повториш и за другата маска
вече се можеш да размонтираш и фаровете...отпред се развиват 4 болта(2 отгоре и 2 отдолу),след това остава само един който е захванат от вътрешния край(при двигателня...по точно до калника)близо до мигача...развиваш и него ,откачаш всички букси и си сваляш фаровете(даже с мигачите) :mhihi:
ето ти и фаровете:
Изображение
Последна промяна the_gate на 29 Юли 2010, 21:05, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 10 Дек 2007, 10:30

bmwfena написа:
Pavlinius написа:Аааа ебаси как съм прецакан ! Мислех, че тоя фар лесно ще го сменя, а то се разглабя половината кола. И верно къде ми изчезнаха снимките от поста, баси работата ! Някой няма ли да каже защо на табелката където пише вина има и 3355кг ?

3355кг е максимално допустима маса на автомобила и прикачено отзад ремарке или каквото има закачено-може каравана или др. :!: :!: общата маса на двете заедно с пасажерите и багажа не трябва да превишават това тегло.Нещо подобно както при товарните автомобили :shock: :shock:

Не е това ве... Нидей лъга човека :mhihi: :mhihi: ..Това е максималната допустима товарна маса върху предния мост при пълно спирачно усилие.... Айдеее и да черпиш... :mhihi: :mhihi: И да ти имам подписа братче.. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 10 Дек 2007, 10:36

зоофил :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от svettko » 10 Дек 2007, 10:43

Дай да я взема тази кутия ако става за М20B25.Колко пари ще и искаш?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavlinius » 10 Дек 2007, 14:27

Нямам идея дали става. Ами аз я взех за 40лв. Някъде толкова ще й искам, примерно 35лв, за дето я дундурках из багажника :roll: .
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от svettko » 11 Дек 2007, 21:39

как се монтира на колата вертикално или хоризонтално?Ако можеш я снимай за по сигурно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavlinius » 12 Дек 2007, 17:49

Еми тя на вид си е една и съща за М50. Монтира си се нормално :mhihi: . Разликата е , че няма дупка за маркучите.
Изображение

Назад към E34