Как да разглобя фаровете и к'ви са тея тръби от възд. филтър
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Как да разглобя фаровете и к'ви са тея тръби от възд. филтър
Колеги днеска щастлив, че най-после ще имам време да сменя леко счупената кутия на въздушния филтър слизам долу и почвам да свалям, обаче огледах кутиите и гледам, че от моята излизат ей тея тръби долу на снимката, а на другата(която взех то DEO и мисля, че е от 525) гледам отвор липсва, просто няма нищо там
. За какво са тея тръби и кво да правя сега ?
http://img81.imageshack.us/my.php?image=trybiol6.jpg
Друг въпрос какво е това долу на снимката? Намира се точно до казанчето за водата за чистачките.
Имам и друг въпрос много важен. Искам да сваля фара на късите светлини и днеска доста се озорих ама не успях.
Гледайки снимката, трябва да сваля фара (1) . Доколкото разбрах трябва да сваля пластмасовата решетка (2). За да я сваля обаче трябва ли да сваля бялото нещо което държи и бъбреците (3) ? Стигнах до там, че не успях да сваля 2. Доста я дърпах решетката и излиза до някъде ама после се запъва.
Имам и още един въпрос. Какво означават тези 3355кг на тази снимка :

Друг въпрос какво е това долу на снимката? Намира се точно до казанчето за водата за чистачките.

Имам и друг въпрос много важен. Искам да сваля фара на късите светлини и днеска доста се озорих ама не успях.

Гледайки снимката, трябва да сваля фара (1) . Доколкото разбрах трябва да сваля пластмасовата решетка (2). За да я сваля обаче трябва ли да сваля бялото нещо което държи и бъбреците (3) ? Стигнах до там, че не успях да сваля 2. Доста я дърпах решетката и излиза до някъде ама после се запъва.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
бате таз кутия от 25цата няма да стане
а тва под казаня за чистачките е дехидратора на климатика
за да свалиш фара бая трее да поразчастиш
за другото,не се отварят снимките и ме мързи да пиша 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Как да разглобя фаровете и к'ви са тея тръби от възд. фи
Pavlinius написа:Колеги днеска щастлив, че най-после ще имам време да сменя леко счупената кутия на въздушния филтър слизам долу и почвам да свалям, обаче огледах кутиите и гледам, че от моята излизат ей тея тръби долу на снимката, а на другата(която взех то DEO и мисля, че е от 525) гледам отвор липсва, просто няма нищо там. За какво са тея тръби и кво да правя сега ?
Това е клапан върху дехидрататора на климатика ,който спира компресора когато загубиш фреона и при някои модели включва втора степен на перката на кондензатора на климатика,когато се вдигне много налягането на фреона.
Сваляш най-напред 3-натискаш две зъбчета от ляво и дясно между 3 и бронята и две вътре,долу , през решетката на бъбреците и един винт от горе над бъбреците.Като свалиш 3 вече ще видиш какво да правиш.
Аааа ебаси как съм прецакан ! Мислех, че тоя фар лесно ще го сменя, а то се разглабя половината кола. И верно къде ми изчезнаха снимките от поста, баси работата ! Някой няма ли да каже защо на табелката където пише вина има и 3355кг ?
Заменям кутия за въздушен филтър от 525и за такава за 520и !! Може и с минимално доплащане от моя страна
.
ПС: Сега пък се появиха
.
Заменям кутия за въздушен филтър от 525и за такава за 520и !! Може и с минимално доплащане от моя страна

ПС: Сега пък се появиха

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
3355кг е максимално допустима маса на автомобила и прикачено отзад ремарке или каквото има закачено-може каравана или др.Pavlinius написа:Аааа ебаси как съм прецакан ! Мислех, че тоя фар лесно ще го сменя, а то се разглабя половината кола. И верно къде ми изчезнаха снимките от поста, баси работата ! Някой няма ли да каже защо на табелката където пише вина има и 3355кг ?
Заменям кутия за въздушен филтър от 525и за такава за 520и !! Може и с минимално доплащане от моя страна.
ПС: Сега пък се появиха.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
///peter написа:вбах тез мъди
надарени

по темата: кoлега първо трябва да освободиш номер 9 (от двата края),после върху номер 8 има отгоре и отдолу по две пластмасови зъбчета (които лесно се повдигат) и предната маска е свободна за сваляне
ето ти и нея номер 10:

после продължаваш с развиването на номер 3 (4 броя са 2 отгоре и 2 отдолу)за едната ти маска(лява или дясна)...след като ги развиеш,ти остава още една видия която е захваната долу на маската с основата на предния ти калник....развиваш и нея и сваляш маската на фаровете
същото трябва да го повториш и за другата маска
вече се можеш да размонтираш и фаровете...отпред се развиват 4 болта(2 отгоре и 2 отдолу),след това остава само един който е захванат от вътрешния край(при двигателня...по точно до калника)близо до мигача...развиваш и него ,откачаш всички букси и си сваляш фаровете(даже с мигачите)

ето ти и фаровете:

Последна промяна the_gate на 29 Юли 2010, 21:05, променена общо 1 път
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
bmwfena написа:3355кг е максимално допустима маса на автомобила и прикачено отзад ремарке или каквото има закачено-може каравана или др.Pavlinius написа:Аааа ебаси как съм прецакан ! Мислех, че тоя фар лесно ще го сменя, а то се разглабя половината кола. И верно къде ми изчезнаха снимките от поста, баси работата ! Някой няма ли да каже защо на табелката където пише вина има и 3355кг ?
Заменям кутия за въздушен филтър от 525и за такава за 520и !! Може и с минимално доплащане от моя страна.
ПС: Сега пък се появиха.
![]()
общата маса на двете заедно с пасажерите и багажа не трябва да превишават това тегло.Нещо подобно както при товарните автомобили
![]()
Не е това ве... Нидей лъга човека

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
14 мнения