Ползвате ли добавки за горивото ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 09 Дек 2007, 13:58

добавката е на Шел ,ползва се в горивата Впауър ,аз съм пуснал отделна тема за нея .. а за въпроса с ползата - отидете на бензиностанция на Шел и погледнете човката на пистолета отвътре на обикновен 95 и Впауър95 и веднага ще разберете дали има полза .. на обикновения 95 човката е жълта от налепи отвътре ,а на Впауър е чиста ,алуминия направо свети .. същото е и в горивната система

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo III » 09 Дек 2007, 16:26

Alexi написа:добавката е на Шел ,ползва се в горивата Впауър ,аз съм пуснал отделна тема за нея .. а за въпроса с ползата - отидете на бензиностанция на Шел и погледнете човката на пистолета отвътре на обикновен 95 и Впауър95 и веднага ще разберете дали има полза .. на обикновения 95 човката е жълта от налепи отвътре ,а на Впауър е чиста ,алуминия направо свети .. същото е и в горивната система

т.е. Впауър95 е обикновен 95 + тази добавка ?
и вместо да купуваме отделно добавки .. да си караме с Впауър95 ;)

;)
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 09 Дек 2007, 16:27

"Ползвате ли добавки в горивото" ???

Твърдо НИЕ :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 09 Дек 2007, 16:54

НЕ ползвам добавка за горивото. Мисля,че ако бензина/дизела са качествени няма нужда от такава. Нямам доверие в типовете/марки на добавките, и дали в крайна сметка ще свършат положителна работа. :( Познавам хора при които опитите с различни добавки нямат ефект... :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3,0D
Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW

д

Мнение от kudo » 09 Дек 2007, 17:15

От как ми протече помпата НЕ :evil: .Същото се получи и като сложих добавка за почистване на двигателя преди смяня на маслото, на БМВ-то капачката на маслото започна да пропуска масло и добре,че е само от там защото реното текна от вред най-вече от гарнитурата на капака на клапаните.Добавката беше на "валвулин"Може да съм случил ментак,но вече неща и да чувам за тях!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 09 Дек 2007, 17:33

kriso85 написа:Колега слагай хубав бензин и не се занимавай с глупости .....

Именно това е, че хубавия бензин е бензин с добавки на производствено ниво, или иначе казано на базите в Илиенци, на една цистерна 95, се долива количество добавки и става Super 100. Въпросът е какви добавки и каква комбинация от тях, дава най-добър ефект върху съответния тип автомобил.

Като гледах преди месец сайтовете на големите бензиностанции, остах с впечатлението че само ОМВ супер 100, се внася на 100 октана директно от рафинерията в Австрия, ама не съм съвсем сигурен дали не е побългарено и това :confused:

А по друга информация, знам че Shell и Лукойл са един и същ бензин, различни добавки ....

това е което мога да кажа по темата и по-специално за бензина :mhihi:
bmw

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 09 Дек 2007, 19:49

Ivo III написа:
Alexi написа:добавката е на Шел ,ползва се в горивата Впауър ,аз съм пуснал отделна тема за нея .. а за въпроса с ползата - отидете на бензиностанция на Шел и погледнете човката на пистолета отвътре на обикновен 95 и Впауър95 и веднага ще разберете дали има полза .. на обикновения 95 човката е жълта от налепи отвътре ,а на Впауър е чиста ,алуминия направо свети .. същото е и в горивната система

т.е. Впауър95 е обикновен 95 + тази добавка ?
и вместо да купуваме отделно добавки .. да си караме с Впауър95 ;)

;)

точно така ,само че ВП е доста по скъп от обикновен 95 т.е. присадката е скъпа( но аз я продавам евтино :mhihi: ) ..
за ОМВ 100 октана - всичкия е внос от Австрия ,истина е .. освен това маслата на ОМВ също са австрийски виждал съм оригиналните палети с които идват .. напоследък карам само с такова - синтетика ,добро е

Предишна

Назад към E36