Angel Eyes + Xenon = Проблем..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Ное 2007, 11:27

nParMaTuK написа:Aбе хора той ксенона си взема ток + и - от оригиналната крушка ,не виждам смисъл от нова инсталация освен ако не се слага и реле. Аз съм с два комплекта ксенон на късите и на халогените и нямам проблеми със зумера или алармата, а съм ги вързал както казах по-горе. И борда не ми се занулява също.
Само че и аз имам един проблем - откакто сложих втория комплект ксенон почна да ми дава борда че имам изгоряла крушка на късите. Мислихме го с един приятел как може да се реши проблема и стигнахме до извода да сложим мощни резистори (20w 0.01ohm), ама още не е пробвано. Някой има ли наблюдения как се решава този проблем - да излъжем борда :mhihi:

Съвсем скоро имаше тема по въпроса с решение на въпроса,потърси малко с търсачката.
Аз я търсих ма с тия заглавия на темите дето се слагат на последък
от сорта на "проблем..." "проблем!!!!", "голям проблем...",много хелп!!!", и тн. нали се сещаш че трудно се откриват полезните неща.
Успех.
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 26 Ное 2007, 19:40

Тая седмица ще ида при човека да ги сваляме очите, като не светят не ми трябват.. :roll: Поне парите да си взема.. Ако не се оправят проблемите с часовника и зумера ще сваля и ксенона, баси работата, дадох 600 лева за тия неща и те не работят както трябва! :evil:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 01 Дек 2007, 20:02

Свалихме очите, но проблема със зумера и часовника си остава - чат пат издава звук и чат пат се занулява часовника.. Не съм разбрал от кво, но вчера 2 пъти го сверявах.. :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 01 Дек 2007, 21:31

Я обясни как ти е вързан ксенона - с релета ли, дирекно от крушката ли , сигурен ли си че е от него?
Е тука пуснах тия дни как да се прескочи чек модула като си със ксенон (аз невиждам друга връзка между фаровете и борда освен чека :roll: ) Ето я темата

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 02 Дек 2007, 4:48

Ксенона е от фара , няма промени по инсталацията.
Темата утре ще я погледна, но сега искам да кажа какво стана като излизах тая вечер:
Качвам се, въртя, паля, святкам фаровете, при което зумера изпищя, часовника се занули, термометъра показа -37 градуса ( :!: ) , а най-интересното беше, че зумера не спря да пищи! Изключих фаровете, пищи, изгасих колата, пищи, отворих вратата, пищи.. Изключих алармата, откачих акумулатора и спря.. то тогава нямаше как да продължи де.. Като го включих пак, зумера писна веднъж, още докато опрях клемата и спря. Тая вечер повече не ми направи бела, но знам ли кво ще стане утре :help:
А проблема е от ксенона, със сигурност, щото преди никога не го е правила!
Утре заминавам за Бургас и се е видяло, че ще я водя някъде на лекар, само да случа на някой кадърен.. :uups:

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 02 Дек 2007, 11:56

Ники, връщай ги тея работи, купи си ангелски очички от колегата civic, ела в Сливен, вземи си ксенон за 200лв с монтажа и ще ти сложим и очичките... :winky:
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 02 Дек 2007, 13:26

Митак, очите ги поръчах още в четвъртък, чакам ги ;)
Само, че тая седмица няма да ходя с моята кола в Бургас, но следващата като ида, ще се обадя на човека, ще се разбереме нещо и ще махаме ксенона, щото проблемите идват от него, туй е 100% сигурно!

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 06 Дек 2007, 18:04

Дадоха ми 1 жокер - в динамото имало някви диоди, които се прецаквали :dunno:
Някой чувал ли е за нещо такова?
:help:

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 06 Дек 2007, 18:15

аз си сложих силна музика без кондензатор, от нея алтернатора ми се беше преебал, по точно същия този диоден блок. Та като бнеше развален ми пускаша към акумулатора 20 волта :shock: , смених го и напрежението си заспа. Тази причина можеш да я изключиш като си премериш напрежението което идва към акумулатора при включени фарове, музики, ксенони и т.н.Ако е около 13-14 волта е добре, ако не е..... сменяш алтернатора ;)
the project is ready....
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 06 Дек 2007, 19:13

vld написа:... Съвсем скоро имаше тема по въпроса с решение на въпроса,потърси малко с търсачката.
Аз я търсих ма с тия заглавия на темите дето се слагат на последък
от сорта на "проблем..." "проблем!!!!", "голям проблем...",много хелп!!!", и тн. нали се сещаш че трудно се откриват полезните неща.
Успех.

Колега много си прав за заглавията, които не говорят нищо на никой и не са от полза нито на тези които търсят помощ, нито на тези които имат желание да помогнат :!:
Да не говорим за тези които искат да ползват търсачката

Сокоро писах за това и в "Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума" - четвъртия пост по темата

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=67755

Мисля, че ако подобни нищо не значещи заглавия са приемливи за "Извън темата", то за "Сервизно обслужване на БМВ" и "Технически въпроси" не помагат на никого.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 07 Дек 2007, 13:49

Dido_stz написа:аз си сложих силна музика без кондензатор, от нея алтернатора ми се беше преебал, по точно същия този диоден блок. Та като бнеше развален ми пускаша към акумулатора 20 волта :shock: , смених го и напрежението си заспа. Тази причина можеш да я изключиш като си премериш напрежението което идва към акумулатора при включени фарове, музики, ксенони и т.н.Ако е около 13-14 волта е добре, ако не е..... сменяш алтернатора ;)

14,31V :roll:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=12&fg=22
За номер 8 ли става дума?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530dA E39 M-pack
Мечтае да кара: E30 S50 на широко

Мнение от Bullet_1 » 07 Дек 2007, 14:55

Да номер 8 е диодната плочка но те съветвам да си търсиш алтернатор 2 ръка или да го занесеш на ремонт не се хващаи сам
но по симптомите си мисля че не е диодната плочка а по скоро релереголатора на V номер 13 на същата схема ако има проблем с диодите забрави да зарежда вобще ;)

П.С.
На колегата му е изгорял от претоварване алтернатора което води до мощно загряване и накрая ПУК :(

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 07 Дек 2007, 15:49

да така е, само дето го нямаше пук-а :mhihi:
the project is ready....
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530dA E39 M-pack
Мечтае да кара: E30 S50 на широко

Мнение от Bullet_1 » 07 Дек 2007, 16:44

То го е имало ама ети от силната музика не си го чул бе колега :guitarist: :mhihi:

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 07 Дек 2007, 19:12

Други предложения/предположения? :)

ПредишнаСледваща

Назад към E36