Нещо и стана. Помагайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 740d
- Мечтае да кара: в насрещтното...
Нещо и стана. Помагайте
Значи ситуацията е следната.Бях оставил бмв-то при един майстор да махне съчмата от АГР клапана, щото чух че небило хубаво да се запушва и таман да прочисти системата от натрупалите се чернилки.Незнам дали в следствие на това се появи проблема за който ще ви питам, но на следващия ден както си карам спирам на едно кръстовище и искам да потегля, но осещам как като подавам газ оборотите много бавно започват да се вдигат и губя мощност в същото време колата отзад започва да пуши адски много.Огасих я веднага и искачаках около 2 мин и заплих пак.На 2рия опит колата тръгна без никакви проблеми и си вареше без грешка.След няколко часа обаче се появи същият проблем, но несе оправи толкова лесно колкото 1вия път.Също така установих, че сутрин като е студен мотора не прави проблеми, единстрено като загрее.И този проблем се появява единствено при потегляне, а като трагна вече колата си върви без грешка.На следващияден я закарах при същия майстор да я погледне.Свали нафтения филтър и видяхме, че целия е запушен от някакви струшки.Сложихме нов, запалихме,пак направи този проблем и новия филтър и той се запуши.Първо майстора се опасяваше, че помпата която се намира отзад при резервоара е нещо счупена затова я свали и сложи нова, но проблема не исчезна.Днес следобед ми званна и ми каза, че е възможно проблема ми да е в нафтената помпа и каза, че утре ще я разглаби да я гледа.
А относно нафтата наливам само от бензоностанциите на лукоил и никога несъм имал проблем с нафтата.
Имате ли представа какво може да е това,щото ако и от нафтената помпа не е вече незнам
Става въпрос за 320д 136кс. 1999г
А относно нафтата наливам само от бензоностанциите на лукоил и никога несъм имал проблем с нафтата.
Имате ли представа какво може да е това,щото ако и от нафтената помпа не е вече незнам
Става въпрос за 320д 136кс. 1999г
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
кажи му на твоя майстор да не ти пипа помпата че после ще се видиш в чудо.
как според тебе ще попаднат стружки от помпата като тя е след филтъра.
в моя филтър се появяват същите гадове, но не са стружки.сигурно нещо от нафтата е.
колата ти минава в авариен режим, и трябва да я закачиш на тестер да видиш каква грешка ще искара.
как според тебе ще попаднат стружки от помпата като тя е след филтъра.
в моя филтър се появяват същите гадове, но не са стружки.сигурно нещо от нафтата е.
колата ти минава в авариен режим, и трябва да я закачиш на тестер да видиш каква грешка ще искара.
- arnaudov23
- кандидат ентусиаст
-
значи и на мен го правеше сащия проблем.на мен ми беше от агр клапана.беще зациклил на отворено положение и вкарваше много изгорели газове в двигателя.смени агр клапана или го изолираи.парво го изолираи за да се увериш че е от това и после го смени с нов ако искаш
- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
На диагностиката не отчете никкви грешки.
Наистина в това има логика, защото преди да ги накарам да махнат съчмата колата се вървеше както трябва.На следващия ден след махането се получиха тия работи.Обадих им се и им казах да пробват АГР клапана 1во.Силно се надявам наистина в това да е проблема щото никак неискам да пипат помпата.
arnaudov23 написа:значи и на мен го правеше сащия проблем.на мен ми беше от агр клапана.беще зациклил на отворено положение и вкарваше много изгорели газове в двигателя.смени агр клапана или го изолираи.парво го изолираи за да се увериш че е от това и после го смени с нов ако искаш
Наистина в това има логика, защото преди да ги накарам да махнат съчмата колата се вървеше както трябва.На следващия ден след махането се получиха тия работи.Обадих им се и им казах да пробват АГР клапана 1во.Силно се надявам наистина в това да е проблема щото никак неискам да пипат помпата.

- arnaudov23
- кандидат ентусиаст
-
почти сам сигорен,че е от това.признаците,за които обясняваш са сащите.изолираи го и я покараи и мисля , че няма да ти направи проблем,после,ако искаш си сложи нов клапан.
Georgiev BMW написа:На диагностиката не отчете никкви грешки.arnaudov23 написа:значи и на мен го правеше сащия проблем.на мен ми беше от агр клапана.беще зациклил на отворено положение и вкарваше много изгорели газове в двигателя.смени агр клапана или го изолираи.парво го изолираи за да се увериш че е от това и после го смени с нов ако искаш
и на тебе да ти запушат устата и носа да видим как ще дишаш..сам си отговори на въпроса че този клапан е само и само да изкара евро норматива и нищо друго..както и онзи маркуч който вкарва маслените газове от капака на клапаните пак вътре в дросела..това важи и за бензинови и дизелови коли..да видиш колко често се налага миене на тоя дросел
- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
Наистина бяхте прави.Проблема наистина е в АГР клапана. Запушихме го днес и колата отново тръгна без грешка.Сега ще покарам така и на следващия курс като ходя в Германия ще си купя от там нов АГР клапан,надявам се няма да е много скъп. Добрече спрях майстора на време, че се беше приготвил днес да сваля помпата пък тогаз вече щеше да стане мани мани
.
Благодаря ви много за помоща оценявам го.Остана само да почерпя

Благодаря ви много за помоща оценявам го.Остана само да почерпя

7 мнения
• Страница 1 от 1