Windows Vista - Phonetic
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Gemar написа:P.P.S. Кой каза, че не може да играе игри под Linux.. аз не разбирам от игри, защото не играя, но заглавия като StarCraft, WoW, CouterStrike и Delta Force би трябвало да говорят много на всеки геймър
Говорят-говорят, ама се броят на пръсти тия игри, дето стават и под Линукс. Аз ако чакам по 3-4 години да портнат нещо... мани-мани. Ей го новото НФС и за GSM го пуснаха, и за всякакви плейстейшъни, но за Линукс...? А кой ще ми напише драйвери за волана? Сори, че Виндовса е толкова масов... И никой не твърди, че в M$ не крадат идеи - то за тях това е начин на съществуване като компания

А за фонетицата мисля, достатъчно линкове са дадени, така че човекът вероятно отдавна не следи темата. Вярно, че дискусията отиде в друга насока, но ме съмнява това да пречи на някой

It's not who You are, it's who You know...
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ко значи "да са инсталира".
Ще кажеш, че на Линукс инсталацията е проблема. Инсталираш ли го, и си мечта.
Не.
Обясни ми как под тази операционна система се пуска една проста VPN връзка.
Откъде да си намеря драйвъри за принтера, за да имам все пак принтер.
И как аджеба става фокусът да маунтна NTFS да не е рийд онли, ако вобще го има да се вижда.Щото към 160 гига са ми на тази система, е няма д аги форматирам заради някакъв линукс.
Таквиа неща са проблемът на линукса когато аз си играех с него. Не съм програмист и не мога да се справям с дребен проблем за 1 месец четене. В Уин всичките тея неща даже не е нужно да ги знам кво значат. Принтера и партитишъните тръгват сами, VPN е just in a click away.
А че има ред предимства Лин-а, има. Ама лошото му пречи.
Аде да не разваляме темата, че Уиндоус срещу линукс е много болезнена, дълга и нерешима тема.
Не.
И как аджеба става фокусът да маунтна NTFS да не е рийд онли, ако вобще го има да се вижда.Щото към 160 гига са ми на тази система, е няма д аги форматирам заради някакъв линукс.
Таквиа неща са проблемът на линукса когато аз си играех с него. Не съм програмист и не мога да се справям с дребен проблем за 1 месец четене. В Уин всичките тея неща даже не е нужно да ги знам кво значат. Принтера и партитишъните тръгват сами, VPN е just in a click away.
Аде да не разваляме темата, че Уиндоус срещу линукс е много болезнена, дълга и нерешима тема.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
D3BEP написа:Ко значи "да са инсталира".
Не.
Пич.. всичко до тук което изброй вече се поддържа от последните версии на кърнъла и е вградено

P.S. NTFS - автоматичен маунт при намиране на устройство с режим Read/Write/Exec; драйвери за принтери вградени в дистрибуцията (повече от колкото във windows); всякакви щури устройства с вградени драйвери, като IP телефони за Skype (последното от което бях приятно изненадан отскоро); изцяло автоматизиран мрежови мениджър... Просто конзолата става излишна за онзи който е свикнал да се оправя с мишка.
А за дяловете на Уин-а - колко различни от Уин поколението дялове си прочел с Windows до сега, защото според мен е невъзможно, а не ми се коментира, че Уин обещаха още преди 5 години, че ще пуснат журнална файлова система а тя още не е факт.
Тия работи не ги казвам за да се заяждам, а за да ви сверя часовниците и да ви подскажа, че нещата вървят към Open Source света... все повече устройства дори вървят натам.. изчакайте няколко месеца и ще видите чудесен конкурент на iPhone но с Linux разработен от Google

P.P.S. Интересен диалог, но зажалост нямам съмишленици тук които биха ме подкрепили и затова се чувствам некомфортно да пиша по темата. А до момчето с 20-те мнения - sorry не те познавам, но не пишеш читаво... поне logout-а си го знам на живо

- Gemar
- младши ентусиаст
-
Аз лично прекратявам писането си по темата. Наистина жалко, че нямам съмишленици и още по-жалко, че много хора са отдадени на гениалната мисъл на един човек които цели само и единствено да чува тези думи от устата на свойте клиенти.
А темата е доста обширна и разбира се няма място в този форум.
Поздрави,
Жоро
А темата е доста обширна и разбира се няма място в този форум.
Поздрави,
Жоро
Жоро
не се цупи като ощипана мома. Доводи сам можеш да извадиш дори да нямаш един куп 'съмишленици'. Всички сме минали през тези дилеми и спорове Отворен код <-> платени програми.
Въпросите ми по-горе не са били с цел да се заяждам, а за да проверя дали нещо се е развило от последните 5 години когато спрях да пиша код за Линукс. Изглежда ще намеря друг компетентен източник
Поздрави и дано момчето автор на темата си намери фонетика все пак

Въпросите ми по-горе не са били с цел да се заяждам, а за да проверя дали нещо се е развило от последните 5 години когато спрях да пиша код за Линукс. Изглежда ще намеря друг компетентен източник

Поздрави и дано момчето автор на темата си намери фонетика все пак

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Еее, ама защо да нямаш съмишленици... Просто заглавието на темата не е интересно или актуално за много хора, пък дискусията се отпелсна в съвсем друга посока. Като се видим, можем да си говорим надълго и нашироко по темата. Аз лично имам много приятели, които пишат за Линукс. Даже един от тях води побългаряването на ОО.
Но ето накратко какво мисля, за което не претендирам да съм прав, просто мои си убеждения. Когато една ОС изначало не е насочена към масовия юзер, превръщането й в такава е един дълъг и мъчителен процес. Именно това се случва в Линукс. Дълбоко в себе си тази ОС не е юзер френдли. Какво ме грее, че системата си остава работоспособна, ако графичният модул крашне... Или това, че мога да се бъзикам с мрежовите настройки както душа ми пожелае? Или не знам си какво още... Просто основата не е правилна. Докато при Вин как е? То и той в началото беше надстройка на ДОС, но нещата някак си потръгнаха. Вероятно знаеш, че продуктите на МС са гепени от Мак-а. Такъв нож е забил Били в гърба на Стиви, че не е истина...
Всъщност самата тема тук може да е разковничето в спора - човекът търси старата фонетика. Защо? Защото е свикнал. Ние използваме Вин... Защо? Защото сме свикнали. Аз тепърва да сядам да се занимавам с Линукс... Защо, като той не ми дава абсолютно нищо в повече от Вина? Ама бил платен и трябва да си го купя. Ми ако трябва, ще си го купя.
Между другото, въпросният приятел, дето се занимава с Линукаса, си купи XP. Просто за някои работи и той признава, че е по-добър и по-лесен
Сега аз като дългогодишен потребител на Вин не мога да махна с лека ръка на всичките си познания и да се гмуркам в света на опен-сорса. Не ми трябва. Да съм на 15-16, да. Да ми е свързано с работата - да. Но при положение че искам да прасна едно бързо НФС преди сън, ей това Линукс още дълго време няма да може да ми осигури 
Но ето накратко какво мисля, за което не претендирам да съм прав, просто мои си убеждения. Когато една ОС изначало не е насочена към масовия юзер, превръщането й в такава е един дълъг и мъчителен процес. Именно това се случва в Линукс. Дълбоко в себе си тази ОС не е юзер френдли. Какво ме грее, че системата си остава работоспособна, ако графичният модул крашне... Или това, че мога да се бъзикам с мрежовите настройки както душа ми пожелае? Или не знам си какво още... Просто основата не е правилна. Докато при Вин как е? То и той в началото беше надстройка на ДОС, но нещата някак си потръгнаха. Вероятно знаеш, че продуктите на МС са гепени от Мак-а. Такъв нож е забил Били в гърба на Стиви, че не е истина...
Всъщност самата тема тук може да е разковничето в спора - човекът търси старата фонетика. Защо? Защото е свикнал. Ние използваме Вин... Защо? Защото сме свикнали. Аз тепърва да сядам да се занимавам с Линукс... Защо, като той не ми дава абсолютно нищо в повече от Вина? Ама бил платен и трябва да си го купя. Ми ако трябва, ще си го купя.
Между другото, въпросният приятел, дето се занимава с Линукаса, си купи XP. Просто за някои работи и той признава, че е по-добър и по-лесен

It's not who You are, it's who You know...
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
То кернела може да си го поддържа .Аз не казвам, че е невъзможно. То и на Сузето не е невъзможно да стане. И на Ред Хата. Въпоросът е КАК. С колко усилия.
Има ли литература за тоз невероятен линукс?
Нямам нищо против линукса, освен че ще трябва да почвам почти от нулата. Но честно казано се съмнявам да е такова злато. Няколко пъти съм пробвал, всеки път такива работи ми разправяха. Вие сте като протестантите, ей
Фащате ме на улицата едни такива изтупани, с костюм, вратовръзка и почвате да ме зарибявате. А после ...
Ако се намерят още няколко потребителя да потвърдят, ама да не са ти колеги/програмисти и т.н. ще се хвана на въдицата. Но сам наистина си убедителен, но и други са били.
Има ли литература за тоз невероятен линукс?
Нямам нищо против линукса, освен че ще трябва да почвам почти от нулата. Но честно казано се съмнявам да е такова злато. Няколко пъти съм пробвал, всеки път такива работи ми разправяха. Вие сте като протестантите, ей

Ако се намерят още няколко потребителя да потвърдят, ама да не са ти колеги/програмисти и т.н. ще се хвана на въдицата. Но сам наистина си убедителен, но и други са били.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Радвам се, че си оправил кирилицата, колега
А що се отнася до Линукса - продлжавам да съм на мнение, че темата не е за тук и е по-правилно на бири-мири да се обсъжда
А ДЗВЕР - не съм тръгнал да пропагандирам.... всеки има глава на раменете си и прави избор с нея, но ме дразни политиката и въобще света около Microsoft. На мен също ми се налага да ползвам продукти работещи само на Вин, но исках да ви покажа, че Линукс света не е това което беше дори преди година. Специално за принтерите, които те притесняват - като казах, че си има поддръжка на всякакви щури устройства - това означава пълен plug'n'play. Единствения хардуер, които не ми е тргнал по тази схема и иска компилиране не външен модул е автентикатора с прстов отпечатък на лаптопа. Просто е екзотика, за която още няма написано нищо по темата в кърнъла.
Хайде наистина дайте да престанем да пишем в тази тема че е неизчерпаема, а нищо по-хубаво от приятелски спорове, но на живо, че сега нито аз имам време да ви пиша, нито на аудиторията й е интересно да чете. Признавам че аз запалих страстите, за което съм виновен
До скоро...

А що се отнася до Линукса - продлжавам да съм на мнение, че темата не е за тук и е по-правилно на бири-мири да се обсъжда

А ДЗВЕР - не съм тръгнал да пропагандирам.... всеки има глава на раменете си и прави избор с нея, но ме дразни политиката и въобще света около Microsoft. На мен също ми се налага да ползвам продукти работещи само на Вин, но исках да ви покажа, че Линукс света не е това което беше дори преди година. Специално за принтерите, които те притесняват - като казах, че си има поддръжка на всякакви щури устройства - това означава пълен plug'n'play. Единствения хардуер, които не ми е тргнал по тази схема и иска компилиране не външен модул е автентикатора с прстов отпечатък на лаптопа. Просто е екзотика, за която още няма написано нищо по темата в кърнъла.
Хайде наистина дайте да престанем да пишем в тази тема че е неизчерпаема, а нищо по-хубаво от приятелски спорове, но на живо, че сега нито аз имам време да ви пиша, нито на аудиторията й е интересно да чете. Признавам че аз запалих страстите, за което съм виновен

40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3