Съвет за покупка на техника..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше e34 520
Мечтае да кара: E34 535

Мнение от TheBlame » 01 Дек 2007, 10:39

ей това е твойта перална http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09018576

нищо че одавна не работя в К&К още си държа връзка с техника и от как го има тоя модел (около 3 години) има няма и 10 пъти да е ходил за някакви леки повреди а и елетрониката на тази перална е истински терминатор в сравнение с останалите перални

другото което мога да кажа че също е много истинско ....

http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09017143

пп.не се хващай с перални с горно отваряне защото след години като трябва да се сменят лагери ще ти одерат всички кожи техниците и си има и защо понеже работата е много и е доста часове ;)

иначе сушилнята си е хубава работа но нямам особени наблюдения върху тях понеже се срещат рядко но тези на АЕГ са си много добри

GVT написа:За пералня баце Миеле,само се чудя що не се продават н бг.А колегите за Бравиа-та са прави ,пари-качество №1

така си мислиш че не се продават продават се и то доста одавна но цените са ....
За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ

Алчността убива всички !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 02 Дек 2007, 9:27

Всъщност част от LCD панелите на Самсунг и Сони се правят в една и съща фабрика S-LCD (по последни данни Самсунг е решил да се оттегля). Разликата е в полза на Сони заради по-добрата електроника, а и за Самсунг съм чел негативни отзиви при последващата изработка.
Останалите известни марки в повечето случаи използват тайвански панели като AU Optronics (AUO), Chi Mei Optolectronics (CMO) и Chunghwa Picture Tubes (CPT).

Шарп си имат техен завод в Камеяма, Япония, и единствено те правят последното 8-о поколение LCD панели.

P.S. за притежателите и феновете на Самсунг: http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:10800

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 02 Дек 2007, 10:40

Кой ви ги говори тея глупости, че в нашите магазини телевизорите Самсунг били рециклирани, а разбираш ли китайският Филипс и ЕлдЖи оригиНаЛдЪ ? Въобще следите ли пазара? Все едно да кажем, че в България новата С класа е рециклирана. И Самсунг определено имат по - високо качество и по - малко ментаци от прехвалените в бранша. Все пак Самсунг се бори за завоюване на пазарен дял и гони качество на приемлива цена, а Сони Филипс и LG се борят за намаляване на разходите и по този начин печалба. Такива марки в маркетинга ги викат "дойни крави".

АЕГ пералнята също е избор, както казах, препоръчвам Горение като фирма работеща перални по права на АЕГ.
Като правата са на старото АЕГ, когато АЕГ беше фирма. Сегашното АЕГ според мен никога няма да е това, което беше.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 02 Дек 2007, 14:43

TV: SHARP или SONY.За сега Шарп са единствените с 6ms. време за реакция при 32" ТВ.Сони не че са скапани, но евтините им модели не струват.Ако ще си взимаш Сони, трябва да е най-скъпия модел от дадения клас.Шарп са първи с 22", 26" и 32" 1080р LCD-телевизори(FULL-HD).
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 03 Дек 2007, 0:34

Наш'та пералня с бай Дилян е Miele ,има възможност от 800 до 1600 мин-1,през 200 .Няма да забравя как един път бях пуснал едни негови тениски на адската центруфуга и после ,каза ,че се спъвал в тях и голям рев беше надал :mhihi: Хубаво е да има различни варианти ,защото за спално бельо всичко излиза почти-почти сухо !

За телевизор не мога да те посъветвам ,малко съм с предубеждения към Самсунгите :confused:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 03 Дек 2007, 9:56

Истината е, че матрицата на повечето телевизори е една и съща. Та не ме учудва и това, коеот казва колегата по - горе за заводите.
Оттам нататък, вече настройки.
Човешкото око под 10 МС не лови, вие ако искате давайте пари и за една МС. Същото важи за тея 3000:1, към две и т.н. Дали е вярно или не господ знае, а вие нямате как да го проверите хардуерно. Също няма и как да го видите. Единствено ако имате орел вкъщи, него да питате как ги вижда различните честоти, чувал съм че тяхното зрение е по - добро, ама знам ли...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Дек 2007, 11:49

D3BEP написа:Истината е, че матрицата на повечето телевизори е една и съща. Та не ме учудва и това, коеот казва колегата по - горе за заводите.
Оттам нататък, вече настройки.
Човешкото око под 10 МС не лови, вие ако искате давайте пари и за една МС. Същото важи за тея 3000:1, към две и т.н. Дали е вярно или не господ знае, а вие нямате как да го проверите хардуерно. Също няма и как да го видите. Единствено ако имате орел вкъщи, него да питате как ги вижда различните честоти, чувал съм че тяхното зрение е по - добро, ама знам ли...

:mhihi:
Много добро мнение, колега, развесели ме от сутринта! Абсолютно си прав, че разликите са само в имиджа и опаковката, карантията идва от едно място. Сони много ме разочароваха в последните години, иначе са ми любима марка от малък. В момента само Шарп правят лсд в Япония, но и цените им са високи. Аз лично смятам да взема лсд Самсунг/Ел Джи или плазма Панасоник. Плазмите имат някои недостатъци, които обаче се компенсират от качествот на картината. Хай дефинишън и други технологии от бъдещето на този етап са неизползваеми в България, така че не се лъжете по тях или поне не им слагайте приоритет. Като цяло марката не е толкова важна, гледайте матрицата да е с максимално голям контраст, особено ако гледате цифрова ТВ или ДВД-та... В магазина като сравнявате, гледайте да е пусната кабелната, тогава си личат дисплеите. Ако са ви пуснали ХД презентация, всички дават нереална красота и като си отидеш вкъщи, ти идва да метнеш плазмата през прозореца...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 03 Дек 2007, 23:59

Малко инфо, което може да е полезно при покупката като цяло на широкоекранен телевизор: http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&p ... =5359&pn=1
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 04 Дек 2007, 5:56

Le Transporteur написа:Малко инфо, което може да е полезно при покупката като цяло на широкоекранен телевизор: http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&p ... =5359&pn=1
Адски полезно, скоро очаквайте снимки :twisted:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 04 Дек 2007, 10:44

Миеле имат магазин до ВИНСа, оня ден го гледах и се чудих де са го цвъкнали. ;) А за телевизорите, ако ще го купуваш от Техномаркет или Технополис много да внимаваш.Голям процент от стоката е дефектирала и отремонтирана.Ще я познаеш по допълнително лепнат етикет върху стария, но иимало нещо специфично май ;) И НЕОто се оказа не били толкова лоши - ако ще вземаш Самсунг или ЛГ по-добре вземи Нео.Матриците ако не се лъжа са едни и същи и турската сглобка на Нео съсвсем не е лоша.
Успех

и се обади да пием по някоя бира някой ден :mhihi:
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата