тампони на двигателя
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
тампони на двигателя
Здравейте колеги, имам следния проблем с 320д-136, като подам газ място двигатея сякаш малко подскача, има и засилени вибрации като цяло, възможно ли е тампоните на двигателя да са заминали, някой сменял ли е 

- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
Аз не съм сменял,ама точно преди да ми продаде колата предният собственик ги е сменял и каза,че разликата огромна.Цитат "Спряха всякакви вибрации,имач чувството,че караш бензинова кола"
Провери я някъде на сервиз и ако ти кажат ,че са тампоните ги сменяй!!!
Провери я някъде на сервиз и ако ти кажат ,че са тампоните ги сменяй!!!

Expect The Unexpected & Everything Is Possible
- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Аз имах същия проблем преди месец и се оказаха тампони и кофтито беше че единия се скъса докато бях в Гърция и двигателя се измести и скъса и 2та на скоростната кутия и не ме питай как съм стигнал до София. С новите направо феноменална разлика, не се усеща че работи!
Бройката срува 90 и няколко лева май, общо са 2 на двигателя, но при мен беше заминал само единия. Иначе май най-лесно се усеща като включиш на директна или задна (ако си автоматик) се получава едно поклащане и има вибрация около 1000 оборота.
Най-добре ходи да ти ги погледнат, за нула време работа е= , а си е доста важно, само че внимавай защото при мен стана така, че отидох със същото оплакване преди инцидента и ми казаха че не са за смяна още а после се скъса.
Бройката срува 90 и няколко лева май, общо са 2 на двигателя, но при мен беше заминал само единия. Иначе май най-лесно се усеща като включиш на директна или задна (ако си автоматик) се получава едно поклащане и има вибрация около 1000 оборота.
Най-добре ходи да ти ги погледнат, за нула време работа е= , а си е доста важно, само че внимавай защото при мен стана така, че отидох със същото оплакване преди инцидента и ми казаха че не са за смяна още а после се скъса.
- cfk
- младши ентусиаст
-
Благодаря за мненията ви, определено ще сменя тампоните или най-малко ще отида да ги погледне някой специалист и тази връзка ще помоля и за инфо относно някой сервиз в София където ще ми решат проблема професионално 

- cfk
- младши ентусиаст
-
Проблема с тампоните ми е решен, намерих някакви немски тампони по 60 и няколко лв.бройката и след смяната имаше наистина осезаема разлика
Не мога кажа че не се усещат никакви вибрации, но на фона на преди си е доста по-добре, разликата я има най-вече при палене и гасене на двигателя, преди подскачаше като отвързан, сега не мърда, също като подам газ на място пак се усещаше как подскача а вече не
Така че ако има някой подобни оплаквания, това е решението. Успех!

- arnaudov23
- кандидат ентусиаст
-
колега 2 тампона ли са и от каде ги взе?сащо така лесно ли се сменят?ако имаш още вибрации мисля 4е може и да е от тампоните на скоросната кутия
- cfk
- младши ентусиаст
-
Да, тампоните са два, взех ги от склада на "EURO-07" на "Черни връх", там бяха на най-добра цена. За сега ще покарам така, тампоните на скоростите все още не дават признаци на изтощение 

- cfk
- младши ентусиаст
-
http://www.euro07.bg/index.php
виж в този сайт, от тези ги взех по 60 лв., още не съм питал за скоростните
виж в този сайт, от тези ги взех по 60 лв., още не съм питал за скоростните
- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Колега трябват ти двата тампона, един маслен крик да надигнеш малко ДВГ-то и подходящи ключове за да развиеш и завиеш гайгите на тампоните. Евентуално и груба сила ако си пропуснал нещо
, успех. Цял съединител смених сам, някви тампони ша мъ запръд, ам като имаш сгода е лесно. Айде със здраве и много безаварийни км

- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Мерси колегаNikiNikolov написа:Колега трябват ти двата тампона, един маслен крик да надигнеш малко ДВГ-то и подходящи ключове за да развиеш и завиеш гайгите на тампоните. Евентуално и груба сила ако си пропуснал нещо, успех. Цял съединител смених сам, някви тампони ша мъ запръд, ам като имаш сгода е лесно. Айде със здраве и много безаварийни км
![]()

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2