антипаркинг скоба-цена и закон?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

антипаркинг скоба-цена и закон?

Мнение от blackrider » 02 Дек 2007, 18:56

Пичове,писнало ми е от тъпи съседи и места за паркиране пред блока в който живея. Надраха ми едната кола до ламарина,сложих камери разчертах им места и те нарочно пак паркират като араби в пустиня.Искам да си сложа антипаркинг скоби за 2-те коли /имам 2 апатртамента във входа така че мисля по 1 място за апартамент/ ,но немога да намеря закона дали разрешава,плаща ли се ,колко......ф-ма която да ми изработи 2 такива скоби по-евтинко????
Някой да има същият проблем?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 02 Дек 2007, 19:00

Собственоста на имот в сградата (дори и на цялата сграда) не ти дава никакви права на тротоара или улицата пред сградата :!:

Ако претендираш за право на част от улицата пред блока в който живееш, с какво право спираш пред блоковете където нямаш собственост :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 02 Дек 2007, 19:28

tsb_bg написа:Собственоста на имот в сградата (дори и на цялата сграда) не ти дава никакви права на тротоара или улицата пред сградата :!:

Ако претендираш за право на част от улицата пред блока в който живееш, с какво право спираш пред блоковете където нямаш собственост :?:

въпроса, е че шо закон всеки блок трябва да притежава Х броя парко места .. въпроса е колко са те в случая на колегата...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 02 Дек 2007, 20:06

отиваш в общината и питаш за платено парко место..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: антипаркинг скоба-цена и закон?

Мнение от D3BEP » 02 Дек 2007, 21:52

blackrider написа:Пичове,писнало ми е от тъпи съседи и места за паркиране пред блока в който живея. Надраха ми едната кола до ламарина,сложих камери разчертах им места и те нарочно пак паркират като араби в пустиня.Искам да си сложа антипаркинг скоби за 2-те коли /имам 2 апатртамента във входа така че мисля по 1 място за апартамент/ ,но немога да намеря закона дали разрешава,плаща ли се ,колко......ф-ма която да ми изработи 2 такива скоби по-евтинко????
Някой да има същият проблем?

Мислел съм го и аз това...
Не знам какво да ти кажа.
Мястото се завардва в общината. Рисува се оттам, обозначава се... За твоя сметка де. И ти си монтираш паркинг ограничителя.
Плащаш наем, който доколкото знам не е малък.

Според мен направи едното от двете:
1. Пусни си искането в общината и чакай. Умрелите връщат и писма, да знаеш.
2. Купи си нещото и си го монтирай. Задължително го купи с фактура с дата на закупуването, на твое име най - добре и ако е възможен някакъв обозначителен номер по него вписан във фактурата; още по - добре ако има и фактура за монтажа. Ползвай си го със здраве, а ако желаеш - пусни или даже не си пускай молба в общината същевременно. В лошият случай ще си стане пак твое, но ще се опитат да ти наложат глоба, ти ще я обжалваш... Може да ти вземат няколко лева накрая.

Тъй мисля аз.
Ама да си купиш гараж май е най - добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 02 Дек 2007, 21:54

аз за месец и половина дето си бех оставил колата на тротоара платих малко под 50 лв (2002г). идваха измериха колко място заемам и с нещо като квитанция ме отпариха в общината да плащам.
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

..

Мнение от bavareca_86 » 02 Дек 2007, 23:37

има готови гаражни клетки за 1200лв.сметни няма ли да ти излезе по ефтино.а там освен колата можеш да сложиш и нещо друго ;)
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 03 Дек 2007, 1:22

За да го направиш това трябва да си купиш парко место от Паркинги и Гаражи.
Иноформацията е проверена лично от мен и ми е върнат факс от Паркигите.
Тарифите са следните:
320 лв в център
220 в други зони на София.
Ако си сложиж, съседите в БГ са злобни, първо съм сигурен че ще ти го чупят, второ някой злосторник ще се обади в общината и ще те натопи, има акт за това нещо!
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Дек 2007, 1:24

е ако е от паркинги и гаражи какъв акт какви 5 лева?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 03 Дек 2007, 9:50

cable написа:За да го направиш това трябва да си купиш парко место от Паркинги и Гаражи.
Иноформацията е проверена лично от мен и ми е върнат факс от Паркигите.
Тарифите са следните:
320 лв в център
220 в други зони на София.
Ако си сложиж, съседите в БГ са злобни, първо съм сигурен че ще ти го чупят, второ някой злосторник ще се обади в общината и ще те натопи, има акт за това нещо!

Те риска съседите да го одерат/почупят злоумишлено или от завист заради паркомястото въобще не зависи от това дали си е платил на паркинги и гаражи(или на който трябва, не е само София град) или не. Един и същ е риска и в двата случая и винаги го има.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 03 Дек 2007, 10:41

То че простите съседи ще искат да ми счупят паркинг у-вото ,ще искат.Но имам камери които записват постоянно и после тежко им горко на този който го е сторил! Аз също мога да бъда простак- КАКВОТО ПОВИКАЛО ,ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО !!!
Май ще си сложа такива у-ва ,пък да видим к'во ще стане! Една съседка има такова от повече от година /без да е подавала искове и документи никъде-тя самата ми го каза. Е чупиха и го 3-4 пъти но тя си викне хора и и го заварят наново/ Разликата е че ТЯ е жена и няма камери- лесно е да се дървиш на безащитна женица -нали! / Аз ,след като ми надраха нарочно едната кола ама отвсякъде до ламарина,ги събрах и ги предупредих,че пипна ли някой ще му счупя ръчичките и почвам и аз да дера и пукам гуми !!!! Да ги видим тогава Бай Ганювците!!!!!!
Пробвах с добро,но явно българина от дума не вдява! :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 03 Дек 2007, 16:04

Ето ти няколко тел за анти-паркинг устройства.

0898/523725
9207053
В тази фирма са читави.На мен ми струваше 140 лв.

825 68 86 Тук е най -евтино ,но не поемат монтажа.

Назад към Извън Темата