Помощ от колегите с TDS-и
Модератор: Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
Помощ от колегите с TDS-и
Колеги проблем, вчера както си карам колата и изведнъш изгасна. Викам "ебаси мамата" тръгнах да пала и неще, въртях въртях и най-накрая запали, но все едно се убезвъдоши. След малко пак загасна, и после пак мн. трудно запали. Според мен нещо и спира навтата, даже капака на всичко беше че като изгася с кюча, после пак прудно запрлва.Моля някой който е имал подобен проблем, или е наясно с този мотор и всичките му клапанчета, да пише че незнам какво да правя. Благодаря предварително :help:
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега ,погледни дали нямаш въздух в прозрачният маркуч след филтъра.Ако имаш ,значи някъде след филтъра смуче.Има два начина за решаване на проблема-труден,като търсиш откъде смуче и лесен ,като слагаш възвратен клапан преди горивният филтър,който купуваш от магазин в Красна поляна за 10лв.(ако идваш от центъра ,на 100 метра преди ЖП линията ,от ляво,пише водни съединения).
Провери си и как ти е филтъра и помпата-разкачаш маркуча след филтъра и слагаш подходящ съд-даваш 23 бушон на + и за 1мин. трябва да изтече 1литър,ако не изтече разкачаш маркуча преди филтъра,ако изтече нужното количество сменяш горивният филтър,ако не изтече виж филтъра на помпата,ако е наред или след почистване нямаш нужният дебит ,сменяш помпата.
Провери и как е възвратният горивопровод -от първа дюза към ГНП отива един тънък маркуч,извади го от дюзата внимателно и го надуй,трябва да има проходимост,ако няма го продухай с компресор.
Виж и как е акумулатора-не трябва да пада под 9V догато въртиш.
Ако имаш съмнения за подгряването,казвай да помагаме.УСПЕХ.
Провери си и как ти е филтъра и помпата-разкачаш маркуча след филтъра и слагаш подходящ съд-даваш 23 бушон на + и за 1мин. трябва да изтече 1литър,ако не изтече разкачаш маркуча преди филтъра,ако изтече нужното количество сменяш горивният филтър,ако не изтече виж филтъра на помпата,ако е наред или след почистване нямаш нужният дебит ,сменяш помпата.
Провери и как е възвратният горивопровод -от първа дюза към ГНП отива един тънък маркуч,извади го от дюзата внимателно и го надуй,трябва да има проходимост,ако няма го продухай с компресор.
Виж и как е акумулатора-не трябва да пада под 9V догато въртиш.
Ако имаш съмнения за подгряването,казвай да помагаме.УСПЕХ.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... l-13_0374/
Има голяма вероятност да е номер 29 - като погледнеш от фаровете към купето влиза точно зад плочката - директно ти гаси колата
Може и да е другата букса ама е по-малко вероятно да ти изгаси колата - шнура които излира от плочката
Пушеци?
Ако ти светва дюза на таблото преди да изгасне е от плочката.
Приятна профилактика
Има голяма вероятност да е номер 29 - като погледнеш от фаровете към купето влиза точно зад плочката - директно ти гаси колата
Може и да е другата букса ама е по-малко вероятно да ти изгаси колата - шнура които излира от плочката
Пушеци?
Ако ти светва дюза на таблото преди да изгасне е от плочката.
Приятна профилактика

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Колегата казва "Според мен нещо и спира навтата" и аз му давам ,как да провели това ,иначе може да са много неща.Нека провери нещата ,които съм му казал,ако пак има проблем да ни каже.Може да не работи и клапана върху ГНП ,който пуска и спира нафтата-но е малко вероятно ту работи,ту да не работи.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
zvetiko написа:Колегата казва "Според мен нещо и спира навтата" и аз му давам ,как да провели това ,иначе може да са много неща.Нека провери нещата ,които съм му казал,ако пак има проблем да ни каже.Може да не работи и клапана върху ГНП ,който пуска и спира нафтата-но е малко вероятно ту работи,ту да не работи.
Точно той е под номер 29 на тая схема от поста ми

Всичко е вероятно,затова тръгваш от най-елементарните неща .....
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Wenzy написа:zvetiko написа:Колегата казва "Според мен нещо и спира навтата" и аз му давам ,как да провели това ,иначе може да са много неща.Нека провери нещата ,които съм му казал,ако пак има проблем да ни каже.Може да не работи и клапана върху ГНП ,който пуска и спира нафтата-но е малко вероятно ту работи,ту да не работи.
Точно той е под номер 29 на тая схема от поста ми![]()
Всичко е вероятно,затова тръгваш от най-елементарните неща .....
Колега,клапана ,за който говориш е под №12.

Клапана или работи или не,захранването му ако прави проблем,друго за което се сещам е релето на гнп(водят го реле на двигателя)zvetiko написа:Колегата казва "Според мен нещо и спира навтата" и аз му давам ,как да провели това ,иначе може да са много неща.Нека провери нещата ,които съм му казал,ако пак има проблем да ни каже.Може да не работи и клапана върху ГНП ,който пуска и спира нафтата-но е малко вероятно ту работи,ту да не работи.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
ivan. написа:Клапана или работи или не,захранването му ако прави проблем,друго за което се сещам е релето на гнп(водят го реле на двигателя)zvetiko написа:Колегата казва "Според мен нещо и спира навтата" и аз му давам ,как да провели това ,иначе може да са много неща.Нека провери нещата ,които съм му казал,ако пак има проблем да ни каже.Може да не работи и клапана върху ГНП ,който пуска и спира нафтата-но е малко вероятно ту работи,ту да не работи.
И аз имах в предвид захранването му-слага мултицета и гледа какво става,ако случайно напрежението се появява и изчезва,ясно какво трябва да се търси.

Последна промяна zvetiko на 02 Дек 2007, 20:25, променена общо 1 път
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Wenzy написа:http://bmwfans.info/original/E34/Lim/525tds-M51/ECE/L/M/1992/02/mg-13/ill-13_0374/
............. като погледнеш от фаровете към купето влиза точно зад плочката - директно ти гаси колата..............
Извинете много нещо съм се сбъркал - обяснявам за едно,а некви измислени цифри давам - сорри

Ясно Пепи,ама си мисля 4е филтер и въздух колата няма да загасне от раз,то трябва марку4 за гориво да му се измъкне,но в гнп пак остава гориво за около 1-мин работа на мотора сигурно нещо електронно му спира горивотоzvetiko написа:ivan. написа:Клапана или работи или не,захранването му ако прави проблем,друго за което се сещам е релето на гнп(водят го реле на двигателя)zvetiko написа:Колегата казва "Според мен нещо и спира навтата" и аз му давам ,как да провели това ,иначе може да са много неща.Нека провери нещата ,които съм му казал,ако пак има проблем да ни каже.Може да не работи и клапана върху ГНП ,който пуска и спира нафтата-но е малко вероятно ту работи,ту да не работи.
И аз имах в предвид захранването му-слага мултицета и гледа какво става,ако случайно напрежението се появява и изчезва,ясно какво трябва да се търси.Но пак казвам-колегата смята ,че му се губи нафтата,а доколкото го познавам ,на неговите усещания може да се вярва.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
ivan. написа:Ясно Пепи,ама си мисля 4е филтер и въздух колата няма да загасне от раз,то трябва марку4 за гориво да му се измъкне,но в гнп пак остава гориво за около 1-мин работа на мотора сигурно нещо електронно му спира горивотоzvetiko написа:ivan. написа:Клапана или работи или не,захранването му ако прави проблем,друго за което се сещам е релето на гнп(водят го реле на двигателя)zvetiko написа:Колегата казва "Според мен нещо и спира навтата" и аз му давам ,как да провели това ,иначе може да са много неща.Нека провери нещата ,които съм му казал,ако пак има проблем да ни каже.Може да не работи и клапана върху ГНП ,който пуска и спира нафтата-но е малко вероятно ту работи,ту да не работи.
И аз имах в предвид захранването му-слага мултицета и гледа какво става,ако случайно напрежението се появява и изчезва,ясно какво трябва да се търси.Но пак казвам-колегата смята ,че му се губи нафтата,а доколкото го познавам ,на неговите усещания може да се вярва.
Не е ли възможно,понеже филтъра му е запушен,подкачващата помпа не работи както трябва или филтъра на помпата е запушен ,горивото недостига и колата спира.Друг вариант-поради някаква причина спира захранването на шалтера на ГНП или пък както ти казваш отказва електрониката на помпата.
А ,на колегата описах как да види за въздух в горивоподаващата система ,защото има подобни съмнения,макар ,че от това колата трудно ще спре в движение,но ,че ще пали трудно е сигурно.
Най-добре да направи нещо и да каже какъв е резултата-да не се окаже накрая ,че му е свършила нафтата.

- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, много ви благодапя за полезното инфо и проявения и нтерес. Днес отвих горивния филтър от долу, изтече малко чиста нафта, после пак трудно запали но работеше добре. Покарах около 5-6 км. без никакви проблеми, но като я загасих отново сякаш се обезвъздоши за да запали. Друго, вчера преди да загасне първия път, изгуби мощност и аз се почудих какво става отбих и тя загасна, но претрисва преди да загасне, ипосле припалва сякаш един по един цилиндър
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
Това за нафтата е първото нещо за което се сетих, но имам поне 15 литра даже добавка на кастрол сложих, защото си помислих че е замръзнала. 

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3