AGR клапан
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 740d
- Мечтае да кара: в насрещтното...
AGR клапан
Знам, че се и исписало много за този прослувут АГР клапан на изгорелите газове при 320д ама се пак искам още един път да попитам.Като го изолирам по някакъв начин ще увредя ли с времето нещо по колата.Щото знам че по този начин изгорелите газове фактически пак се връщат в мотора.Отразява ли се нещо върху горенето?
Ако прецените след като получа отговор истриите темата.И отново знам, че има и друга информация във форума извинявам се .
Ако прецените след като получа отговор истриите темата.И отново знам, че има и друга информация във форума извинявам се .
- arnaudov23
- кандидат ентусиаст
-
приател изгорелите газове не се вращат в мотора след като е изолиран агр клапана.на мойта е изолиран и няма никакав проблем.преди ми беше развален този клапан и беще отворен постоянно.вкарваше много изгорели газове.мотора се задрастваше яко и нещеше да варви.не сам осетил да ми гори повече
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
Колеги,прави ли ви впечатление,че със изцяло запушен клапна колата гори повече?
АЗ имам това чувство!
АЗ имам това чувство!
Expect The Unexpected & Everything Is Possible
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
Дано си прав!Ама пък 10 разход.....Де да знам,верно много задръствания и ся зимата,докато загрее се вдига .. 

- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 740d
- Мечтае да кара: в насрещтното...
Аз бях послушал съвета да го запуша.карах така около 2 седмици.Наистина имаше малка разлика във вървенето.Препоръчах на един приятел да си запуши неговия.Той ме послуша, но на неговата след около 1 седмица каране започнаха да се чуват някакви странни шумове при работа на двигателя на свободен ход или при подаване на много газ.Отиде на сервиз и му казаха, че проблема се е появил в следствие запушването на АГР клапана.Аз реших да си го оправя докато е време и сега си карам както трябва.Като се замисли човек щом инжинерите на БМВ са го направили значи си има предназначение да е така.Лично аз него препоръчвам.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
1. - ми на мен ми даваше разход 10-11/100 още преди да застудее времето - кво те тревожи сега разход 10л?
2. - от както го затапих имам чувството, че колата "диша" по-добре, мотора е по-тих, а на извънградско разхода ми падна с около 0.5-1л.
За градско не знам-влезе в бокс-а за извесно време - като я изкарам и още първия ден смятам да и навъртя 100-тина км. градско, та па ше пиша.
3. ... де ги тез истински добри специалисти??
4. Първа зима ли ти е с Е46-цата ??
2. - от както го затапих имам чувството, че колата "диша" по-добре, мотора е по-тих, а на извънградско разхода ми падна с около 0.5-1л.
За градско не знам-влезе в бокс-а за извесно време - като я изкарам и още първия ден смятам да и навъртя 100-тина км. градско, та па ше пиша.
3. ... де ги тез истински добри специалисти??
4. Първа зима ли ти е с Е46-цата ??
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
Dimitroff ,да брат първа зима с Бавария!А и аз я карам в повечето случаи по няколко пъти на ден по 5-6 км.Сигурно за това е такъв разхода! 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
SPARC0 написа:Dimitroff ,да брат първа зима с Бавария!А и аз я карам в повечето случаи по няколко пъти на ден по 5-6 км.Сигурно за това е такъв разхода!
Значи и ти като мен нямаш база за сравнение с предишна зима

- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
А някой може ли да ме посъветва къде мога да отида да ми го изчистят както трябва този AGR клапан. Не знам в какво състояние е, но предполагам няма лошо да се почисти...
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4