Субтитри за BMWFilms???
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Субтитри за BMWFilms???
Да, знам че все още няма.
Идеята ми е какво ще кажете за това да направим?
Ще бъде яко за тези които не са съвсем на ти с "ингилизийския"... Аз може да се опитам да направя нещо, но ми се ще да има поне още няколко 'доброволци' (най-малкото да си сверяваме грешките)...
И така: какво мислите

Ще бъде яко за тези които не са съвсем на ти с "ингилизийския"... Аз може да се опитам да направя нещо, но ми се ще да има поне още няколко 'доброволци' (най-малкото да си сверяваме грешките)...
И така: какво мислите

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
subtitri
imam begla ideia kak se praviat subtitri na divx filmi.
no film4etata sa v niakakuv microsofski format deto ne mi e mnogo iasno kak deistva. niakoi da pomogne s info za tova, a az po4vam prevejdaneto s filma STAR - lubimiqt mi
no film4etata sa v niakakuv microsofski format deto ne mi e mnogo iasno kak deistva. niakoi da pomogne s info za tova, a az po4vam prevejdaneto s filma STAR - lubimiqt mi

"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди
subtitles
znachi ima razlichni formati za subtitri...
az bih preporychal izpolzvaneto na takiva, v koito se otbeliazva vreme, a ne nomer na kadyr...
idejata e da se znae replikato ot koe do koe vreme e.
kao primerno v naj-prost tekstov redaktor se vodiat zapiski primerno taka:
start_time-->end_time-->samata replika<cr>
......
....
posle bez problemi mogat da se sglobiat subtitri:)
ako ima vyprosi sym nasreshta.
az bih preporychal izpolzvaneto na takiva, v koito se otbeliazva vreme, a ne nomer na kadyr...
idejata e da se znae replikato ot koe do koe vreme e.
kao primerno v naj-prost tekstov redaktor se vodiat zapiski primerno taka:
start_time-->end_time-->samata replika<cr>
......
....
posle bez problemi mogat da se sglobiat subtitri:)
ako ima vyprosi sym nasreshta.
<br>
br
br
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Re: subtitri
Ivan написа:imam begla ideia kak se praviat subtitri na divx filmi.
Смятам че трябва да се съсредоточим първо върху идентифициране на самия текст в оригинал на английски. Можем да използваме обикновени текстови файлове (plain text), като всеки доброволец ентусиаст прослушва и записва това което чува в дадения филм. Синхронизираме го (т.е. правим обмен помежду си), особено в критичните места, където не сме сигурни точно какво казват. И чак след това ще му мислим за форматите на субтитрите. Това според мен е последната болка. Всички те обикновено са текстови, включващи някаква маркировка на кадрите (я по време, я по номер на фрейм).
Така че да се фокусираме върху първата задача - записване на оригналния английски текст!

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
obrabotkata na textowete i wkarwaneto im ostawqm na was,za6toto ne mi dostigat poznaniq w tazi oblast,zatowa neka,kakto kaswa landshark,da se susredoto4im wurho prewoda.
ok
kakto reshite:):)
no spored men ako zapisvate i ot koga do koga e, dosta po lesno shte se sinhronizira rabotata
vse si mislia che obiasnenie ot sorta na abe tam deto nashia nali takova, ama ne kogato, a malko predi tova e po-neiasno ot edi-koga si do edi kogasi:):)
abe kato stane pyrvoto shte se vidi koe kak i zashto:):):)
no spored men ako zapisvate i ot koga do koga e, dosta po lesno shte se sinhronizira rabotata
vse si mislia che obiasnenie ot sorta na abe tam deto nashia nali takova, ama ne kogato, a malko predi tova e po-neiasno ot edi-koga si do edi kogasi:):)
abe kato stane pyrvoto shte se vidi koe kak i zashto:):):)
<br>
br
br
Re: subtitri
LandShark написа:
И чак след това ще му мислим за форматите на субтитрите. Това според мен е последната болка. Всички те обикновено са текстови, включващи някаква маркировка на кадрите (я по време, я по номер на фрейм).
tova e iasno, no triabva i application4e deto e navito da pokazva subtitri vurhu fail ot vuprosniq format

"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди
13 мнения
• Страница 1 от 1