Въпрос за задни спирачки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за задни спирачки

Мнение от andro_venom » 29 Ное 2007, 0:50

Става въпрос за барабанни спирички. Сменях накладки тия дни и веднага ми направи впечатление че ръчната почти не държи и педала потъва доста и чак след второто напомпване почват да спират и задните. Пластинката която саморегурира и пръчката съм ги сложил както си бяха(само съм ги навил до краи за да сложа пак барабана)
Но съм пачти сигурен че е от от тях целеят проблем
Дали има от къде да купя нови или има някъкъв начин да ги оправя
или някъква тънкост при слагането :roll:
Някои ако има някъкви иде ще съм му благодарен
GTI Не Мерси! M Power

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 29 Ное 2007, 0:56

Накладките имат нужда от време за сработване, за да заработят по цялата си повърхност. Временно по-полека колега. ;)
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Ное 2007, 0:58

Не става ясно за каква кола говориш, но ако спирачките са саморегулиращи след смяната трябва само да натиснеш 2-3 пъти рязко спирачка да избуташ накладките до край.
Другия вариант е като си прибирал навътре буталата на спирачните цилиндри, за да се съберат новите накладки да е влязъл въздух в системата, но е малко вероятно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andro_venom » 29 Ное 2007, 1:06

tsb_bg написа:Не става ясно за каква кола говориш, но ако спирачките са саморегулиращи след смяната трябва само да натиснеш 2-3 пъти рязко спирачка да избуташ накладките до край.
Другия вариант е като си прибирал навътре буталата на спирачните цилиндри, за да се съберат новите накладки да е влязъл въздух в системата, но е малко вероятно

Говоря за Е36. То до колкото знам няма много Е36 с Барабани ;)

От събирането на буталата въздух не може да везе по никъкъв начи
Докато чакам да"сработи " феродото педала ще ми е висок и ръчната няма да може да се опъва до край.
Навил съм пръчката която се развива от пластината за самурегулиране коато стои на едата накладка
GTI Не Мерси! M Power

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Ное 2007, 1:31

И аз казвам, че е малко вероятно при смяна на накладки да влезе въздух по системата, но това потъване на педала на спирачката е или от въздух, или от увеличени разтояние между накладките и барабана (неправилно регулиране) :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 29 Ное 2007, 1:58

Тая система с пластинките като цяло е малко калпава. С времето почват да се движат доста трудно и регулирането става по-бавно. Аз при мен проблема го реших така: разглобяваш сичко, почистваш шпилките и тия гайки със зъбчетата да се въртят малко по-лесно и събираш, като внимаваш да не обърнеш посоката на гайките, щото иначе почват постепенно да се отхлабват вместо да затягат. С една отверка нагласяш гайките да са навити до толкова, че като слагаш барабана да усещаш че влиза плътно, но да не го задържат като го завъртиш. Като го извадиш и сложиш 10ина пъти ше усетиш :mhihi: После наместваш хубаво гадните пластинки така, че като мърдаш гайката да прищракват и да си сигурен че я задържат, да не се разхлабва. Писал си че и ръчната не ти държи, така че проблем с въздух в системата няма. Проблема е точно в регулирането, опитай се да доближиш накладките максимално до барабана преди да затвориш, и би трябвало да почне да спира;)

П.П само гледай да е на двете гуми равномерно, иначе кофти;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andro_venom » 29 Ное 2007, 2:03

имено и аз ги раздвижвах и видях че каналите където зацепва пластинката са изтъркани за това идеята ми беше да купя нови.
Иначи знам как диества и аз като теб мисля че са малко недоизкусорени така да се каже. За това мисля да търся нови...
Ако имаш идеи за магазин споделяи ;)
GTI Не Мерси! M Power

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 29 Ное 2007, 2:08

Аз питах в бмв и ми казаха 20 евро за всичко, мисля че няма какво да се чудиш. Моите просто си бяха здрави, затова не ги смених. Питай в дару или камор, няма да е скъпо продава се комплект май
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andro_venom » 29 Ное 2007, 2:18

Еми ескта ще питам мерси
GTI Не Мерси! M Power

Назад към E36