Застраховка "Живот"?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Правите ли си застраховка "Живот"?

Анкетата свършва на 27 Дек 2007, 17:23

Да
8
18%
Не
30
68%
Изобщо не ме интересува
6
14%

Общо гласове : 44
младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от SkyWalker » 28 Ное 2007, 17:09

Имам от Български имоти :D
///M Club Member

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Ное 2007, 17:42

Темата май е неточно зададена и въпросът е правите ли пенсионна/спестовна застраховка живот.
Щото обикновенна в каското при злополука и аз имам.
А който е на заплата често м е включена в удръжките. За да не съдят фирмата при нещастен случай.
Само че тук става въпрос за друго.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 28 Ное 2007, 18:34

аз от застраховател 600ежро немога да взема за едно насрано огледало камо ли 50000лв че някои е пукнал те веднага е кажат умрелия има право само да получи парите треа тои да доиде

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 28 Ное 2007, 19:44

А РЕ МИшО КАКВО СЪРЦЕБИЕНЕ МИ ДОКАРА :D :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Val4eto » 28 Ное 2007, 20:12

Мишу написа:аз от застраховател 600ежро немога да взема за едно насрано огледало камо ли 50000лв че някои е пукнал те веднага е кажат умрелия има право само да получи парите треа тои да доиде

всичко си е до застраховател и компания

да,и аз имам към ДЗИ
условията са изгодни и не е проблем,ако пропуснеш една или две вноски,нещата са много гъвкави и търпят промени
Най-много обичам "форумни героини"
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 29 Ное 2007, 0:03

Да опитам да напиша отново, понеже снощи форума пак се срина :evil: Едната от длъжностите, които заемам, е фин. консултант в ДСК Гаранция. Правя всички видове застраховки, като любимите ми са "Смесените Застраховки - Живот". Аз самият имам такава и досега не съм намерил дори един минус за клиента, за клиент на моята компания. Казвам това, защото условията в различните компании са различни, както и политиките им на пазара. Понеже засегнахте AIG Life ще кажа, че те са компания с много изцеждащи и притискащи условия относно персонала. Това води до непрофесионално обслужване на клиентите от страна на техните консултанти, като единствената цел е да се вземат парите на клиента и да се подпише договор, без да са разбрали нуждите на клиента и дали това, което му предлагат е най-доброто за него самият. Мнението ми е такова, защото преди да започна да работя в ДСК Гаранция бях точно казано агитиран от техен служител. Отделно част от колегите ми във Варна са работили за AIG и са напуснали заради непостижимите планове, които мениджърите им са изисквали да постигат всеки месец. За сравнение ще кажа, че в AIG Life годишно удържат на клиентите си средно по 200лв. за поддръжка на полицата, като че ли е дебитна карта. Тази сума оскъпява вноската на клиента на годишна база, без значение дали той си е избрал спестовен план на база 1, 3, 6 месечна или годишна вноска. Има и други разлики, които не са в полза на потенциалните клиенти, но да не се впускам в подробности. И все пак държа да отбележа, че много зависи и от консултанта, на който ще попаднете, доколко професионално ще ви обслужи. Като цяло параметрите по една такава застраховка са доста и не бих могъл да ги обхвана тук в пост, дори и от професионална гледна точка. Това са неща, за които се говорят с клиента на 4 очи, за да получи нужната му информация, преди да сключи въпросният договор. Да знае за какво си дава парите. Нека е ясно, че вноските по този продукт не са като вноските по кредит от банка. Поне при нас, в ДСК Гаранция, има разбиране от страна на компанията при забавена вноска и т.н. На всеки може да се случи да се смени работата, при което да бъде затруднен финансово за определен период от време и да не може да си продължи вноската. Именно ние сме лицата, които изграждат образа на дадената компания у клиентите. И заради непрофесионалното обслужване и поведение на един такъв консултант даден клиент може никога да не стане клиент на дадена компания, въпреки че тя самата е добра.
В България тепърва започва бавно да се изгражда финансовата култура в хората и те да оценят общото и животозастраховането, както го правят гражданите на страни като Швейцария, Германия и Япония, където и най-малката вещ се застрахова, за живота да не говорим. Застрахователните компании не са пирамидите, които бяха примерно преди 10г. Сега във всяка компания има представител на Комисията по Финансов Надзор, който следи нещата вътре от страна на държавата. Друг е въпросът колко хора се упариха 96-97г. покрай пирамидите и деноминацията и сега трудно биха повярвали в нещо такова, особено като чуят, че срокът варира от 5 до 30 години. Но реалността е друга. Като цяло си заслужава човек да има такова нещо и колкото по-млад го започне, толкова по-добре за него самият ;) Въпрос на личен избор е кой коя компания ще избере и на какъв финансов консултант ще се довери, защото обслужването на клиента от страна на консултанта не приключва със сключнавето на договора и връчването на полицата, с това започва ;)

П.с.: всеки съфорумец, който прецени, че мога да съм му от полза професионално, без значение дали ще си прави Смесена застраховка живот при мен или в ДСК Гаранция, може да ми пише на ЛС. С радост ще му помогна.

Предишна

Назад към Извън Темата