Застраховка "Живот"?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Правите ли си застраховка "Живот"?

Анкетата свършва на 27 Дек 2007, 17:23

Да
8
18%
Не
30
68%
Изобщо не ме интересува
6
14%

Общо гласове : 44
ентусиаст
Аватар

Застраховка "Живот"?

Мнение от bobi_maxo » 27 Ное 2007, 17:23

Какво мислите за нея, необходима ли е? Дали си заслужава, като имате в предвид че е и със спестовен характер, т.е. накрая на периода(ако си жив!) ти възтановяват сумата + лихва?
Предложиха ми от една компания и се чудя дали да си направя както и на семейството ми!

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 27 Ное 2007, 17:38

Mисля, че ти сам си отговорил - подходяща е за семейни хора. Да не се случва, но това е като гарант, че семейството ти ще има "гръб" ако се случи най-лошото.
BMW only!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 27 Ное 2007, 17:44

имам вече застраховка злополука :mhihi:
хубаво е да имаш някаква такава застраховка никога не знаеш какво ще стане след време ;)
и една препоръка към скьорите за този сезон направете си една застраховка 5лв е нищо за което да се бръкнете толкова, че не се знае кои "Милър" ще прелети покрай вас ;) :help:
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Ное 2007, 17:53

Аз си напрайх в Алианц, като казах да ми теглят от дебитната карта. Не следя какво и кога теглят, но се оказа, че брокерката при която я направих напуснала, не предала документите и аз 4 години си мисля, че имам, а всъщност я анулирали без да ме питат, без да се обадят.. е така. Явно тук и големите компании не са това, което са.
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 27 Ное 2007, 18:00

Проблема точно в Алианц е, че ако не платиш две или три вноски ти прекратяват договар, застраховката и не ти връщат нищо. А дефакто при 20 годишен договор, е напълно възможно да ти се наложи да пропуснеш, 1-2 вноски и да останеш на сухо. Един познат направи такъв влог на сина си, с уговорката, че като има внася, кято няма не ванся и дефакто за периода в който не е платил застраховката не важи, послеси плаща всичко и се подновява. Да ама забравил да плати две вноски и му се обадиха от АЛианц, че прекратяват договора :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 27 Ное 2007, 18:05

Аз имам щото у4а в НСА и там ни искат ,но не съм се интересувал кво покрива тая застраховка :roll:
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Ное 2007, 18:16

bum_bum написа:Аз си напрайх в Алианц, като казах да ми теглят от дебитната карта. Не следя какво и кога теглят, но се оказа, че брокерката при която я направих напуснала, не предала документите и аз 4 години си мисля, че имам, а всъщност я анулирали без да ме питат, без да се обадят.. е така. Явно тук и големите компании не са това, което са.
категори4но да,карах майка ми да ми прави застр. при тях ,те вземат парите 2-3 пъти и никой не и казва 4е тази затраховка не е валидна ,ако не се сключва ли4но от мен...Опитаха се от клиент да ме направят служител,застр. агент,което си е тъпа схема,по която съм минал..В тоя ред на мисли,бях при AIGLife,които са бати сектата,при тях този 20 год. договор също е с спестовен характер но сумата,която си дал до момента не можеш да изтеглиш предсро4но,поне май първите 5 години,ако все пак искаш,ти се връщат около 20-30 процента,зависи коя година внасяш..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Ное 2007, 18:50

Ми аз им бях дал сметка с мой подпис, че разрешавам да се тегли. Никога сметката не е била празна. Що тогава го прекратяват? :roll: Даже и без да ме уведомят.
Оня ден отивам за гражданска в Алианц и оная вика 300лв за 320- ката при положение, че имам 13 години стаж кат шофер и без виновни катастрофи в последните там колко години беше. :shock: Викам- алооооооо в ДЗИ за 160лв напрайх на Додж 3.9 барабар съз зелената карта. Ай сиктир вече Алианц, яд ме е, че кредитните ми карти са там, ма като гледам как от полвин година забравят да ми дават месечните извлечения нема ги трая още много :twisted:
Изображение

ентусиаст
Аватар

в

Мнение от bobi_maxo » 27 Ное 2007, 18:54

sonny написа:Проблема точно в Алианц е, че ако не платиш две или три вноски ти прекратяват договар, застраховката и не ти връщат нищо. А дефакто при 20 годишен договор, е напълно възможно да ти се наложи да пропуснеш, 1-2 вноски и да останеш на сухо. Един познат направи такъв влог на сина си, с уговорката, че като има внася, кято няма не ванся и дефакто за периода в който не е платил застраховката не важи, послеси плаща всичко и се подновява. Да ама забравил да плати две вноски и му се обадиха от АЛианц, че прекратяват договора :shock:

Точно от тази компания идваха да говорят с мен!
Благодаря ти sonny, ще я питам агентката как стоят нещата с не внасянето на сумата. Мисля, че е редно да те подсещат както мобилните оператори подсещат(например!).
Има ли някой представа за други компании?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Ное 2007, 19:52

Всяка банка ги предлага. Без изключение. Навсякъде можеш да пробваш.
Кофтито е, че на практика представляват задължителен срочен депозит с ниска лихва.
Иначе са добре и си струват като застраховка. Но не се хвърляй на големи суми там. Много слаба възвращаемост и блокирани средства. Банките имат много по - добри инвестиционни продукти, често в продуктите им са интегрирани застраховки.
Задължително ще ти поискат ред документи, както и преглед при лекар, който може и да е посочен от тях и за твоя сметка.
Освен това: Има период, след който можеш да си теглиш натрупаната лихва, ако не се лъжа. След няколко години е, т.е. вече ще има натрупана някаква сума от лихви.

А ,да.
ПИТАЙ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РИСКОВЕ, КОИТО МОЖЕШ ДА ЗАСТРАХОВАШ!
Може да ти поемат лечение, необезпечено от здравната каса, да ти платят обезщетение при трайна/временна нетрудоспособност и т.н. С МАЛКА ДОПЪЛНИТЕЛНА ВНОСКА.(Мисля, че трайната нетрудоспособност алианц си я включват)
МОГАТ ДА ТИ Я НАПРАВЯТ ПЕНСИОННА, т.е. след срока на застраховката да ти дадат месечна рента, едиколко си години.
МОЖЕ ДА Е ИНВЕСТИЦИОННА, т.е. да избереш техни инвестиционни продукти, в които да ти вкарват парите от застраховката и накрая да не получиш лихва, а дивидент.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 27 Ное 2007, 20:38

:idea: застраховките в Алианц мисля, 4е нямат нищо общо с банката, картите, извлеченията и пр. ;)

аз не си правя, знам че е хубаво, ама имам чувството с тея хиляди застраховки, каско-маско, живот, злополука, граждаска... че си купувам параноя от компания :mhihi:

има сега един пиниз да се застрахваш до края на годината, връщат ти част от данъка за тази годиня, който си шарил на държавата, после си разтрогваш ако искаш договора януари с компанията, с лека глоба, примерно нямаш лихва за периода или ниска сума, но пък с данъка си + ;)

ако някой е наясно, моля да ни усветли :)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Ное 2007, 21:20

Nucl3arDru1D написа::idea: застраховките в Алианц мисля, 4е нямат нищо общо с банката, картите, извлеченията и пр. ;)

Аз не съм казал че имат. Това си е някаква твоя интерпретация, вероятно искаш да кажеш че спестовните застраховки нямат нищо общо с чисто рисковите, при които премията си е за застрахователя.
Казах: ВСЯКА БАНКА ГИ ПРЕДЛАГА.
Влез в която и да е банка и питай: "Искам спестовна застраховка живот". Да видим какво ще ти кажат и какво ще ти предложат.
Много банки са дилъри. Например Булбанк е дилър на Алианц. ДЗИ си имат, ДСК си имат застраховки. Застраховки правят застрахователните дружества, но много широко се предлагат от банките. Много банки са дилъри на повече от един животозастраховател, знаеш ли примерно в Германия колко такива фирми за животозастраховане има, продаващи на междунароодния пазар... И аз не знам, ама много. До такива се стига именно през банки, други брокери и т.н.

Общо взето имам ясна представа какво говоря и за какъв продукт става въпрос. Всичките препорък и идеи, които съм дал на Боби са верни и реални, и то точно за Алианц, заставам зад думите си.
И... не са го измислили Алианц. Ако имате затруднения с изнамирането на други такива застраховки, мога да помогна, има даже и доста варианти.

По въпроса ти, Nucl3arDru1D :
Няма никакъв пиниз. Просто до 10% от данъчната основа, дадени за застраховка ти се признават като необлагаем разход.
Т.е. може да се случи точно това. Плащаш си данъка, взимаш бележка от банката за застраховката и от данъчното ти връщат пари.
Само че: при нормалната застраховка каквото си платил, платил. Няма да ти го върнат ни януари, ни февруари месец, нито даже през март.
При спестовната : :mhihi: Наистина ли вярваш, че ще развалиш договор, стандартно за минимум 5 години, със застраховател, още месец след сключване и няма да има удръжки :)
И че ще си на далавера от тея удръжки? Изключено.
Всъщност, приятелю, знаеш ли какво ще се случи в най - честия случай? Банката ще т идаде документ за платените вноски. Ти ще идеш в данъчното и там ще ти възстановят, да кажем 20 % от вноските. А "напролет", каот не си плащаш, банката ще си задържи цялата натрупана вноска. Голяма далавера. Без да говорим, че влизаш в черен списък.
Освен ако не кажеш за коя банка/застраховател и за кой продукт говориш, може да проверим.
Иначе ако имаш няколко милиона за криене, можеш да извикаш шефа на застрахователно дружество, да ги развъртите ,ако е готов да си сложи главата в торбата... Той може и да може. Ама ти, като физическо лице, застраховче живот...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 28 Ное 2007, 0:23

де а имах милиони аз... :confused:

значи конкретно, още утре ще проверя как седят нещата и ще разкажа за трите "пиниза" с данъците, ако има интерес :idea:
* даряване на инвалид
* допълнително доброволно осигуряване
* :!: застраховката

за разликата м/у банката и застр. компания казах в контекста на неполучаване на месечните извлечения на колеката бум-бум ;)

що се отнася за това дали договорът за "незабавно инкасо" или "автоматичен превод", или както щете - всичкое до софтуер, ама това за друга тема.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Re: в

Мнение от ///peter » 28 Ное 2007, 9:16

bobi_maxo написа:
sonny написа:Проблема точно в Алианц е, че ако не платиш две или три вноски ти прекратяват договар, застраховката и не ти връщат нищо. А дефакто при 20 годишен договор, е напълно възможно да ти се наложи да пропуснеш, 1-2 вноски и да останеш на сухо. Един познат направи такъв влог на сина си, с уговорката, че като има внася, кято няма не ванся и дефакто за периода в който не е платил застраховката не важи, послеси плаща всичко и се подновява. Да ама забравил да плати две вноски и му се обадиха от АЛианц, че прекратяват договора :shock:

Точно от тази компания идваха да говорят с мен!
Благодаря ти sonny, ще я питам агентката как стоят нещата с не внасянето на сумата. Мисля, че е редно да те подсещат както мобилните оператори подсещат(например!).
Има ли някой представа за други компании?

Колега драсни ми един ред ще ти кажа къде да ходиш и ще те посъветват а и ти е близо там в изток :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Ное 2007, 15:38

в тая държава има ли нещо,което да функционира както си трябва,независимо в кой отрасъл :shock:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Следваща

Назад към Извън Темата