спортен филтър
Модератор: bum_bum
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
спортен филтър
има ли смисъл?
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Обсъждана е много тази тема, а аз все си мисля, че спортния филтър има, и положителен, и отрицателен ефект, въпроса е кой надделява.
Положителен ефект при конусен спортен филтър - пропуска повече въздух, съответно колата не се "задъхва" толкова много при високи обороти, а също вади и по-готи звук. Качествените спортни филтри могат да се карат много хиляди километри и се изплащат с доста по-рядка смяна от обикновените филтри.
Отрицателните черти - конусния спортен филтър смуче горещ въздух от двигателното отделение, защото при затровен капак вътре си става по-горещо отколкото отвън. Трябва да се направи heatshield някакъв, който да предпазва филтъра от горещия въздух от мотора.
Аз лично ако ще давам над 100 лева за филтър ще сложа спортен панелен филтър, на мястото на оригиналния, защото кутията е изчеслена много добре и до нея е отведен студен въздух (директно от решетката). На този етап не смятам спортните филтри за толкова добра алтернатива на евтините. Аз карам доста малко километри и няма да ми се изплати скъпия филтър никога. По-добре да се купят едни качетсвени свещи/кабели за свещи или скъпо масло.
Положителен ефект при конусен спортен филтър - пропуска повече въздух, съответно колата не се "задъхва" толкова много при високи обороти, а също вади и по-готи звук. Качествените спортни филтри могат да се карат много хиляди километри и се изплащат с доста по-рядка смяна от обикновените филтри.
Отрицателните черти - конусния спортен филтър смуче горещ въздух от двигателното отделение, защото при затровен капак вътре си става по-горещо отколкото отвън. Трябва да се направи heatshield някакъв, който да предпазва филтъра от горещия въздух от мотора.
Аз лично ако ще давам над 100 лева за филтър ще сложа спортен панелен филтър, на мястото на оригиналния, защото кутията е изчеслена много добре и до нея е отведен студен въздух (директно от решетката). На този етап не смятам спортните филтри за толкова добра алтернатива на евтините. Аз карам доста малко километри и няма да ми се изплати скъпия филтър никога. По-добре да се купят едни качетсвени свещи/кабели за свещи или скъпо масло.
BMW only!
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Аз се чудя дали има смисъл да си купя такъв за кутията като фабричен? Дали ще промени звука, дали ще върви повечко от нормалното?
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
Слагайте не го мислете много. Само ако се слага конусовиден гледайте да го изолирате да не смуче топло. Поне само миете омаслявате и газ. Иначе файда друга никаква. И малко звукът променя. Останалото е внушение

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Не си струва според мен.С такъв съм ама защото предния собственик го е сложил,аз не бих сложил никога
- Illusion
- Бургаското явление
-
според мен е по-добре със 

Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
ко ви пробутат някое менте наи мноо да си скапете мотора
трябва наистина добре да си изпълнява функцията да пречиства добре въздуха щот еи тия за по 10-20-30лв спират само по големите камъни
всичко друго минава кат куршум през филтъра и се удря някаде из двигателя
може да си представите какъв ефект ще има върху него

трябва наистина добре да си изпълнява функцията да пречиства добре въздуха щот еи тия за по 10-20-30лв спират само по големите камъни

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Само с филтър нищо не мож направи
Ама ако имаш излишни
200лв.
Давай ги и тва е
Место да се занимаваш с глупости намери си едни читави Иридиеви или
подобни свещи. Поне ще са благинка за ДВГ-то че имат по-голяма температура
на искрата и им трябва по-малко напрежение, което си е +
Тия фитри са само за парлама
Особено без чип, генерация и т.н.

200лв.

Место да се занимаваш с глупости намери си едни читави Иридиеви или
подобни свещи. Поне ще са благинка за ДВГ-то че имат по-голяма температура
на искрата и им трябва по-малко напрежение, което си е +
Тия фитри са само за парлама

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

12 мнения
• Страница 1 от 1