за маслото в мотора?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е-34/90-ти набор
Мечтае да кара: па нещо такова....ама по-як и на вид,и на мотор!!

за маслото в мотора?

Мнение от pumukal » 25 Ное 2007, 13:39

дано да не повтарям темата/порових се но не видях точно такава/!въпроса ми е дали е нормално за около 4-5 хил. километра и пръчката на маслото да е суха та суха????налях 1 литър,и стигна до минимума/долната черта!приятели с 3-ки,ми казват че е нормално,но пък чета че има и такива дето не им пипа грам масло???с мобил 10в-40 съм..добро ли е/
не е грешно да си поискаш-грешно е да ти откажат!!!!нека не бъдем грешници!

старши ентусиаст
Аватар

Re: за маслото в мотора?

Мнение от tsb_bg » 25 Ное 2007, 14:04

Според мен много харчи, въпроса е къде отива, дали го изгаря или имаш теч :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34

Мнение от nikolayyyyyy » 25 Ное 2007, 14:11

сигорно го гори,долеи и го проверяваи често че да не стане беля :)

Потребител
Аватар

///

Мнение от pumukal » 25 Ное 2007, 14:13

лошото е че са се паркирам в една кал.....и сутрин нищо не мога да видя,но май си го гори..как да разбера???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 25 Ное 2007, 14:22

Момчета, според техническите спцификации, за двигателте М52 е нормално да горят до 0,75 литра масло на 1000 (хиляда) километра. Да! Не съм в грешка - 0,75 литра на 1000 км. За дизелите е до 1,5/1000. За двигателиете М50 няма да е нещо по-различно, но не мога да твърдя със сигурност, защото не съм гледал :confused: , но по принцип при всяка по-нова генерация тези показатели намаляват. Ако разхода е по-висок от този, трябва да се търси проблема. Зареди масло до максимума и го засечи.
За маслото - 10W40, вместо 5W40, е добре, като се има предвид, че двигателя вече не е нов (до 100-150 х.км). А за призводителя, влез и в другите форуми или в общите теми. Всеки има различно мнение по въпроса, но всички се въртят около това - да си сигурен, че маслото не е менте.
Последна промяна pazokolarov на 25 Ное 2007, 14:37, променена общо 1 път
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

!!!!!!!!!!!!!

Мнение от pumukal » 25 Ное 2007, 14:36

е ти ме върна у първи клас........освен да си зема 10-на кила масло в багажника и да си налийййваммм./мерси все пак,че имаче щях да я водя в люлин да я види ники... :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Re: ///

Мнение от tsb_bg » 25 Ное 2007, 14:40

pumukal написа:... но май си го гори..как да разбера???

Провери дали ауспуха е само черен от саждите или и мазен от масло (като размажеш чернилката между пръстите си личи дали е сухо или мазно)

Потребител
Аватар

!!

Мнение от pumukal » 25 Ное 2007, 14:51

ще го пробвам и това ...по-късно.мерси!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 25 Ное 2007, 14:52

pazokolarov написа:Момчета, според техническите спцификации, за двигателте М52 е нормално да горят до 0,75 литра масло на 1000 (хиляда) километра. Да! Не съм в грешка - 0,75 литра на 1000 км. За дизелите е до 1,5/1000. За двигателиете М50 няма да е нещо по-различно, но не мога да твърдя със сигурност, защото не съм гледал :confused: , но по принцип при всяка по-нова генерация тези показатели намаляват. Ако разхода е по-висок от този, трябва да се търси проблема. Зареди масло до максимума и го засечи.
За маслото - 10W40, вместо 5W40, е добре, като се има предвид, че двигателя вече не е нов (до 100-150 х.км). А за призводителя, влез и в другите форуми или в общите теми. Всеки има различно мнение по въпроса, но всички се въртят около това - да си сигурен, че маслото не е менте.

то може така да го дават но това е в случай че я караш постоянно в червената зона - тогава е възможно да изгори толкова масло, ама ако си я караш нормално това е доста голям разход - то на двутактовите машини се сипва по-малко ... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 26 Ное 2007, 14:54

BMW5820iA написа:то може така да го дават но това е в случай че я караш постоянно в червената зона - тогава е възможно да изгори толкова масло, ама ако си я караш нормално това е доста голям разход - то на двутактовите машини се сипва по-малко ... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това са гранични стойности за разхода на масло, след преминаване на които се пристъпва задължително към ремонт. Защото двигател, който да не гори масло - няма. А колко ще гори - зависи от доста фактори, не само от "червения сектор".
Колегата се трвожеше, до колокто успях да рабера, за разхода на маслото и дали е направил верния избор за марка.
Нека първо засече колко масло заминава и после да си чешем езиците ;)
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 26 Ное 2007, 15:20

значи за 4-5хил.км е изгорил 1.5л
както ти казаха,зависи от начина на каране,дали пуши отзаде,провери нялагането,смени маслото...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 26 Ное 2007, 22:10

аз пък налях Castrol Magnetic 10W40 което масло някой колеги тук от форума не одобриха ,но трябва да ви кажа ,че след близо 4 000 км тази сутрин проверявах щеката и се оказа,че маслото не е мръднало ..Е, нещо да кажете ? Особено за онова фенче от Хасково ,което беше споменало,че той такава чернилка не наливал в колата си ...

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 26 Ное 2007, 22:21

sineok_pi4_ написа:аз пък налях Castrol Magnetic 10W40 което масло някой колеги тук от форума не одобриха ,но трябва да ви кажа ,че след близо 4 000 км тази сутрин проверявах щеката и се оказа,че маслото не е мръднало ..Е, нещо да кажете ? Особено за онова фенче от Хасково ,което беше споменало,че той такава чернилка не наливал в колата си ...
азсъм фенчето...тва масло е за москвичи :mhihi: :mhihi: има си бистри масла за колите ни...тва фенчедето го споменаваш е препатил от такова масло-черничко та затова ти го казва :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 26 Ное 2007, 22:28

Забелязъл съм, че уж еднакви масла (10W40) мАторЯ ги пипа различно. В това отношение съм доволен от АЦ Делко, но пък с него сутрин повдигачите изтракват за около 3 - 4 секунди :( Дайте предложение за масълце дето да не чувам ТДС характерни звуци сутрин :mhihi: :mhihi: :mhihi: , пък и да не го лапка ламята :lol: :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 26 Ное 2007, 22:49

Айде,айде ТДС-а трака заради друго 8) ,ти вземи смени повдигачи или там пулове както им викате в Софето и маслото хич нама да ти пречи.
Сложи си присадка "СТОП" 5 кинта - обезшумява ги и още куп други полезни неща бе за 5 кинта направо супер

Следваща

Назад към E34