Да шофираме нормално, толкова ли е трудно?
Модератор: Общи модератори
Да шофираме нормално, толкова ли е трудно?
Днеска на края на деня си щях да излезна от колата и да пребия един дядка. Кво им става на тия шофъори?
Как може кой им дава на тия откачалки книжки бе
Днеска един драйвър ми изкокна на 10м преди кръговото движение от някаква далечна лява уличка, пресичайки 3-те платна в едната посока и като пич си реши, че маркировката непрекъсната линия е за простосмъртните, и си премина в моето платно на неколцина метра от мен.
Как спрях и аз не знам. Последното, което помня е че скочих върху спирачката. Отварям очи, гледам, че съм спрял на около 10-20см не мога да преценя, докато се осаферя оня беше издухал.
Правя ляв завой някакъв срещу мен, оглеждам се за мигач, няма нищо чакам 2-3 секунди стои на едно място, продължавам със завоя, какво му хрумна като даде рязко газ на дясно... после видях, че е жена.
И така цял ден, някакви изобщо са забравили за какво служат мигачите, да не говоря за дългите и халогените.
А най-якия номер е от средна лента да завиеш на ляво, че да си направиш завоя, отзад да гълтат прахта.
Движа се в средна лента на около 5-6 метра от кръстовището, зелено тръгвам бам някакъв ме изпреварва и спира пред мен, за да завие.
Как може кой им дава на тия откачалки книжки бе

Днеска един драйвър ми изкокна на 10м преди кръговото движение от някаква далечна лява уличка, пресичайки 3-те платна в едната посока и като пич си реши, че маркировката непрекъсната линия е за простосмъртните, и си премина в моето платно на неколцина метра от мен.
Как спрях и аз не знам. Последното, което помня е че скочих върху спирачката. Отварям очи, гледам, че съм спрял на около 10-20см не мога да преценя, докато се осаферя оня беше издухал.
Правя ляв завой някакъв срещу мен, оглеждам се за мигач, няма нищо чакам 2-3 секунди стои на едно място, продължавам със завоя, какво му хрумна като даде рязко газ на дясно... после видях, че е жена.
И така цял ден, някакви изобщо са забравили за какво служат мигачите, да не говоря за дългите и халогените.
А най-якия номер е от средна лента да завиеш на ляво, че да си направиш завоя, отзад да гълтат прахта.
Движа се в средна лента на около 5-6 метра от кръстовището, зелено тръгвам бам някакъв ме изпреварва и спира пред мен, за да завие.

Честито, докато не върнат граждансттвото и докато инструкторите не спрат да грледат между краката на ученичките нема се опраиме. То и мойта жена вика искам книжка да изкарам и да ми веземш кола, а аз се опитвам да и обясня, че тя пазарска количка не може да кара и, че ще трябва кат се роди детето шофьор за детската количка да наемам, ама тя не ми вярва, така е, хората са казали от жена шофьор и от негър скиор не стааа. То се едно циганин банкер да стане
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: Да шофираме нормално, толкова ли е трудно?
acer написа:...някакви изобщо са забравили за какво служат мигачите...
ако ме питаш мене някой изобщо незная за какво са па камо ли да са забравили

sonny написа:...така е, хората са казали от жена шофьор и от негър скиор не стааа. То се едно циганин банкер да стане
Абе има и единици разни дето карат.
А иначе един познат инструктор ми беше разправял как гостувал в някакво тв предаване и водещата го питала:
"Според вас жена може ли да стане добър шофьор?"
и той отговорил:
"Еми не!Не може!И сега ще ви кажа защо.Просто на жените,това е научно доказано,лявата половина от мозъка дава грешни сигнали!"

а иначе тва за циганина банкер разби

Последна промяна VesoPesa на 26 Ное 2007, 21:02, променена общо 1 път
- Гост
-
аз се надявам ,че утре половината кошници нема да запалят и ще сме наполовина ....! то да не се смея ,че и аз съм за акумулатор...
и дано така-цела зима ,па на летоска ше му мислим-некои ше идват към столицата да станат гражданье,ние ке бегаме към морето..... и те така те!!! минаването покрай зоологическата е екстремно -ако задължително се налага да минете от там ако идвате от хладилника като стигнете до затворената на ляво улица-си минете без никакъв проблем покрай знака,след десния завой си минавате покрай багерите спокойно и после надолу към зоопарка сте си сами в лентата.

и дано така-цела зима ,па на летоска ше му мислим-некои ше идват към столицата да станат гражданье,ние ке бегаме към морето..... и те така те!!! минаването покрай зоологическата е екстремно -ако задължително се налага да минете от там ако идвате от хладилника като стигнете до затворената на ляво улица-си минете без никакъв проблем покрай знака,след десния завой си минавате покрай багерите спокойно и после надолу към зоопарка сте си сами в лентата.

- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Ти отиди в Букурещ да караш пък да те видя колко ще остискаш да со по правилата.Относно завиването от средна лента наляво съм ЗА то даже се светнаха и направиха и маркировка.Ама колегата явно е КЛАСИК и му прави кеф да чака на опашка при положение че средната е доста по свободна а и няма да пречи на никого,ако се съобразява.Може пък да не обича да внимава и да се напрага излишно.Ама поне кола си е подбрал като за темперамента си де 

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Ммм да може да се каже,че и аз съм за защото ми е супер неприятно с Е34 на кръстовище да правя по 2-3 маневри за да направя обратния завой.А иначе за жените-не всичките,бате,не всичките........ има такива женички дето знаят какво правят,обаче и тях ги нарочват за некадърни заради някой,найстина такива,представители на нежния пол
sonny написа:Честито, докато не върнат граждансттвото и докато инструкторите не спрат да грледат между краката на ученичките нема се опраиме. То и мойта жена вика искам книжка да изкарам и да ми веземш кола, а аз се опитвам да и обясня, че тя пазарска количка не може да кара и, че ще трябва кат се роди детето шофьор за детската количка да наемам, ама тя не ми вярва, така е, хората са казали от жена шофьор и от негър скиор не стааа. То се едно циганин банкер да стане
Като се започне с едни такива изказвания, темата отива на 180 градуса от смисъла си... От жена шофьор до жена със самочувствие на шофьор има разлика, същото важи и за вас, мъжете. Да не би всички да сте роднини на Шумахер?
Познавам жени, които карат много добре, и такива които са потенциални убийци. Но така е при мъжете. Още повече , че приятелки с малко практика и скорошно взета книжка, не смеят да излизат през седмицата да карат, камо ли сами или в пиковите часове.
София не е пригодена за толкова голям брой автомобили. Няма места и за паркиране, за каране, а скоро и за ходене

I'm a little bit of everything
all rolled into one
So take me as I am
This may mean you'll have to be a stronger man
Rest assured that when I start to make you nervous
and I'm going to extremes
tomorrow I will change
and today won't mean a thing
all rolled into one
So take me as I am
This may mean you'll have to be a stronger man
Rest assured that when I start to make you nervous
and I'm going to extremes
tomorrow I will change
and today won't mean a thing
- anabella
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 325xi touring
Ще ме прощавате, обаче тази тема за жената-шофьор много се изтърка и вече дори не ми е смешна. Много мразя някой да обобщава. Вярно, има отвратително некадърни шофьорки, но и сред мъжете не са малко чифтокопитните.
Проблемът не е в жените или хората от провинцията. Проблемът е липсата на паркинги, многото автомобили, голяма част от които паркирали по улиците и тротоарите и изконната черта на българина да се прави на тарикат/ка.
Колегата пита дали е толкова трудно да се шофира толерантно. Ами не е. Даже е много по-лесно.
Проблемът не е в жените или хората от провинцията. Проблемът е липсата на паркинги, многото автомобили, голяма част от които паркирали по улиците и тротоарите и изконната черта на българина да се прави на тарикат/ка.
Колегата пита дали е толкова трудно да се шофира толерантно. Ами не е. Даже е много по-лесно.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Те повечето жени зад волана са си потенциални убийци... най-тъпото е, че като им го кажеш и почват да ти се обиждат... то верно има мъже-путки, дето не могат да карат, само че ако има 20% мъже, дет не знаят къде се намират, то има МАХ толкова жени, дето са примерно около средното ниво (не повече)... на такива неща съм се нагледал вече, че (почти) нищо не може да ме впечатли... жените и старците са СИ и остават най-опасните водачи на МПС... едните щото не са се научили, вторите щото вече са забравили как се правеше...
Както казваше моят инструктор на една желаеща да стане потенциална убийца - "Ми момчето може да кара, т'ва да не е жена!"
Знаеш ли.... такива "вярващи" като теб, дето още не са прогледнали.... вземи 1 седмица и наблюдавай случващите се кретении около теб кой и как ги създава - ще ти направи впечатление, че повечето мъже са тарикати и карат така, което не значи незнание да шофираш.... от друга страна повечето жени просто не могат да шофират... и си личи... т'ва не може всеки ден на отиване и връщане от работа да ми се случват поне по 8-10 случки (говоря общо за всички създадени ситуации), създадени от некадърни шофьорки.... тва според теб малък процент ненаучени шофьорки ли са??? Що се опитваш да защитаваш теза, дето е загубена отдавна...
Ше взема да направя една такава тема, дето всеки да попълва в нея простотии на пътя, направени от "шофьорки".... но не говорим за кретения от тарикатлъщина, ами от незнание за това какво се случва около нея...
Както казваше моят инструктор на една желаеща да стане потенциална убийца - "Ми момчето може да кара, т'ва да не е жена!"
anabella написа:Ще ме прощавате, обаче тази тема за жената-шофьор много се изтърка и вече дори не ми е смешна.
Знаеш ли.... такива "вярващи" като теб, дето още не са прогледнали.... вземи 1 седмица и наблюдавай случващите се кретении около теб кой и как ги създава - ще ти направи впечатление, че повечето мъже са тарикати и карат така, което не значи незнание да шофираш.... от друга страна повечето жени просто не могат да шофират... и си личи... т'ва не може всеки ден на отиване и връщане от работа да ми се случват поне по 8-10 случки (говоря общо за всички създадени ситуации), създадени от некадърни шофьорки.... тва според теб малък процент ненаучени шофьорки ли са??? Що се опитваш да защитаваш теза, дето е загубена отдавна...
Ше взема да направя една такава тема, дето всеки да попълва в нея простотии на пътя, направени от "шофьорки".... но не говорим за кретения от тарикатлъщина, ами от незнание за това какво се случва около нея...
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
body написа:Ти отиди в Букурещ да караш пък да те видя колко ще остискаш да со по правилата.Относно завиването от средна лента наляво съм ЗА то даже се светнаха и направиха и маркировка.Ама колегата явно е КЛАСИК и му прави кеф да чака на опашка при положение че средната е доста по свободна а и няма да пречи на никого,ако се съобразява.Може пък да не обича да внимава и да се напрага излишно.Ама поне кола си е подбрал като за темперамента си де
Да ама да ти кажа че излизам от кожата си като някой тарикат тръгне да прави ляв от средна лента и светофара е с отделни секции и той си седи на червено за ляв завой ама в средна лента, а аз дето съм за направо заедно с още 50 будали зад мен си гледаме зеленото и не мърдаме а чакаме с надеждата джигита да му светне най после зелено та да освободи да се минава. И да ти кажа точно ей тия прават задръстванията, а не толкова многото коли, основният ни проблем е в културата на каране и това че няма ЗДП, защото с 10лв съм цар, мога и човек да си позволя да блъсна ама тарифата е 1000

- anabella
- младши ентусиаст
-
Mollov написа:Те повечето жени зад волана са си потенциални убийци... най-тъпото е, че като им го кажеш и почват да ти се обиждат... то верно има мъже-путки, дето не могат да карат, само че ако има 20% мъже, дет не знаят къде се намират, то има МАХ толкова жени, дето са примерно около средното ниво (не повече)... на такива неща съм се нагледал вече, че (почти) нищо не може да ме впечатли... жените и старците са СИ и остават най-опасните водачи на МПС... едните щото не са се научили, вторите щото вече са забравили как се правеше...
Както казваше моят инструктор на една желаеща да стане потенциална убийца - "Ми момчето може да кара, т'ва да не е жена!"anabella написа:Ще ме прощавате, обаче тази тема за жената-шофьор много се изтърка и вече дори не ми е смешна.
Очевидно тук не може да се спори по простата причина, че всички тук са безгрешни и перфектни. И, да, оглеждам се и много по-често "мъже" ми застрашават живота отколкото жени. Просто виждате това, което искате да видите. И коментарът ми беше насочен най-вече към това, че се обобщава, а не се коментират обективно нещата.
- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Обърни че съм написл ЧЕ ТРЯБВА ДА ВНИМАВАШ!!! Само при това положение.В никакъв случай не си позволявам да прецакам някой,напротив смятам че съм много колегиален.И много отмъстителен към селските тарикати.Макар и с коли за над 100 000лв.
Последна промяна body на 26 Ное 2007, 21:58, променена общо 1 път
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
anabella написа:Ще ме прощавате, обаче тази тема за жената-шофьор много се изтърка и вече дори не ми е смешна. Много мразя някой да обобщава. Вярно, има отвратително некадърни шофьорки, но и сред мъжете не са малко чифтокопитните.
като гледам на тебе не само лявото полукълбо на мозъка,а и двете ти дават грешни сигнали

Виж сега проблема е в еманципацията и в селяните точно

Сега ще ти го обясня просто и кратко.
Жените не могат да карат,както написах по-горе е научно доказано,много рядко се срещат изключения

Сега за селяните.Виж мила,то има селяни и селяни,едните са Селяни със селски маниер,а другите селяни дето имат поне малко култура

Да продължим нататък.
Паркингите.Абе я да те питам в центъра на София къде да се направат паркинги че мен не ми е много ясно,ти може би по центъра не излизаш,ми да за какво нали в люлин всичко си имате че и център собствен си имате

Многото коли.Еми сладурано то многото коли идват от това че всичките гъски(с извинение) искате коли щото мислите че ше ви е много скъпо да си хванете такси от вас до козметика и после от козметика до мола и от мола до вас и за това някой ви купува изживяли пътя си кашони,дето едва не се разпадат и задръствате с неадекватните си действия кръстовищата.
Викаш свети ми зелено аз ше се набия в кръстовището,въпреки че ше остана вътре и ше го задръста,за вко да чакам другото зелени и да си мина спокойно като пред мене колоната се изтегли

в заключение на нервния си изблик ще кажа че докато има такива дето мислят като тебе никога няма да има нормално движение на автомобилите в София и другите големи градове в България

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
anabella написа:Очевидно тук не може да се спори по простата причина, че всички тук са безгрешни и перфектни. И, да, оглеждам се и много по-често "мъже" ми застрашават живота отколкото жени. Просто виждате това, което искате да видите. И коментарът ми беше насочен най-вече към това, че се обобщава, а не се коментират обективно нещата.
миличка айде да споделиш с мене и с колегите с какво точно мъже ти застрашават живота

- anabella
- младши ентусиаст
-
VesoPesaW123 написа:anabella написа:Очевидно тук не може да се спори по простата причина, че всички тук са безгрешни и перфектни. И, да, оглеждам се и много по-често "мъже" ми застрашават живота отколкото жени. Просто виждате това, което искате да видите. И коментарът ми беше насочен най-вече към това, че се обобщава, а не се коментират обективно нещата.
миличка айде да споделиш с мене и с колегите с какво точно мъже ти застрашават живота
Контекста, драги