Сбогом на оръжията!!!
Модератор: Общи модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Казармата е хубаво нещо наистина лошите неща се забравят бързо или ако не си ги забравил вече гледаш от смешната страна на нещата
Аз за 1 година в Русе мога да кажа че толкова комари до сега не са ме хапали
но си беше пълен майтап
След леко преместване се оказах в Болярово,
За тези които не се сещат това се пада на около 30км от границата с Турция
Ей там беше вече казарма точно в оригинал
Физическата подготовка беше на някакво си супер високо ниво иначе анархията си е анархия
Друго си е да дойде ротния пиян в 2 посред нощ и да изкара цялото спално подредено на плаца по канап все едно си спите в спалното то не че имаше някаква разлика зимата вънка вътре температурите бяха еднакви комина запушен и спалното без 3 прозореца така че всичко в момента се гледа от веселата страна на нещата и просто трябва да си бил там за да се промени нещо в теб като мъж
Последните години нещата доста явно са се променили както казват някои колеги приличало повече на бригада от колкото на казарма но едно време си беше друго нещо ,лично моя опит е от 92-93та година
Според мен казарма трябва да има и то най вече за мамини синчета

Аз за 1 година в Русе мога да кажа че толкова комари до сега не са ме хапали

След леко преместване се оказах в Болярово,
За тези които не се сещат това се пада на около 30км от границата с Турция

Друго си е да дойде ротния пиян в 2 посред нощ и да изкара цялото спално подредено на плаца по канап все едно си спите в спалното то не че имаше някаква разлика зимата вънка вътре температурите бяха еднакви комина запушен и спалното без 3 прозореца така че всичко в момента се гледа от веселата страна на нещата и просто трябва да си бил там за да се промени нещо в теб като мъж

Последните години нещата доста явно са се променили както казват някои колеги приличало повече на бригада от колкото на казарма но едно време си беше друго нещо ,лично моя опит е от 92-93та година

Според мен казарма трябва да има и то най вече за мамини синчета

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Казармата, сигурно интересни спомени за много хора.
И толкова.
Истории от типа "Старото си ляга на леглото до прозореца. Двама зайци клатят леглото. Един заек им дава ритъм да клатят, тонално рецитирайки "тутуф-тутуф". Отвън трима зайци с клони на главите притичват край прозореца.
Смисълът на сценката: Старото се е уволнило и пътува с влака за вкъщи, като се любува на гледката."
Гигигигигиги...
Моето лично мнение е че казармата е боза.
Мъж там не се става, просто на тея годин исе възмъжава. Питайте някой, дето не е отишъл веднага в казармата, а е изкарал висше да кажем лекар или счетоводител и после са го взели в казармата. Мъж ли е станал там, или казармата му е попречила да се реализира и го е събрала с такива, дето по - добре да не го събира.
В света няма сериозна армия, която да е "гражданско опълчение", както беше при нас. Буквалн ое смешно, без да говорим, че много от сериозните оръжия и тактики за този тип армии са засекретени, иначе все едно да ги публикуваш във вестника.
Така че да си внушавате че там сте станали армия е едно, друго е ефективните бойни действия.
Друг е въпросът обаче, че ние се втурнахме да градим армия на гол тумбак.
Пари няма, финансираме американските операции.
Военновъздушен и военноморски флот няма, ние ше го модернизираме.
Ракетите си ги нарязахме(вкл. и тея срещу градушка, че много свалят самолети), а ше градиме отбрана.
Взимаме по 500 лева заплата, а 20% от БВП ще ни отива за "отбрана". Нашата ли, чужда ли...
Та ние не сме за тоя тип армия, който се опитваме да направим. Но ще видим какъв урод ще излезе.
Против казармата. Нямаше грам логика в нея, освен че вдигнахме вили на всеки полковник.
И толкова.
Истории от типа "Старото си ляга на леглото до прозореца. Двама зайци клатят леглото. Един заек им дава ритъм да клатят, тонално рецитирайки "тутуф-тутуф". Отвън трима зайци с клони на главите притичват край прозореца.
Смисълът на сценката: Старото се е уволнило и пътува с влака за вкъщи, като се любува на гледката."

Гигигигигиги...
Моето лично мнение е че казармата е боза.
Мъж там не се става, просто на тея годин исе възмъжава. Питайте някой, дето не е отишъл веднага в казармата, а е изкарал висше да кажем лекар или счетоводител и после са го взели в казармата. Мъж ли е станал там, или казармата му е попречила да се реализира и го е събрала с такива, дето по - добре да не го събира.
В света няма сериозна армия, която да е "гражданско опълчение", както беше при нас. Буквалн ое смешно, без да говорим, че много от сериозните оръжия и тактики за този тип армии са засекретени, иначе все едно да ги публикуваш във вестника.
Така че да си внушавате че там сте станали армия е едно, друго е ефективните бойни действия.
Друг е въпросът обаче, че ние се втурнахме да градим армия на гол тумбак.
Пари няма, финансираме американските операции.
Военновъздушен и военноморски флот няма, ние ше го модернизираме.
Ракетите си ги нарязахме(вкл. и тея срещу градушка, че много свалят самолети), а ше градиме отбрана.
Взимаме по 500 лева заплата, а 20% от БВП ще ни отива за "отбрана". Нашата ли, чужда ли...
Та ние не сме за тоя тип армия, който се опитваме да направим. Но ще видим какъв урод ще излезе.
Против казармата. Нямаше грам логика в нея, освен че вдигнахме вили на всеки полковник.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
D3BEP написа:...Истории от типа "Старото си ляга на леглото до прозореца. Двама зайци клатят леглото. Един заек им дава ритъм да клатят, тонално рецитирайки "тутуф-тутуф". Отвън трима зайци с клони на главите притичват край прозореца.
![]()
![]()
![]()
Гигигигигиги...
D3BEP отново изкърти

евала

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Дзвера отново отваря очи..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Тя и ментата съсипва живота,а по въпроса за тва което си писал за казармата можем да го видим и в цивилния живот!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
И аз съм на мнението че казармата е губене на време
Ще ходим аз някой комплексар да ме бръчка не мерси 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз не съжалявам ,че ще премахнат наборната военна служба.Това е дупка в живота на младия мъж, пропуснато време , за което човек може да се устрои някъде и да си му потръгне живота. Толкова много пари ни е коствала тази армия ,че ако сме последвали примера на прекрасната Швейцарска държава , досега много неща да не са такива "мухлясали" ... Сега почти цялата техника е или изгнила от стояне или изкупена на дъмпингови цени от свои хора. Запасите от части,инвентар и оръжия пък са огромни,но както често дават и по телевизията всичко отива по дяволите
Аз макар и да не съм видял кой знае колко тежка служба,както някой от вас говореха за Балкан, екстремно ниски температури ,съжалявам за тази една година
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
От 10 годи6ен се 4удех как да я избегна казармата и успях
хвана ме закона за над 27 годи6ни ,нали съм дрът ве4е
Брат ми влезе януари 95 и се уволни следва6тия юни,заедно с него се уволниха влезли 6 месеца след него,хвана ги закона за 1 година,брата бе6е прее..ан
От никой не съм 4ул да е нау4ил не6то кой знае колко полезно,освен 4е някой се нау4ават да пу6ат там
,някои дебелеят,други отслабват,някои заякват...А каляването и дисциплинирането ,което изпуснах,си го наваксах по-късно в цивилния живот в ба4кане в странство..
Та така...

Последна промяна Bogat-Beden на 26 Ное 2007, 16:10, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
SKISA написа:аз по-добре да не почвам....! ама:
при минус 25 -наряд да пазя два изтърбушени танка! с караулното сме се разбрали да врътнат ако дойде проверка по телефона....! телефона е с манивелка! увил съм се с гъбината и кабелчето на телефона е закачено за единия пръст на ръката!! е мноо силно бие тоя 36 волтов ток мааму...! фтомата се крие под гъбината ,щото иначе от студа железото лепне по кожата и сваля части от нея!
Незнам кво се хвалите с тия -25 градуса

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
Казармата дава на всеки каквото си заслужава!Педала си става просто по-голям педал,а мъжките момчета успяват да отсеят полезното от мнгото простотии!!!!
s
Против съм!
Само ми загубиха 1,5г. от живота!
Мъжки момчета не се става в казармата, това си е по рождение, или когато почне да те шиба живота!
Изкарал съм 1 година в Лом, и 6 месеца в Елхово.
Но най-голямото ми успокоение е, че след казармата така се случи че шибах една дето беше женена за ст.лейтенант в Божурище.

Мъжки момчета не се става в казармата, това си е по рождение, или когато почне да те шиба живота!
Но най-голямото ми успокоение е, че след казармата така се случи че шибах една дето беше женена за ст.лейтенант в Божурище.

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
Re: s
bobi_maxo написа:Против съм!
Но най-голямото ми успокоение е, че след казармата така се случи че шибах една дето беше женена за ст.лейтенант в Божурище.![]()
![]()
Що правиш така ве момко?Можело да ти напраявт опело после!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Гост
-
казармата е катализатор и мръсника си проличава и става още по-голям мръсник,а читавия също си личи....! загубено или не-беше задължително*с малки изключения* и въпреки,че можех да съм 9месеца ,заради влизане висше-електроника - бях 5г * не по моя инициатива ,ма така се случи* и тогава ми идеше да се гръмна,но сега вече не ми се вижда толкова загубена работа. единствено тия неща ,дето бяха и се научиха при по-добра организация можеше да стане за половината време,ма ...така било! учат се доста читави неща и най-вече се променя манталитета и разбираш,че акто ти е студено требва сам да се оправиш ,щото тате го нема да ти запали печката,а като ти е жега ше се полееш с една кофа с вода ,а нема да квичиш на мама да пусне климатика..... но читавите хора са си читави навсякъде-там малко се възмажава ,но не е задължително!!!
не съм за наборната служба-щом са го измислили платено има достатъчно момчета ,които нямат възможност в града си или работа и ще се хванат и ще го работят....! трябват им и малко кадърни кадри ,ама с това дето е сега нема кой да остане нито за тия пари ,нито за тия права,нито за тия привилегии.....!
аз не съм работил и един ден след като завърших,щото тогава дойде демокрацията и си беше глупаво да висиш у некое поделение ,докато хората навънка правят пари... и то много пари! но ако беше останало тошовото време сигурно щех да си остана шапкар....! хирибините беха много ,парите -също,а и специалността беше арна...! ма -свирено!!!
не съм за наборната служба-щом са го измислили платено има достатъчно момчета ,които нямат възможност в града си или работа и ще се хванат и ще го работят....! трябват им и малко кадърни кадри ,ама с това дето е сега нема кой да остане нито за тия пари ,нито за тия права,нито за тия привилегии.....!
аз не съм работил и един ден след като завърших,щото тогава дойде демокрацията и си беше глупаво да висиш у некое поделение ,докато хората навънка правят пари... и то много пари! но ако беше останало тошовото време сигурно щех да си остана шапкар....! хирибините беха много ,парите -също,а и специалността беше арна...! ма -свирено!!!
Последна промяна Гост на 26 Ное 2007, 21:20, променена общо 1 път