с kaтaлизатор или без е по- добре да го махам ли или не

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 25 Ное 2007, 15:01

Въпроса не е финансов,когато сложих моя резонатор се изръсих 100лв с монтажа,уж хубав уж нз си кво...НО :idea: Човека,който ми го слага си ми го каза...това е временно решение на проблема и е достатъчно едно пътуване София-Бургас с постоянни обороти ~4К RPM за да си замине резонатора...точно така и се получи,звука се промени,след 3К RPM почна да се чува като звънлива ламарина...така,че ако ще и 1000лв да е тоя резонатор,с поцинковани ръбове и златно покритие...бошлаф история е...до време... ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 25 Ное 2007, 15:29

не изгаря толкова лесно ,аз с моя на М43ката карам вече няколко хиляди звука си е ок ,преди това с избушения катализатор дрънчеше на ламарина

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 26 Ное 2007, 10:45

Някой има ли наблюдения за тези универсални катализатори дето са по 300-400лв що за стока са. При мен като ходих на елкон мериха и газовете и всичко беше в норма, също и ламбда сондата бе ок, но уви нещо ми се струва че колата с зор върви, че реших да го махам,но като питах ми казаха че ако искам да ми отново тиха,няма друг вариант дори и с резонатор освен да сложа нов катализатор. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Мнение от EnthusiasT » 27 Ное 2007, 19:12

колега изобщо не се чуди - махай го! Изобщо не ти трябва. Аз имах същия мотор и като махна катализатора разликата беше много голяма! на булевард сливница 102 има много хубав сервиз за ауспуси - аз лично сам много доволен препоръчвам го на всички

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 27 Ное 2007, 19:43

EnthusiasT написа:колега изобщо не се чуди - махай го! Изобщо не ти трябва. Аз имах същия мотор и като махна катализатора разликата беше много голяма! на булевард сливница 102 има много хубав сервиз за ауспуси - аз лично сам много доволен препоръчвам го на всички

и аз монтирвах и махах генерации некаде по сливница май там, при едни араби ли турци ли беха не разбрах ама беше около Кенар.

Предишна

Назад към E36