Софийските мъгли или часът на маломощните коли ...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Софийските мъгли или часът на маломощните коли ...
Драги съфорумци ,сега ще ви разкажа една историйка ,която ми се случи вчера късно през ноща . Последната седмица с тази тежка мъгла и ниски температури шосетата станаха невероятно хлъзгави
Често издебвам моменти ,когато на близо няма други коли и си пързулвам дер гросе дойче катафалкен
Та снощи към 03:00 часа си тръгвам от офиса към нас да си лягам, навсякъде пустош, само някое друго такси се влачи като свински черва ... Карам по канала и бул.България и наближавам голямото кръстовище за Иван Вазов и Военно медицинска академия (акад.Иван Гешов) и си викам на ум "Абе я да свия в дясно ,да мина и да си "направя" оня широкия обратен завой ,та да вдигна налягане по вените преди лягане
Стигам светофара от който трябва да тръгна с вратите ,пред мен само 2 коли а в останалите части на кръстовището празно та празно ... Спрях на 10-ина метра зад тях и чакам да тръгнат ,та като се отдалечат да си действам на спокойствие
Чакам си аз и изведнъж зад мен някакви светлини ми пробляснаха в огледалото за обратно виждане "а наляво,а надясно" - пързаляне с левите и десните врати
Малко се стреснах и включих първа да се изнасям ,защото незнаех тоя дали си контролира колата или я е изпуснал
Слава богу, вкара я някак в пътя, сива Е39-ка от първите
Пичовете 3-ма души в колата се залепиха зад едната кола за ляв завой и те да пързалят, викам си "охаааа тук ще има паралелен дрифт" и сърцето ми почна да хлопа ...
Тръгват и почват с вратите напред ,аз
първа и веднага втора ,комбито тръгна разкошно настрани,мазно та знае ли се
Получи се абсолютно паралелен дрифт,момчето на задната седалка в Е39-ката ме гледаше и сияеше на задното стъкло а аз направо на 7-мото небе
Завоя е 180 градуса
Дойде един момент в който шофьора отпред стресна ли се,какво стана май си помисли ,че ще отиде в бурдюра и май ряако върна газта ГРЕШКА,започнаха се едни камшици а наляво а надясно абе грозна гледка
Хайде едвам едвам я овладя тая кола и уплашен забави темпото а аз подадох газ и на втора минах покрай тях ,гумите ми буксуваха в движение и само леко дадох десен-ляв волан ,пързулнах се на скорост и като я върнах пак в нормално положение колата гледам на задното огледало и какво да видя
оня Джеки реши,че и той така ще го направи а пък и ще се получи и като я заклати и като почнаха пак едни камшици оп-оп-оп и на 4-ия път колата тръгна почти изцяло с вратите напред и оттам фрас през бордюра та на поляната между двете посоки
Аз почти спрях,гледам в огледалото тия образи в несвяст
Седяяяят ,седяяят и по едно време направиха маневра и слязоха на пътя и си отидоха ,като призраци ... Аз минах, пак си направих завоя и се прибрах треперащ ,гледам Дилян спи и изобщо не предполага какво става навън
Ако шофьора на Е39-ката е тук във форума ,нека ми прати л.с. ,обещавам да запазя тайна кой е
Искам да се видим и да поговорим и потренираме малко ...
Георги Пенчев

Та снощи към 03:00 часа си тръгвам от офиса към нас да си лягам, навсякъде пустош, само някое друго такси се влачи като свински черва ... Карам по канала и бул.България и наближавам голямото кръстовище за Иван Вазов и Военно медицинска академия (акад.Иван Гешов) и си викам на ум "Абе я да свия в дясно ,да мина и да си "направя" оня широкия обратен завой ,та да вдигна налягане по вените преди лягане

Малко се стреснах и включих първа да се изнасям ,защото незнаех тоя дали си контролира колата или я е изпуснал

Слава богу, вкара я някак в пътя, сива Е39-ка от първите

Пичовете 3-ма души в колата се залепиха зад едната кола за ляв завой и те да пързалят, викам си "охаааа тук ще има паралелен дрифт" и сърцето ми почна да хлопа ...
Тръгват и почват с вратите напред ,аз

Получи се абсолютно паралелен дрифт,момчето на задната седалка в Е39-ката ме гледаше и сияеше на задното стъкло а аз направо на 7-мото небе

Хайде едвам едвам я овладя тая кола и уплашен забави темпото а аз подадох газ и на втора минах покрай тях ,гумите ми буксуваха в движение и само леко дадох десен-ляв волан ,пързулнах се на скорост и като я върнах пак в нормално положение колата гледам на задното огледало и какво да видя

Ако шофьора на Е39-ката е тук във форума ,нека ми прати л.с. ,обещавам да запазя тайна кой е

Георги Пенчев
- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
- Кара: KIA
- Мечтае да кара: E39 M5
Вярно е това че мъгла + студ = fun
Преди няколко часа като се прибирах от СС и си влизам нормално в един десен завой (на втора с 40) и усещам как предницата не иска да влезе в завоя и както съм навил волана само чукнах леко спирачката при което предните гуми зацепиха ама задницата тръгна да ме прескача и с вратите в завоя без газ
След няколко завоя пак имаше същия по радиус и ъгъл десен завой и пак същата ситуация - с вратите, но на излизане от завоя като подадох малко газ и така тръгна задницата че за малко да намеря вратите на една кола в насрещното с левия ми стоп и се кротнах щото не се знае знае ли се но все пак имайте едно на ум като карате в мъглата защото не само видимостта но и сцеплението е намалено страшно много 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
кво е тва бачкане,по никое време... 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
pavlin_e30 написа:кво е тва бачкане,по никое време...
Нямахме една седмица нет в къщи и вчера там съм висял като бухал до посред нощите

Колеги тренирайте ,докато не се е вдигнала мъглата

Георги Пенчев
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
00Cool написа:то и лайнотосе суче кат е хлъзгаво

Точно като внезапно изникваща кола в мъглата си (фънът спира тук)

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
SummonedToDIe написа:Точно като внезапно изникваща кола в мъглата си (фънът спира тук)

Многоооо добре казано!

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
тая мъгла направо не искам да се вдига,колата все едно е 500 кс с шпер,от 1500 оборота на 2-ра пързаля като луда....няма такъв кеф...нито я мъчиш нито нищо....няма завой който да не съм го взел настрани...особенно както излизам и се прибирам по никое време 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
Готино е, готино е
Аз в петък сутринта с на мойта приятелка Пежото, си начешах крастата ама как си требе
На панорамния път между Симеоново и Драгалевци беше невероятна пързалка и всички караха с не повече от 20км/ч, а аз като съм опънал тая ти ръчна и тая калинка кат оди на ебем ти страна
и всичко живо бегаше от мен

Аз в петък сутринта с на мойта приятелка Пежото, си начешах крастата ама как си требе

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
при падане на мъгла-конете се вдигат.. 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Ако тук четяха нормални хора, съм убеден че щяха да си кажат "боже господи,пази ме от бмв на пътя..."

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
///MapTo написа:Ако тук четяха нормални хора, съм убеден че щяха да си кажат "боже господи,пази ме от бмв на пътя..."

сега ще ти кажа и точната йм молитва

"О пресвети Господи,ти който си пример за подражание на нас простите хора,моля те избави ни от таз мъгла дето се спусна над назе,щото всички твари се изъкнаха из под земята.
Моля те опази ни от тез БМВ-та,можни със задно предавне,дето вилнеят на една страна в завойте!
В името на отца,сина и света го духа АМИН!"
и тогава господ йм отговорил:
"О неразумни мой чада, таз ваша молба аз немога да изпълня!
И ви моля да не ми се сърдите за това,защото все пак и аз бях човек едно врем и аз БМВ карах и аз виленеех с в вратите напред в завойте тогава,но един тежък ден,направих грешката да разваля божията традиция и си купих кола с предно предавне!
Тогава Пресветият ми баща ми прати наказание,за това ме разпънаха на кръст!!!
За това чеда мой,зарежете Голфовете си и си купете БМВ-та,регистрирайте се в www.BMWPower-bg.net и ходете на седмичните сбирки в квартал Дружба в София или по другите градове и започнете и вие така да правите!!!"
Извод от цялата работа:
Очаква се вълна от търсене на БМВ Е36 316и

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
pavlin_e30 написа:при падане на мъгла-конете се вдигат..
Хаххах да да да точно,добре че има от време навреме и "маломощните" да усетим задника !

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3