Плосък данък

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 23 Ное 2007, 18:22

D3BEP написа:Пичове,
Аз.... Не мога да го разбера туй нещо българина.

Досега ДОД беше прогресивен данък.
Примерно до 200 лв. без данъци. Над 200 - 20 лв + 20 от горницата над 200 Над 500 - 100 лв + 22% от горницата на 500. И те така.
Сега го правят 10% за всички данъка и вие сте недоволни.
:wtf: Какво искаме по дяволите?
От този данък евентуално набутаните ще бъдат взимащите под 200 лева при минимална заплата 240 лева за догодина.
А ако вземате 550 лева, п опримера даден от мен данъкът ви е бил 111 лв, сега ще е 55. На 111 ли го предпочитахте?

И в една друга тема повечето от вас спореха, че 500 лева не било заплата, било за некадърнци, ала бала... :)
Тука ко става сега? Не мога да разбера.

Истината обаче е тази, оято ви казах и в другата тема.
На работещите при частници отново ще им е отзад. Те пак ще си получават 500 лева, пак частникът ще им декларира колкото му е кеф, просто той ще плаща по - малък данък на държавата и ще люха уискита. Единствено работещите в държавни учреждения ще удетят реално нещата. Ходете и обяснете на частника, че държавата ви е вдигнала с около 20% заплатата по реални сметки, мога и да ги направя пробно пред вас.

Кво се потиш като в темата пишат само умници като бам-бам ли беше или джас-джас :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 23 Ное 2007, 19:26

Сигурно ще има и хора, които няма да го усетят плоския данък и даже май не са толкова много. Зависи какъв ви е договора и дали ви осигуряват на пълната сума. Моя работодател ме осигурява на пълната сума и в договора е спомената брутната ми заплата. Тоест всичката разлика от данъка ще си я взимам. Лошото е, че с тази 10%-на инфлация тази година пак сме в изходно положение :roll: . Би трябвало заради инфлацията работодателите да актуализират работните заплати за всички работници.
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 23 Ное 2007, 19:42

плоският данък може да изяде главите на много счетоводители,защото адски се опростява системата на оформяне на печалба,оборот,данък върху печалбата ....!
а и без това мисля,че сложните закони,казуси,нормативи и секакви простотии свързани с изчисленията за печалба и данъци са измислени от подлите счетки,за да си оправдаят заплатите и съществуването. едно време като обмитявах на митница бех казал,че ако ми дадат счетоводител за внос ше му търся друг тарифен код за деклариране-резличен от на хората....! щото тия са нехора!!
а най-елементарното е ....."зел Кольо,дал Кольо" и върху разликата еди колко си процента данък!!!! плоския данък се доближава до бакалското смятане,което си е най-читавото.....

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 23 Ное 2007, 23:13

Pavlinius написа:Абе какви глупости говорите . По-малко пари ще взимат само хора с доходи под 400лв или нещо такова, не си спомням точната цифра. Всички останали ще взимат чисто повече пари.
Абе зависи,аз познавам много хора,които работят и предпочитат да не плащат данъци,а да си ги взимат тия пари.Това е супер лесно,стига шефа да ти е печен и нямамш проблеми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 24 Ное 2007, 0:16

ааа разбрах го и аз добре че го разяснихте малко .... начи нема да праим възстание .. ура на данъка ше пируваме в негова чест :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 24 Ное 2007, 0:33

Сиромах съм,с разширен стомах съм...
За едни сватба,за други брадва!
Аз от цялата работа очаквам увеличение на заплата, заради по малкото удръжки

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 24 Ное 2007, 10:58

Потребител
Аватар

Мнение от Fast_lady » 24 Ное 2007, 18:40

Pavlinius написа:Абе какви глупости говорите . По-малко пари ще взимат само хора с доходи под 400лв или нещо такова, не си спомням точната цифра. Всички останали ще взимат чисто повече пари.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: колко си злеее :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 24 Ное 2007, 18:58

дали е зле той? ;) ;)

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 24 Ное 2007, 19:04

///peter написа:дали е зле той? ;)

:mhihi: :mhihi: айде де?
Май някой друг има проблем...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 24 Ное 2007, 20:13

///peter написа:дали е зле той? ;) ;)

Пешката е прав то си е доказано:най-добре е за тия който взимат над 400лв. иначе казано средна заплата

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 26 Ное 2007, 14:19

Fast_lady написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: колко си злеее :mhihi: :mhihi:

??? Не те разбрах нещо, ама предлагам да изчакаме да гласуват закона и да видим колко точно ще намалят и другите удръжки за осигуряванията и да видим дали въобще някой ще взима по-малко пари. То е смешно с тази инфлация на някой да му паднат доходите.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата