Плосък данък
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
D3BEP написа:Пичове,
Аз.... Не мога да го разбера туй нещо българина.
Досега ДОД беше прогресивен данък.
Примерно до 200 лв. без данъци. Над 200 - 20 лв + 20 от горницата над 200 Над 500 - 100 лв + 22% от горницата на 500. И те така.
Сега го правят 10% за всички данъка и вие сте недоволни.
Какво искаме по дяволите?
От този данък евентуално набутаните ще бъдат взимащите под 200 лева при минимална заплата 240 лева за догодина.
А ако вземате 550 лева, п опримера даден от мен данъкът ви е бил 111 лв, сега ще е 55. На 111 ли го предпочитахте?
И в една друга тема повечето от вас спореха, че 500 лева не било заплата, било за некадърнци, ала бала...
Тука ко става сега? Не мога да разбера.
Истината обаче е тази, оято ви казах и в другата тема.
На работещите при частници отново ще им е отзад. Те пак ще си получават 500 лева, пак частникът ще им декларира колкото му е кеф, просто той ще плаща по - малък данък на държавата и ще люха уискита. Единствено работещите в държавни учреждения ще удетят реално нещата. Ходете и обяснете на частника, че държавата ви е вдигнала с около 20% заплатата по реални сметки, мога и да ги направя пробно пред вас.
Кво се потиш като в темата пишат само умници като бам-бам ли беше или джас-джас

Сигурно ще има и хора, които няма да го усетят плоския данък и даже май не са толкова много. Зависи какъв ви е договора и дали ви осигуряват на пълната сума. Моя работодател ме осигурява на пълната сума и в договора е спомената брутната ми заплата. Тоест всичката разлика от данъка ще си я взимам. Лошото е, че с тази 10%-на инфлация тази година пак сме в изходно положение
. Би трябвало заради инфлацията работодателите да актуализират работните заплати за всички работници.

- Гост
-
плоският данък може да изяде главите на много счетоводители,защото адски се опростява системата на оформяне на печалба,оборот,данък върху печалбата ....!
а и без това мисля,че сложните закони,казуси,нормативи и секакви простотии свързани с изчисленията за печалба и данъци са измислени от подлите счетки,за да си оправдаят заплатите и съществуването. едно време като обмитявах на митница бех казал,че ако ми дадат счетоводител за внос ше му търся друг тарифен код за деклариране-резличен от на хората....! щото тия са нехора!!
а най-елементарното е ....."зел Кольо,дал Кольо" и върху разликата еди колко си процента данък!!!! плоския данък се доближава до бакалското смятане,което си е най-читавото.....
а и без това мисля,че сложните закони,казуси,нормативи и секакви простотии свързани с изчисленията за печалба и данъци са измислени от подлите счетки,за да си оправдаят заплатите и съществуването. едно време като обмитявах на митница бех казал,че ако ми дадат счетоводител за внос ше му търся друг тарифен код за деклариране-резличен от на хората....! щото тия са нехора!!
а най-елементарното е ....."зел Кольо,дал Кольо" и върху разликата еди колко си процента данък!!!! плоския данък се доближава до бакалското смятане,което си е най-читавото.....
Абе зависи,аз познавам много хора,които работят и предпочитат да не плащат данъци,а да си ги взимат тия пари.Това е супер лесно,стига шефа да ти е печен и нямамш проблеми.Pavlinius написа:Абе какви глупости говорите . По-малко пари ще взимат само хора с доходи под 400лв или нещо такова, не си спомням точната цифра. Всички останали ще взимат чисто повече пари.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
ааа разбрах го и аз добре че го разяснихте малко .... начи нема да праим възстание .. ура на данъка ше пируваме в негова чест 

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Сиромах съм,с разширен стомах съм...
За едни сватба,за други брадва!
Аз от цялата работа очаквам увеличение на заплата, заради по малкото удръжки
За едни сватба,за други брадва!
Аз от цялата работа очаквам увеличение на заплата, заради по малкото удръжки
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
///peter написа:дали е зле той?![]()
Пешката е прав то си е доказано:най-добре е за тия който взимат над 400лв. иначе казано средна заплата
Fast_lady написа:Pavlinius написа:Абе какви глупости говорите . По-малко пари ще взимат само хора с доходи под 400лв или нещо такова, не си спомням точната цифра. Всички останали ще взимат чисто повече пари.
![]()
![]()
![]()
колко си злеее
![]()
??? Не те разбрах нещо, ама предлагам да изчакаме да гласуват закона и да видим колко точно ще намалят и другите удръжки за осигуряванията и да видим дали въобще някой ще взима по-малко пари. То е смешно с тази инфлация на някой да му паднат доходите.
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3